directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 07:48 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

(Vídeo) #11s2016 més de 1,5 milions confirmen l’èxit de la Diada

Us oferim un Periscope des de la primera fila de la concentració d'ANC, Òmnium i AMI

Comentaris 101  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

Aquesta Diada tornarà a marcar un abans i un després del procés. A l'equador dels 18 mesos per a la independència i sense govern a Madrid, la demostració de força dels catalans tornarà a fer tremolar l'unionisme. És per això que durant tota aquesta tarda, directe!cat us oferirà els vídeos en directe d'aquest Onze de Setembre del 2016. Impressions, declaracions, anècdotes, la concentració a Barcelona, la gent, tot en un sol clic!







Comparteix
   


Etiquetes
Barcelona desbordada, Salt triplica les previsions d'assitència de l'ANC I ÒMNIUM , Berga, Lleida i Tarragona a petar


Un milio i mig de persones han bategat per la República Catalana des de Barcelona, Tarragona, Lleida, Salt i Berga, segons l'ANC. A Salt, els manifestants  han convertit el passeig dels Països Catalans  en un riuada de samarretes blanques, estelades i punts grocs per reclamar la independència de Catalunya. L'organització preveia una assistència d'unes 60.000 persones comptant que hi hauria inscripcions d'última hora i que alguns participants hi anirien sense registrar-se al web. Finalment, l'afluència ha estat massiva i han més que doblat el nombre de manifestants previstos. En total, la xifra de participació ha estat de més de 135.000 persones, segons dades de la Policia Municipal, i de 200.000 segons l'ANC i Òmnium.

El Govern espanyol torna a rebaixar de forma escandalosa la participació a la Diada


El govern espanyol intenta com cada any aigualir la Diada i xifra en 370.000 persones les assistents a les concentracions descentralitzades de la Diada. La xifra contrasta amb la de la organització i amb la de les  Guàrdies Urbanes, que situen en més de 900.000 els assistents a les cinc mobilitzacions. Cal tenir en compte però, que a Lleida la Guàrdia Urbana ha fet un càlcul similar al del govern espanyol iha situat en meys de 30.000 els assistents.


Puigdemont: “l’empenta que demanàvem avui hi ha sigut”
 
“L’independentisme no està cansat i ha respost davant una de les convocatòries més transcendents que teníem al davant”.  La resposta de la gent se sent al conjunt d’Espanya i al món, altra cosa és que l’estat espanyol vulgui escoltar. El president ha dit que estem obligats a mantenir fins el final la petició del referèndum, però no creu que tinguem grans esperances en aquest sentit, per això anirem tirant endavant amb el full de ruta. “La gent avui ha sortit al carrer i ens demana que no fallem i no fallarem per fer efectiu el somni de tanta gent”, ha dit Puigdemont convençut que culminarà el mandat del poble.

Mas: "Aquest any sí, hi sóc, i en tenia moltes, moltes ganes"

L'expresident de la Generalitat assegura que "respecta al 100% el criteri" de Puigdemont de trencar la norma d'estar al marge i assistir a la mobilització de la Diada

Jordi Sànchez: “hem tornat a fer història”

“Som aquí perquè volem una sola cosa: guanyar la República catalana”, ha dit el president de l’ANC, Jordi Sànchez,  que ha volgut deixar clar que la gent que ha sortit avui per cinquena vegada consecutiva al carrer representen la unitat. Sànchez ha donat suports a tots els imputats per haver posat les urnes i també a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell. “És l’hora de fer pinya units darrera el sí de la República catalana. Tenim dret a ser impacients i volem obrir la capça de la República catalana ben aviat. Ho tenim a tocar. No ens falleu”, ha clos Sànchez, donant pas a la multitudinària cantada dels Segadors. 


Jordi Cuixart als germans dels Països Catalans: “no us deixarem sols”


“Ningú no té cap dret de dubtar del poble de Catalunya”, han set les paraules del president d’Òmnium després de la bategada gegant. Cuixart ha assegurat que som a les portes de la  nova república que es guanyarà a les urnes, i ha afegit que no farem cap pas enrere. Cuixart ha afirmat que  “Ens volien dividits i avui som un sol poble al carrer. Ens  volien cansats i tenim més força que mai. Ens  volien vençuts i els diem que mai no ens rendirem”. Cuixart ha recordat que “això va sobretot de la dignitat del poble de Catalunya, no anem contra ningú, la nostra causa és la llibertat i un món millor futur per viure”. 


Junqueras pronostica que els propers mesos el procés sobiranista viurà "moments culminants"
 
El líder d'ERC i vicepresident del Govern ha celebrat  "l'èxit de convocatòria" de la manifestació de la Diada que, al seu entendre, demostra un cop més "la voluntat persistent del poble per assolir la llibertat". Sobre la proposta de referèndum acordat que posarà sobre la taula el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, durant la qüestió de confiança, Junueras ha dit que "És ben sabut que nosaltres som els campions del 'referendisme' i del referèndum, tots els camins democràtics ens semblen bé si permeten democràticament als ciutadans del país que decideixin el seu futur". 


