El Mundo apel·la a les cerques de Google per fer creure que la independència perd gas
El diari no té en compte l'interès dels espanyols en la formació d'un nou govern, en les eleccions al Congrés i en la corrupció
Guifré Jordan @enGuifre - ‘El Mundo’ no en té prou amb les dades d’assistència a la manifestació de l’Onze de Setembre per sentenciar per enèsima vegada el procés independentista català. El diari espanyolista ha recorregut a Google per intentar demostrar-ho d’una manera ‘objectiva’, a falta d’enquestes que ho corroborin. La conclusió de l’‘estudi’: “Es desinfla el suflé sobiranista? Google ens diu que sí, com a mínim es desinfla l’interès dels internautes per l’assumpte”.
No remarquen que el mes de setembre no ha acabat
El rotatiu ofereix un gràfic on es mostra com d’intensa ha estat la cerca ‘independència’ a Catalunya des de 2004 fins avui tenint en compte les cerques que els usuaris d’internet han fet a Google. El resultat és que hi ha quatre pics molt clars, els de cada setembre des de 2012 fins el 2015, amb la diferència que aquest setembre el pic ha estat molt menys rellevant, cosa que fa pensar ‘El Mundo’ que a la gent ja no li interessa el tema. En un segon pla, però, reconeix que el mes de setembre ni molt menys ha acabat, tot i que creu que malgrat el ‘detall’, el resultat ja es pot valorar a la baixa per la independència.
La configuració d'un nou govern a Madrid tampoc interessa als internautes
L’estudi ‘a fons’ d’El Mundo, però, no ha fet la comparativa amb l’interès dels espanyols en la configuració d’un nou govern. Fent un cop d’ull a les cerques de Google, els internautes de l’Estat van mostrar el triple d’interès en el nou executiu de Rodríguez Zapatero el 2004 –quan encara l’ús d’internet no estava tan estès- que en les negociacions actuals. Si fa dotze anys les xifres van arribar als 100 punts, ara les xifres es mouen en els 30 o 35, i amb tendència a la baixa des de fa anys. En canvi, ‘corrupción’ sí que està a l’ordre del dia, amb uns nivells mai vistos d’interès durant l’any passat i enguany. Pel que fa a ‘elecciones’, és curiós observar que els comicis locals van despertar més interès que les dues conteses estatals. La cita a les urnes de 2004 també va passar per la cara el 20D i el 26J.
Artur Mas encara és el més odiat a Espanya?
El diari sí que aporta una dada interessant, i és la comparativa entre les cerques a Google sobre Carles Puigdemont i Artur Mas arreu d’Espanya. El resultat és que l’expresident de Catalunya ha estat una tendència més intensa a l’Estat que l’actual en 87 dels últims 90 dies, cosa que fa pensar que encara és viu el marc mental d’odi a Mas creat per alguns sectors de l’espanyolisme, que venien el president del PDC com l’instigador de tot el moviment independentisme.
Notícies relacionades
- La nova delegació catalana triomfa als mitjans portuguesos malgrat la ‘hiperventilació’ de la ‘caverna’ 06.09.2016.
- Un tertulià habitual dels mitjans catalans, peça important de les clavegueres de l’Estat 29.08.2016.
- De la Patagònia al Japó: el món, astorat davant la 5a Diada independentista massiva 12.09.2016.