directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 04:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

De la Patagònia al Japó: el món, astorat davant la 5a Diada independentista massiva

Repàs de la cobertura internacional de la manifestació descentralitzada d’enguany

Comentaris 17  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Guifré Jordan @enGuifre - La Diada ha tornat a donar la volta als mitjans d’arreu del món com un èxit de participació. Les principals capçaleres mundials amb corresponsals a Barcelona i d’altres mitjans nacionals d’arreu del planeta amb l’ajuda de les agències de notícies –que no han donat una visió de fracàs de la jornada– han fet refrescar el conflicte català a milers i milers de lectors i han assenyalat la singularitat i la perseverança de la gent durant ara ja cinc anys. Publicacions tan allunyades com ‘El Patagónico’, de la part sud de l’Argentina, o el ‘Japan Times’, del país nipó, s’han unit per fer-se ressò d’una altra marxa multitudinària. 




Comparteix
   

Alguns s’emboliquen a donar dades creuades d’assistència, d’altres es limiten al nombre d’inscripcions prèvies, però la pràctica totalitat inclou fotografies d’alguna de les manifestacions per il·lustrar l’èxit de la marxa sense donar més xifres. Un dels missatges més repetits entre la premsa és que l’esdeveniment demostra fortalesa i posa pressió a una classe política espanyola debilitada. Alguns fan referència als vaivens en l’entesa entre Junts pel Sí i la CUP, però també indiquen que entre avui i el dia 28 l’independentisme pot blindar la unitat. En qualsevol cas, la premsa internacional tornarà a posar Catalunya a l’agenda, ja que molts reflecteixen que a mitjans de l’any vinent hi haurà o bé un referèndum, o eleccions. Un o altre camí poden portar a la independència: 

Unió Europea (Brussel·les)

EU Observer“Catalunya encara demana la independència”: el rotatiu independent que cobreix l’actualitat relacionada amb la Unió Europea destaca l’última enquesta del CEO, en la qual s’indica que el 47% de catalans és independentista, mentre que el 42% no ho és.

Politico “Els catalans donen una lliçó d’unitat a Espanya”: un dels mitjans de comunicació més influents de Brussel·les diu que Espanya no ha hagut de mirar lluny per un exemple de partits que han superat diferències ideològiques i interessos electorals creuats. L’article parla d’una “lliçó no benvinguda” a Espanya, de “treball en equip”, de “sacrifici de partit” i també afirma que “l’alt nivell de participació demostra a les forces de Madrid que el ‘problema català’ està més lluny de resoldre’s que mai”.

Regne Unit

BBC “Independència catalana: centenars de milers marxen per trencar amb Espanya”

Express “Centenars de milers de catalans protesten per demanar la independència d’Espanya”

The Guardian“Centenars de milers de catalans munten protestes independentistes”

Financial Times“Els catalans celebren la Diada mentre l’empenta independentista arriba a un encreuament”: el prestigiós rotatiu explica les intencions de Puigdemont d’intentar un referèndum d’independència o bé de celebrar “eleccions constituents abans de la Diada vinent, cosa que el porta a l’encreuament de complir o no, tenint en compte la “lluita interna” dins el moviment i l’estancament espanyol.

Reuters “Els catalans marxen a favor d’una independència d’Espanya”: l’agència de notícies britànica diu que la Diada arriba en el moment que l’ANC pressiona per formar un nou estat el 2017, augmentant així la pressió cap als líders de Madrid just en un moment de caos en la política estatal. L’article ha estat reproduït de manera gairebé idèntica per desenes de mitjans d’arreu del món.

França

TV5Monde “Espanya: centenars de milers de catalans reclamen la secessió”

Le Monde“Diversos centenars de milers de manifestants a Catalunya per la independència”

Le Figaro“A Catalunya, els secessionistes mostren la seva força”
 
Estats Units

New York Times“Amb el bloqueig espanyol, els catalans renoven demandes per la independència”: el rotatiu diu que les comparacions de participació amb altres manifestacions són difícils de fer perquè n’hi va haver cinc ahir. També recull declaracions de Puigdemont dient que la qüestió de confiança servirà per fer una nova demanda de referèndum al govern en funcions del PP.

Fox News“El líder separatista català exigeix una votació per la independència”

TIME “Centenars de milers marxen per la independència per tot Catalunya”

Alemanya

Bild “Catalunya: milers de persones a una manifestació per la independència”: en una breu nota, és dels pocs diaris a tot el món que no cita les xifres de participació, només les dels 370.000 inscrits.

Main Post“Els catalans volen ser lliures”

Itàlia

La Stampa“La festa de Catalunya es transforma en un impuls independentista”

ANSA “Catalunya: al carrer per la independència”

Suècia

Göteborgs-Posten“Manifestació massiva per la independència catalana”

Qatar

Al Jazeera“Els separatistes catalans marxen per empènyer per trencar amb Espanya”: un dels gegants de la comunicació a nivell global parla d’una independència que es prepara per mitjans de 2017, tot i les divergències internes entre Junts pel Sí i la CUP. No obstant, diu que s’espera que les formacions s’uneixin de nou i “això doni aire a la campanya, que s’està movent més lentament del que molts voldrien”.

Austràlia

ABC “Centenars de milers marxen per demanar el trencament amb Espanya”

Canadà

La Presse“Catalunya: més de mig milió d’independentistes es manifesten”

Suïssa

Tribuna de Ginebra“Gran manifestació per una Catalunya independent”

Rússia

RT“Centenars de milers marxen per empènyer cap a la independència catalana d’Espanya”: el mitjà rus és dels que més es dedica a recollir fotos i vídeos de la Diada mitjançant les xarxes socials. Al mateix temps, s’indica que s’ha aprovat un pla per fer la independència a mitjans de 2017 però que “s’ha avançat poc” de moment.