S’omplen els trams de les mobilitzacions de la Diada a Barcelona, Tarragona, Berga, Lleida i Salt

Els manifestants que han de 'bategar' per a la República Catalana a Barcelona, Lleida, Tarragona, Berga i Salt, ocupen els seus llocs en un ambient festiu a l'espera de protagonitzar l'acció simbòlica. A Barcelona, els vuit trams entre el passeig de Sant Joan i el de Lluís Companys ja s'estan omplint; Els deu trams de la Rambla Nova de Tarragona estan plens de gom a gom ; També hi ha deu trams gairebé plens a la llera del riu Segre, a Lleida; a Berga els manifestants ja omplen l'espai des del passeig de la Pau fins a la carretera de Sant Fruitós amb el so de gralles; mentre que al passeig dels Països Catalana de Salt tots els trams estan plens, en una manifestació que serà la més multitudinària de la història d'aquesta ciutat.


Pedro Sánchez fa un Domènech i reivindica "una Catalunya de convivència, fraternitat i igualtat"

Sánchez ha volgut felicitar la Diada als catalans i ha promès que els socialistes "treballarem per una Catalunya millor dins d'una Espanya diferent i ha refermat el seu compromís a assolir un pacte "amb la resta dels pobles d'Espanya" a través de la reforma federal de la Constitució.

Cartell de complet a tots els trams de la Diada a Barcelona

ACN .- Tots els trams de la manifestació de la Diada a Barcelona ja han penjat el cartell de complet. Tot i això, l’ANC i Òmnium Cultural recorden que tothom és benvingut a qualsevol dels punts, encara que no s'hagin inscrit, i fan una crida a desbordar els carrers de la capital.
 


Rajoy reivindica una Diada "de seny, llibertat i respecte", després que Margallo digui que els independentistes són pitjors que els terroristes

És la primera vegada que el president espanyol envia un missatge per la Diada. Elmissatge arriba hores després que el ministre d'Exteriors, José Manuel García-Margallo, hagi afirmat des de Donosti que el "desafiament independentista" és el "més important" per a Espanya perquè "d'una crisi se surt, un atac terrorista se supera, però la dissolució d'Espanya és absolutament irreversible". Unes afirmacions que ja han provocat diverses peticions de dimissió per haver barrejat el terrorisme amb l'exercici del dret a decidir.





































































COMENTARIS fletxa taronja

item
LLUIS fletxa bcn
29 de setembre de 2016, 16.05 h

N.B. EL RECORREGUT ERA DE 60.000 m2 X 4 PERSONES .

TANT S'HI VAL ,EL RESULTAT ÉS DEL 35% DEL CENS SEGONS LES EL."PLEBISCITARIES".


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
LLUIS fletxa bcn
29 de setembre de 2016, 16.02 h

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9N.

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30% .

N.B. UNA UNIVERSITAT AMERICANA HA CALCULAT AL VOLTANT DE 250 MIL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#99
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
12 de setembre de 2016, 20.45 h

#98


Tot això et surt després de la sessió amb la rojiguarra de consolador
ets com el Quevedo, et coneixen només pel cul.






Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#98
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
12 de setembre de 2016, 15.34 h

QUERIDOS NAZIS

HE SOLICITADO PERMISO PARA USAR ESTE GENIALIDAD DE Visca el Catalans Fora NAZZIonalistas de Cataluña. Vich España PERO NO PUEDO ESPERAR MAS . . . . . ., ME PARECE GENIAL.

EVOLUCIÓN DE LA DIADA AÑO A AÑO:

2012: Catalunya nou estat d’Europa.
2013: Cap a la independència.
2014: Ara és l’hora.
2015: Via lliure.
2016: A punt.
2017: Som-hi.
2018: Ara en sèrio.
2019: Ja casi casi.
2020: De seguida.
2021: En cinc minuts surto de casa.
2022: Venga ya de una p*** vegada
20... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#97
JOSEP DE BNA. fletxa bARCELONA
12 de setembre de 2016, 11.00 h

#88 SI les capacitats dels camps del Barcelona son 100.000 i el del Madrid 81000 persones, i si posem en línia l'espai que ocupen els espectadors i comparem amb la llargada de la manifestació, no creieu que surten els números de participants donats per l'ANC o com a mínim el de la guàrdia urbana?. 30000 participants va dir el PP . Com es pot confiar a un partit per portar les regnes d'Espanya que menteix sempre tan miserablement. Es vergonyós


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#96

Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#95
12 de setembre de 2016, 10.01 h

#94

Jo he viscut la mani del 12/10 dels fatxendes i t'asseguro que ni un 10%. I de pacìfique res. CRIDANT COM ENERGUMENS .

Recordava altres temps..................


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#94
Albert Cuixart fletxa S. Joan de les Abadeses
12 de setembre de 2016, 09.45 h

Quan els fatxes aconsegueixin fer una manifestació només 1/4 part de la nostra d´ahir, llavors que comencin a parlar. Mentre això no succeixi que callin i que es cuidin l´estòmac i les morenes.

////*////


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#93
12 de setembre de 2016, 08.18 h




#86 Tu, Micaela, marmota idiota: has de ser molt burru per confondre el nombre dels que van a les manifestacions un dia calorós , amb un sol de justícia, de 4 a 6 de la tarda, amb el nombre de votants a favor de la independència. Només una MARIETA PUDENTA I DADA PEL SAC REPETIDES VEGADES com tu pot caure en aquesta mena d'errors



Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#92
12 de setembre de 2016, 08.18 h




#86 Tu, Micaela, marmota idiota: has de ser molt burru per confondre el nombre dels que van a les manifestacions un dia calorós , amb un sol de justícia, de 4 a 6 de la tarda, amb el nombre de votants a favor de la independència. Només una MARIETA PUDENTA I DADA PEL SAC REPETIDES VEGADES com tu pot caure en aquesta mena d'errors



Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.