directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 17:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Entrenem-nos, fem nostre el carrer

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 20  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

L’Estat espanyol, governat per la dreta post-franquista, viu un procés imparable de degradació dels principis democràtics fonamentals. La lluita sense límits contra el procés independentista el fa cada dia una mica més arnat i decadent. Les darreres amenaces de la Fiscalia General amb actuacions de caràcter penal i la insinuació de la Brigada Aranzadi que pensen aplicar-nos la Llei de Partits reclama una resposta contundent: donem-la demà, al carrer, massivament, expliquem-los que no pensem cedir ni un pam, encara que, folls, decideixin entrar en el carreró sense sortida de la repressió. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.
 

Comparteix
   


Etiquetes
80%. Després d’una banda toca l’altra. Després d’anunciar la seva participació a la manifestació de l’ANC i l’Òmnium per la Diada, aquesta setmana tocava llençar aigua al vi parlant de tornar a la suposada majoria de tres de cada quatre catalans pel dret a decidir impossible i inviable. I tocava negar l’única manera possible d’avançar, la unilateralitat. La semblança entre el confederalisme d’Ada Colau i el de Josep Antoni Duran i Lleida de fa tres anys no podia ser més cridanera. En tots dos casos, volgudament o no, instruments al servei de l’statu quo. Gens sorprenent per a un llogater del Palace, com ara el líder d’Unió; en el cas de l’exactivista social, en canvi, una mica més. Perquè la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (la PAH), encara que no t’ho sembli, amable lector, tot ho va aconseguir a base d’accions pactades amb els bancs, mai unilaterals.

ATXES. La cançó presentada aquests dies per diversos grups i cantants compromesos en suport a la gran mobilització independentista de demà porta per títol “Endavant les atxes”. En saber-ne el nom no us diré que ho vaig veure a venir, però sí, ho vaig veure a venir. Un dels recurrents defensors del bilingüisme al nostre país als darrers deu anys, l’exdiputat de Ciudadanos i actual dirigent de Societat Civil Catalana José Domingo, va demostrar el seu domini apostoflant de la llengua pròpia del país en considerar, durant una tertúlia a la ràdio nacional, que la lletra de la cançó crida a la violència. En Sebastià Alzamora n’ha fet un article deliciós al respecte. No cal dir-ho, també a Catalunya, aquells qui només coneixen una llengua (fins i tot acabats de sortir de la immersió a tants llocs del país inexistent), entestats a exigir als altres el seu no bilingüisme.

CONSULTES. Fins i tot els més conspicus monàrquics ho veuen. Enmig del bloqueig, la figura institucional del rei espanyol no serveix absolutament de res. Cap mena d’acció del més mínim valor polític. Només trobades protocol·làries. Pel que es veu, el Borbó, després del doble fracàs de la investidura fallida de Mariano Rajoy, ha renunciat a fer una nova ronda de consultes a les forces polítiques implicades en la constitució d’un govern a Espanya: tot empantanegat fins que passin les eleccions a Euskadi i Galícia del dia 25 de setembre; uns comicis que, per més que l’Enric Juliana fantasiegi (com gairebé sempre, amb gràcia, però sense encertar-ne ni una) no resoldran absolutament res. La situació de bloqueig encara ens oferirà un altre mes d’espectacle patètic (com encolomar-se els uns als altres la responsabilitat del fiasco), fins a la definitiva dissolució de les cambres, per tercera vegada en un any, el proper 31 d’octubre.

DECLARACIÓ. Raül Romeva, a càrrec de l’acció exterior del Govern (amb la col·laboració d’altres agents tan eficients com el Diplocat), dirigeix una política diplomàtica que va fent forat; aquesta setmana, amb l’obertura de noves delegacions a quatre capitals europees. Com a reacció a la difusió internacional de la nostra causa, el ministre d’exteriors espanyol ha continuat amb la seva tasca impagable de difusió de la voluntat catalana de declarar la independència, aquesta setmana, davant del Vaticà i la República italiana. La seva acció demostra ben clar que, una vegada declarada la independència pel nostre Parlament, l’Estat espanyol se sap sense eines a l’abast per imposar per la força el control del territori i que tot ho fia a la negativa que la República Catalana obtingui el reconeixement de països tercers. Més enllà de les amenaces que busquen tenallar-nos de por, la sensació d’impotència d’un Estat col·lapsat és cada vegada més intensa.

DIÀLEG. En un dia de la marmota perpetu, el diari comtal publicava a tot drap dilluns un article de Miquel Iceta amb una nova oferta per aturar l’independentisme. A diferència de l’”apoyaré” de Zapatero, aquesta vegada, sense comptar ni tan sols amb un majoria viable al Congreso. Però més enllà de l’unicornisme del seu impossible itinerari legislatiu, allò que feia més vergonya era el contingut de la proposta, un combinat d’afirmacions boniques sense cap concreció i de mirallets, xavalla per als indígenes. El moment més sublim de l’article era quan el bo d’Iceta ens prometia comptar amb un distintiu regional a les xapes dels vehicles... com a França, un veritable prodigi de respecte plurinacional. Una proposta que fa quinze anys ja hauria semblat ridícula. Un programa de petites concessions, sempre reversibles, i totalment contrari a la tendència de l’electorat espanyol (inclòs el de Podemos) a una major centralització del poder.

