directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 09:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ICV de Girona demana que s'aclareixi la responsabilitat de Calzada en la gestió de Caixa Girona

Joan Boada vol saber si s'ha comès cap delicte i si es va fer un us partidari de l'entitat

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Iniciativa per Catalunya-Verds (ICV) a les comarques gironines ha demanat aquest matí que s'expliqui a la societat de forma 'transparent' quina ha estat la gestió que ha dut Arcadi Calzada de Caixa Girona fins arribar a la situació actual. La formació política ha fet aquesta petició arran de la inspecció que ha realitzat la Generalitat de Catalunya i que ha detectat irregularitats en la gestió de la caixa i també de l'Obra Social. El president d'ICV a la demarcació de Girona, Joan Boada, ha assegurat que és 'inconcebible' dir que Caixa Girona 'estava en una mala situació financera (...) i ara es faci públic que anualment va regalar 70 obres d'art durant 25 anys', ha dit.

arcadi calzada, jordi blanch
Comparteix
   


Etiquetes
El president d'ICV a les comarques gironines, Joan Boada, ha afirmat aquest matí que cal investigar i esclarir la responsabilitat d'Arcadi Calzada en la gestió de Caixa Girona que la Generalitat de Catalunya ha investigat recentment. Per Boada és 'inconcebible' dir que Caixa Girona 'estava en una mala situació financera que l'ha portat a la seva absorció per part de 'la Caixa' i ara es faci públic que anualment va regalar 70 obres d'art durant 25 anys procedents de l'empresa de Calzada quan era president de Caixa Girona', ha dit.


Amb tot, el president d'ICV també ha fet menció a la incompatibilitat d'alts càrrecs de l'entitat vinculats a CiU, posant d'exemple a Jaume Torramadé (exalcalde de Salt per Unió Democràtica) els quals assegura van presentar descoberts en els seus comptes corrents 'més enllà dels terminis legals'. Per Boada, 'fa l'impressió que l'entitat s'ha gestionat de forma partidista i irresponsable', ha asseverat l'ecosocialista. Amb tot, el president de la formació política ha recordat que el motiu per el qual Caixa Girona era absorbida per 'la Caixa' havia de ser fruit del sistema financer, el qual abocava a l'entitat a la necessitat de fusionar-se. 'ara, l'ombra de la sospita planeja sobre la gestió que Arcadi Calzada va dur al front de l'entitat durant 13 anys després de la seva etapa com a diputat i vicepresident del Parlament per CiU', ha dit Boada.

En aquest sentit ICV assegura que la societat gironina 'mereix' conèixer el que ha passat amb Caixa Girona. 'Cal explicar bé què ha anat malament i ha portat a una reducció del 40% en l'Obra Social. Cal explicar bé què ha dut a l'absorció per part de La Caixa', demanen des de la formació política. Amb tot, ICV argumenta tenir 'l'autoritat moral per exigir una investigació', ja que 'mai ha estat vinculat a casos de corrupció' i, per això, demanen s'aclareixi si hi ha principis constitutius de delicte i si es va fer un ús partidista de l'entitat.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
10 de juliol de 2010, 12.27 h

Tot el què aquest aprenent de Millet havia de destinar a l'Obra Social, l'ha destinat a una altra d'obra social: La fundació monàrquica a Girona de la qual ell n'és el president. Pobres els borbons, ho passen tan malament. A qui no és que no els faci llàstima ???? Pobrissons !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.