El procés surt ben parat en detriment de l'Estat en una anàlisi del Washington Post
El rotatiu dóna una imatge moderna de Catalunya i parla d'"intransigència espanyola" i de govern en funcions que no té mandat per negociar
Guifré Jordan @enGuifre - Cada vegada l'Estat espanyol és menys capaç de tapar les informacions en mitjans de comunicació internacionals sobre el procés català, i encara té una menor capacitat per influir amb el seu argumentari. Prop de 275 dies de col·lapse en la governabilitat estan fent estralls en la credibilitat i el prestigi de Madrid. Aquest és un dels motius que poden explicar que, després d'una bona setmana pel sobiranisme als 'mèdia' d'arreu del planeta, el prestigiós diari nord-americà Washington Post hagi fet una anàlisi sobre la situació catalana en què el procés ha sortit ben parat en detriment de l’Estat.
"La intransigència espanyola frustra les autoritats catalanes"
El titular ja deixa clara l’òptica de l’article: “Catalunya es veu a si mateixa com la nació-estat del futur”. El contingut, amb una entrevista a Raül Romeva durant la seva estada als EUA com a fil conductor, deixa clar que els independentistes volen fer un estat del segle XXI: “La intransigència espanyola frustra les autoritats catalanes, que exposen les seves aspiracions en termes nobles, globals i cosmopolites”.
"El nacionalisme català és multicultural" i no ètnic
Així, cita paraules de Romeva per dir que el nacionalisme català és multicultural i que si fos sobirana, “Catalunya tindria una posició més progressista [que Espanya] sobre els refugiats” perquè estan, juntament amb els immigrants, “a l’ADN de la cultura i la societat catalanes”. El rotatiu afegeix que el govern del Principat ja treballa per poder acollir 4.500 refugiats l’any vinent.
El rotatiu dóna suport implícit al referèndum
D’altra banda, el Washington Post afirma que “el valent moviment independentista segueix endavant malgrat la impàvida oposició del govern espanyol”. Explica que el sobiranisme espera celebrar un referèndum oficial el 2017 i que la seva opció preferent és pactar-lo amb l’Estat. I és aquí l’article menciona Madrid, que té un “govern en funcions que no té mandat per negociar sobre el futur català”. El text dóna suport implícit a un referèndum, ja que recorda que no significaria la independència automàtica i que “els partits pro-secessió –així com la majoria dels catalans- només estan demanant el dret a decidir el futur de Catalunya”.
Notícies relacionades
- Setmana daurada per a l’independentisme a la premsa internacional 17.09.2016.
- Terricabras i Tremosa revelen les vergonyes espanyoles davant la UE 20.09.2016.
- El front europeu de l’independentisme no s’arronsa davant els atacs de l’Estat 19.09.2016.
- Setmana daurada per a l’independentisme a la premsa internacional 17.09.2016.
- Terricabras i Tremosa revelen les vergonyes espanyoles davant la UE 20.09.2016.
- El front europeu de l’independentisme no s’arronsa davant els atacs de l’Estat 19.09.2016.