directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:46 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas: "Serem jutjats per obeir un poble que ens havia demanat posar urnes, el que ha de fer un demòcrata"

El portaveu del PDC al Congrés, Francesc Homs, afirma a Arenys de Munt que el procés judicial no només "interpel·la" els independentistes sinó "tots els demòcrates"

Comentaris 26  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

ACN Arenys de Munt .- L'expresident de la Generalitat i president del Partit Demòcrata Català (PDC), Artur Mas, s'ha referit al procés judicial obert sobre el 9-N tot dient que "alguns serem jutjats per obeir un poble que ens havia demanat posar les urnes", un gest, ha afegit, que "és el que ha de fer un demòcrata". És per això, que ha assegurat que si calgués "ho tornarien a fer". Ho ha dit durant l'acte que han organitzat els impulsors de la consulta sobre la independència que es va fer el 2009, ara fa set anys, i que ha aplegat unes 600 persones per donar suport als encausats pel 9-N. També hi ha assistit el portaveu del PDC al Congrés, Francesc Homs, que demà ha de declarar davant el Tribunal Suprem com a investigat per la seva actuació en la consulta. Homs ha reconegut "tenir moltes ganes" de declarar i ha assegurat que el procés judicial a què han de fer front "no només interpel·la els independentistes sinó tots els demòcrates".

Comparteix
   


Etiquetes
L'expresident de la Generalitat i president del PDC, Artur Mas, ha comparegut acompanyat del portaveu del partit al Congrés, Francesc Homs, durant un acte que ha aplegat unes 600 persones a Arenys de Munt. Estava organitzat pel Moviment Arenyenc per a l'Autodeterminació i l'Ateneu Indpendentista d'aquesta població del Maresme, que van impulsar la consulta sobre la independència del 13 de setembre del 2009 ara fa set anys. Amb aquest acte, han volgut donar suport i fer un reconeixement a aquests dos polítics així com a l'exconsellera Rigau i l'exvicepresidenta Joana Ortgea que estan encausats per la seva actuació en el 9-N. L'encarregat d'adreçar-los unes paraules ha estat el que va ser alcalde d'Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, que ha s'ha referit a les dificultats i entrebancs que ja van tenir amb el govern espanyol per organitzar la consulta popular del 2009. "No esteu sols", ha subratllat Ximenis qui també ha afirmat que "Madrid no es mereix que hi aneu a declarar". Abans de lliurar-los una reproducció del cartell de la consulta de fa set anys -signada per tots els que hi van participar activament- i com a agraïment per haver fet que "el poble parlés", també ha destacat que "no acceptaran inhabilitacions per ser demòcrates".
 
El president del PDC, Artur Mas, per la seva banda, ha agraït aquest reconeixement i ha recordat que demà, que és quan compareixerà Homs davant el TS, ho farà "des del carrer" i "en representació" del poble català. També s'ha referit al judici a què s'haurà d'enfrontar en els pròxims mesos pel seu paper en el 9-N. "Nosaltres no anirem a declarar; serem jutjats per la via penal. Ens diuen que hem delinquit i desobeït el TC; doncs jo estic convençut que no el vam desobeir", ha afirmat. I ha continuat dient que està plenament convençut que el que van fer –"i per això no hem de ser jutjats", ha precisat- va ser "obeir el poble de Catalunya que ens havia demanat posar les urnes i que Catalunya pogués tenir un estat per ell mateix". I això, ha acabat per dir, "és el que ha de fer un demòcrata i ho tornarem a fer o ho tornaríem a fer cada vegada que calgués".
 
Per altra banda, ha subratllat el caràcter "democràtic, civilitzat i pacífic" de la consulta del 9-N –"no va ser pas com uns hooligans amb un trabuc a la mà", ha dit- que va consistir en "dipositar unes paperetes a les urnes" després de grans mobilitzacions i manifestacions així com actes com el que va promoure Arenys de Munt. Una població a qui també ha reconegut el seu paper. "Hi teniu una part del mèrit important", ha afirmat.
 
Homs diu que el procés judicial del 9-N afecta "tots els demòcrates"
 
El portaveu del PDC al Congrés, Francesc Homs, ha agraït també l'acte d'aquest diumenge i ha assegurat de nou que afronta la seva declaració davant el TS amb "moltes ganes". "Ho faré per tots vosaltres", ha manifestat alhora que ha assegurat que no ho farà en nom d'unes sigles d'un partit sinó "en nom d'un país". Així mateix, també ha subratllat que serà una bona oportunitat per explicar a Madrid i a "aquells que no volen escoltar" que "representem uns valors, una determinació i una voluntat inalterable i insubornable com és la llibertat del país a través de les urnes, per assolir un estat independent que és el que ens mereixem i necessitem com a país i nació".
 
Durant el seu discurs, també ha dit que creu que "no té ni cap ni peus" que un conseller hagi de declarar davant d'un jutge pel 9-N i que entén que aquest procés judicial no "apel·la només els independentistes sinó tots els demòcrates", perquè tracta dels "valors fonamentals d'una societat madura i democràtica que ho ha de defensar amb ungles i dents i sempre amb arguments".
 
Finalment, s'ha compromès a "assumir la responsabilitat de representar el país sencer" i a portar el "bon nom de Catalunya i la seva llibertat" enfront dels òrgans judicials que "ni entenen ni accepten que la democràcia sigui la pauta pel funcionament d'un país".
 