DIFERENTS. Arran del seu apartament definitiu de les llistes (quina sorpresa dels tribunals espanyols!), la Mònica Terribas entrevistava dilluns Arnaldo Otegui. El líder de l’esquerra independentista basca enunciava com a diferència fonamental entre el moment polític de Catalunya i d’Euskadi el fet que al nostre país una part substancial, fins i tot un segment de la burgesia i altres sectors benestants, havia comprès finalment que necessita un estat que protegeixi els seus interessos. I que això a Euskadi encara no passa. Sembla evident que, com la crisi ha fet palès, al País Basc, la hisenda pròpia ha permès posar a mans de la gent uns recursos que en el cas de Catalunya han volat sense remissió a mans de l’AVE, l’exèrcit i el salvament de la banca. A diferència de nosaltres, ells sí tenen alguna cosa important a perdre: nosaltres, només un Parlament de fireta i una Generalitat buida de competències.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#20
15 de setembre de 2016, 10.21 h



#18 No! de verdad otra vez lo mismo? Tan flojo estàs tu de neuronas, chavalín, que te repitas más que el pepino?

Seguro que eso lo has de achacar a tus delirios (etílicos? anís el mono?) y tus alucinaciones .

Otra vez tu REGRESIÓN INFANTIL, alucinando a los clientes de tu madre, en aquel burdel sucio y lóbrego donde tu madre se prostituia a 3 o 4 € para poder comprarse anís para ella y, a veces, un mendrugo de pan para ti.

Que le vamos a hacer, chavalín. Tu sino es seguir arrast... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
i like catalonia fletxa i love catalonia
11 de setembre de 2016, 20.50 h

#18 mentider fastigos


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
11 de setembre de 2016, 12.23 h

Descienden casi un 25% los inscritos en las manifestaciones independentistas de la Diada

El número de inscritos para las manifestaciones independentistas de la Diada ha descendido un 24%, según datos de las propias entidades organizadoras: la Asamblea Nacional Catalana (ANC) y Òmnium Cultural.Hasta el momento, han confirmado su asistencia a las concentraciones secesionistas del 11 de septiembre 342.000 personas, mientras que el pasado año fueron 450.000 los inscritos a la marcha que recorr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
11 de setembre de 2016, 00.35 h


#8 Aragonesus, encara segueixes veient nazis dins de la sopa. Això és perquè l'anís el Mono et fa recordar quan eres petit i els nazis eren els principals clients de la teva mare que es prostituia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Synera fletxa Barcelona
10 de setembre de 2016, 20.41 h

DICTAMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010


- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d’una dictadura, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
10 de setembre de 2016, 20.35 h





#10


Veiam, POBRE bejota: tu, que NO SABIES NI ESCRIURE CORRECTAMENT EL NOM DE BISMARCK, I ESCRIVIES BISMARK SENSE LA C , tu que ahir encara deies que Catalunya Nord es va perdre per culpa d'uns "polítics catalans" , . . .




TU QUE ETS MÉS IGNORANT QUE UNA TOTXANA BRUTA DE MERDA, tu tens la BARRA de dir-nos que hem d'estudiar història, FOTUT IMBÈCIL PEDANT ???!!!!



Au, pobre idiota: ves a dormir la mona, que em sembla que tu l'ANÍS EL MONO te'l fots directe de l'ampolla.



O ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
10 de setembre de 2016, 20.24 h




#8

HUAH HUAH HUAH HUAH . . . POBRE CAGARRONESITA, QUE MALAMENT QUE SE'T DONEN LES PROFECIES !!



De debò, reineta, tu per profeta MAI NO T'HI GUANYARÀS LA VIDA, CREU-ME.



Potser si provessis amb algun altre ofici . . . què et semblaria si et dediquessis a tècnic en CIRATGE DE TRICORNIS ??


HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HU... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
10 de setembre de 2016, 20.07 h

#11 Després. la vicepresidenta de Castella i Lleó diguè que va prendre dues cerveses i assegurà que no es va adonar del cop amb el camió i que va ser la Guàrdia Civil la que la va informar quan la va aturar.


PS:(la taxa d'alcoholèmia devia sobrepassar els 100,00 mg/l)


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
PEP fletxa el Vendrell
10 de setembre de 2016, 17.44 h

#10 Don Luis seguro que Ud. es una persona con mucha cultura pero con un celebro con ideas C,s fachas y faltones por lo que le ruego se preocupe de sus hermanos panyolitos que están bastante jodiditos digo yo jejeje...VISCA CATALUNYA LLIURE y si le molesta se rasca TONTO


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
10 de setembre de 2016, 13.55 h

Que els hi passa als del PP? S'ho veuen a venir que s'hauran de posar a treballar o què?

La vicepresidenta de Castella i Lleó, retinguda per la Guàrdia Civil per quasi triplicar la taxa d'alcoholèmia.
Valdeón, del PP, va donar 0,77 en la primera prova i 0,72 en la segona, quan els màxims permesos són de 0,25 mg/l en aire espirat i 0,5 g/l en sang.


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.