Turquia

Daily Sabah“Milers marxen per la independència a Catalunya”: el diari turc recull les declaracions incendiàries de Margallo aquest dissabte, en què posava “la dissolució d’Espanya” com a més irreversible que un atemptat terrorista.

Equador

El Comercio“Milers de ciutadans es manifesten a Catalunya per la independència”

Colòmbia

El Espectador“Catalunya torna a clamar per la seva separació d’Espanya”: el rotatiu explica que els catalans volen ser un estat independent abans de mitjans de 2017, “així podran aprovar les lleis per a desvincular-se d’Espanya i iniciar el procés de redacció de la seva constitució”.

Portugal

Publico “Centenars de milers de manifestants demanen la independència als carrers de Catalunya”: un dels rotatius portuguesos insígnia explica la marxa, dóna context i, com tants d’altres, no reflecteix que l’independentisme hagi punxat, tal com transmetre els mitjans del seu país veí.  

Brasil

O Globo“Milers de persones marxen per la separació de Catalunya”: el mitjà brasiler parla de les divisions internes a dins l’independentisme, però creu que el procés podria prendre embranzida després d’aquesta Diada

Argentina

El Patagónico“Catalunya s’ha mobilitzat i Puigdemont ha tornat a plantejar un referèndum”: el rotatiu de la Patagònia es fa ressò de la intenció del president de posar sobre la taula el plebiscit pactat “com a alternativa a la ruptura unilateral”.

Japó

Japan Times“Mig milió de persones en una manifestació per la secessió catalana a Barcelona”: un rotatiu japonès que publica en anglès es fa ressò de l’esdeveniment, així com la versió japonesa de Reuters, que fins i tot inclou un vídeo amb subtítols en la llengua nipona. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#17
LLUIS fletxa bcn
18 de setembre de 2016, 12.42 h

"Las empresas están aquí por un mercado de 47 millones"

Malet,predident de la Cambra de Comers USA, ha hecho estas declaraciones procurando dejar claro que no se trata de una amenaza. "Estas empresas están aquí por un mercado de 47 millones y no de siete", ha afirmado. ".

N.B. VEURE AL QUEBEC AMB 6 MILIONS I LA RESTA DEL CANADÁ AMB 30 MILIONS.LES EMPRESES I BANKS MES IMPORTANTS VAN MARXÁ.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Anna fletxa Barcelona
15 de setembre de 2016, 23.41 h

//*//


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
LLUIS fletxa bcn
14 de setembre de 2016, 18.51 h

CaixaBank y Sabadell anunciarán que abandonan Cataluña si se declara la independencia

Seguirán la estrategia de Royal Bank of Scotland (RBS) y Lloyd’s que una semana antes del referéndum hicieron público su plan B de marcharse de Escocia si ganaba el ‘sí’


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Synera fletxa Barcelona
13 de setembre de 2016, 05.14 h

DICTAMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010


- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d’una dictadura, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
S.Gandesa fletxa Terra Alta
12 de setembre de 2016, 20.39 h

Any 2037, després de vint anys de fer-se efectiva la independència de Catalunya.

- "Señor Mariano, podemos negociar con nuestros vecinos los catalanes si nos venden algunas patentes médicas especiales ? Es que si las compramos en otros lugares nos cobran el doble ! .."
- Ah, bueno, però con Cataluña, ni agua. Les decíss que con Ezzpaña no se juega. I con la europea tanpoco ! "


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
12 de setembre de 2016, 20.30 h

#8

Permiso a quièn ATONTAO, si està corriendo por las redes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Lluis C fletxa Banyoles
12 de setembre de 2016, 19.45 h

Ja t'hem avisat vagades cagarroneses....
Fes les maletes, creume...és pel teu be...


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
12 de setembre de 2016, 19.44 h





M'ha agradat molt la frase amb la que acaba la notícia de Le Monde (un dels diaris més prestigiosos d'Europa malgrat el seu lleuger dretanisme):


. . . vu l’incapacité des partis de l'état à former un nouveau gouvernement après deux élections législatives non concluantes.



TRADUCCIÓ AL CATALÀ:

Vista la INCAPACITAT dels partits estatals de formar un nou govern després de dos eleccions legislatives no concluents.


TRADUCCIÓN AL CASTELL ANO:

Que disssse que rtiene una gaba... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || || fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
12 de setembre de 2016, 19.25 h




#8 No, no, ... no ho facis això, nano !!


No veus que et poses tu mateix en ridícul, dient que "ho trobes genial" ??!!


Després t'estranyarà que no et respectem ! Però ets tu, que t'ho busques. No ho entens la conya marinera que podria fer jo, ara, amb aquest "me parece genial" ??!!


Bé, DE MOMENT no insistiré perquè semblava que t'havies tornat un xic més discret.




Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Aragoneses Orientales (que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
12 de setembre de 2016, 19.05 h

#7 QUERIDOS NAZIS

HE SOLICITADO PERMISO PARA USAR ESTE GENIALIDAD DE Visca el Catalans Fora NAZZIonalistas de Cataluña. Vich España PERO NO PUEDO ESPERAR MAS . . . . . ., ME PARECE GENIAL.

EVOLUCIÓN DE LA DIADA AÑO A AÑO:

2012: Catalunya nou estat d’Europa.
2013: Cap a la independència.
2014: Ara és l’hora.
2015: Via lliure.
2016: A punt.
2017: Som-hi.
2018: Ara en sèrio.
2019: Ja casi casi.
2020: De seguida.
2021: En cinc minuts surto de casa.
2022: Venga ya de una p*** vegada... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.