Lectura d'un manifest per demanar una solució unilateral a Catalunya
 
Abans de l'acte d'homenatge a Homs i Mas, els organitzadors han llegit un manifest on parlen de l'"atac judicial" que estan patint els representants polítics i institucionals i de la "nul·la voluntat espanyola de diàleg i d'entesa per arribar a un acord negociat amb els representants del poble català". Amb motiu del 7è aniversari de la consulta d'Arenys, els signants es comprometen a actuar per la via "unitària i unilateral" per tal que Catalunya sigui un estat independent ja sigui "d'acord amb l'ordenament jurídic internacional" o "arribant a un acord amb la comunitat internacional" abans del 13 de setembre del 2017. Els promotors demanaran a partits i entitats que s'adhereixin a aquest document un cop s'hagi celebrat la moció de confiança al president Puigdemont.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#26
LLUIS fletxa bcn
3 d'octubre de 2016, 17.37 h

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30% .

N.B. AL EUA SERIA A LA PRESÓ COM EN COMPANYS .


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
LLUIS fletxa bcn
20 de setembre de 2016, 17.25 h

N.B. AQUESTA XIMPLERIA EM RECORDA AL FARRUQUITO ACOMPANYAT PER UNA COLLA DE GITANOS AL JUTJAT.
RECORDO QUE LA PARANOIA ÉS UNA GREU MALALTIA MENTAL.
"DURA LEX, SED LEX.

(PER MENYS , LL. COMPANYS A NÁ LA PRESÓ.)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
19 de setembre de 2016, 20.03 h

EL FEIXISTA FERNANDEZ DIAZ S´HA GASTAT UN MILIÓ I MIG D´EUROS PER A REPRIMIR ELS CATALANS.
I NINGÚ SURT A DENUNCIAR-LO, NI ELS SOCIALISTES, NI ELS PODEMITES, NI ELS COMUNITES, NI ELS CIUDANITES, NINGÚ, NINGÚ HA SORTIT A DENUNCIAR AQUEST ABÚS DE PODER CONTRA ELS CATALANS, NINGÚ A DIT RES DE RES. ELS pi&pi FA GUERRA BRUTA ALS CATALANS I NO DIUEN RÉS? I ES DIUEN DEMÒCRATES, AU A CAGAR A L´HORT.... COLLA DE COLONIALISTES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
19 de setembre de 2016, 15.50 h

#21

Santiago, GO HOME, per que et veig a disgust aquí.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
19 de setembre de 2016, 14.54 h



Mireu: quin d'aquests dos pobres idiotes és més il.lús? el #20 o el #21 ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Santi fletxa Barcelona
19 de setembre de 2016, 14.35 h

El mandato de una minoría del pueblo, 48%.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
19 de setembre de 2016, 14.14 h

La Agència Tributària de Catalunya se queda sin directora general
Olga Tomàs, que iba a tomar posesión el 1 de octubre, renuncia poor las reticencias de la CUP a su designación

http://www.elperiodico.com/es/noticias/economia/agencia-tributaria-catalunya-queda-sin-directora-general-5387408

PARA TENER ESTA MIERDA DE GOVERN, MEJOR TENERLO EN FUNCIONES.

NO PUEDEN NI APROBAR LOS PRESUPUESTOS, UN AÑO LLEVAN HACIENDO SOLAMENTE LEYES QUE SON UN BRINDIS AL SOL , SIN PARTIDA PRESUPUESTARIA DOND... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
Synera fletxa Barcelona
19 de setembre de 2016, 11.31 h

LA LEGÍTIMA DUI QUE RECOLZARAN ELS USA:

El Congrés USA i l'Alt Dictamen del TIJ

En la compareixença al congrés, Williams va assegurar que si Catalunya proclamava la independència cercaria ‘el reconeixement internacional d’acord amb la voluntat del seu poble i no pas d’acord amb les disposicions de la constitució espanyola’. Invocà tot seguit la sentència de la Cort Internacional sobre Kossove de 22 juliol 2010 i recordà que no hi havia cap precepte de la llei internacional ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
19 de setembre de 2016, 11.16 h

Facin el que facin els vividors castellans finalment la democràcia productiva dels emprenedors catalans vencerà. No hi ha volta de full.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Josep Pagés i Canaleta de Cardedeu TOT EN CATALÀ fletxa .TOTS TINDRIEN QUE TENIR FILLS AUTISTES EN ESPESIAL ELS POLITICS .. AIXIS FERIEN MOLT MES PER ELS ... SER CATALÀ I PARLA EN CASTELLÀ ES SER IDIOTA .
19 de setembre de 2016, 10.45 h

GRACIAS HOMS ,, Acabes de fer un Descubriment que hasta ara ni jo sabia .. NO SÓC DEMOCRATA .. Si Ser Democrata te que ser me Afecti lo que te Pasi a tu HOMS a Artur mas o altres del 9--N Politics de Dretes .. NO SÓC DEMOCRATA NO ME AFECTA RES ,,No fe afecta res lo que hus pasi JA QUELS DE DRETES DE CONVERGENCIA Tampoc hus AFECTA Res cuan FEU RETALLADES SOCIALS Cuan treieu ajudes als pobres i hus quedeu tan tranquils he .. NO FE AFECTA Lo que pasi els que ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.