directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 18:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Colau treu pit: "Hem rebut moltes felicitacions per l'elecció del pregoner"

L'alcaldessa visita Els matins de TV3

Comentaris 25  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Ada Colau ha visitat avui al matí el programa Els Matins de TV3 on ha estat entrevistada per Lídia Heredia. Ha parlat sobre el polèmic Javier Pérez Andújar, sobre el pregó alternatiu, també sobre el sonat i recent cas de desnonament a Sants, l'esperpèntica exposició sobre el franquisme al Born CC, sobre el seu nou partit i l'estratègia del sobiranisme.
ada colau, tv3, els matins
Ada Colau a Els Matins de TV3

Comparteix
   


Etiquetes
Pregó de la polèmica
 
Ada Colau ha acceptat que "no tothom agrada a tothom i més en una gran ciutat". Sobre l'elecció del pregoner ha afirmat que "hem rebut moltes felicitacions" i ha volgut recordar que el pregoner "va rebre el premi ciutat de Barcelona amb Xavier Trias". El considera un escriptor dels barris populars, del Besòs, i que representa la Barcelona diversa.
 
Sobre l'assistència al pregó oficial ha dit que "els presidents dels grups vindran al pregó oficial. Forma part de la normalitat que hi hagi altres pregons". En aquest sentit ha exclamat un clam a la llibertat d'expressió "sempre des del respecte. Barcelona és molt diversa i ho porto amb normalitat".
 
Sobre les estàtues de Franco al Born
 
Sobre la polèmica de l'exposició franquista al Born, Colau ha advertit que "fan falta més debats, hem debatut poc sobre la impunitat del franquisme. Volem parlar de la impunitat del franquisme a l'espai públic. Es vol parlar de la tortura, de la repressió i acabar amb aquest silenci". En aquest sentit ha tret pit i ha dit "que la gent opini quan la mostra es faci i la vegi, algú ho va fer abans que es fes pública sense tenir-ne tota la informació".
 
Apartaments turístics
 
Sobre la posició del consistori contra els pisos de lloguer turístic, Colau ha dit que "hem demostrat que el govern municipal vol abordar aquesta situació greu. Hem reforçat els serveis d'inspecció, hem fet un pla de xoc durant l'estiu amb 600 expedients, han de pagar impostos per ser legals. Hi ha previstes multes fins a 600.000 euros. És un procediment de l'administració que pot tardar mesos". 
 
Sobre la polèmica de demanar als veïns que denuncien a les seves comunitats de veïns ha dit que "ja s'estava donant abans i que només ho hem ordenat".
 
Pel que fa a la moratòria als hotels que es va prorrogar fins a la tardor l'alcaldessa ha explicat que "hi ha zones que no poden seguir creixent com a ús turístic i en altres que s'ha de limitar. Haurem de discutir els detalls, en quins casos es pot fer un hotel, quines zones i quin tipus d'hotel".
 
Taxa turística
 
Colau vol canviar el sistema fiscal municipal i quedar-se amb un impost de la Generalitat: "volem gestionar el 100% de la taxa turística de les persones que dormen a Barcelona. També volem poder decidir a què decidim invertir-ho".
 
Desnonaments
 
També hi ha hagut moments per a comentar el sonat desnonament que Ada Colau va aprofitar per a fer campanya i populisme: "aquesta família va contactar al juny amb l'ajuntament. Però tenia més problemes: una dona sola il·legal i no podia entrar en el circuit d'habitatge protegit. S'estava acompanyant aquesta família. Cada setmana tenim desenes de casos de desnonaments. Aquest cas estava en vies de solució i en dues setmanes la família havia de ser reallotjada. El propietari no va voler negociar i fins i tot se li va oferir pagar-li el lloguer des de l'ajuntament".
 
Mobilitat sostenible
 
Demà serà el dia sense cotxes i Ada Colau ha dit que és una jornada per a gaudir i no patir: "es tallaran 60 carrers a Barcelona perquè tenim un problema de contaminació greu. Ens hem de conscienciar que hi ha d'haver un canvi de cultura: vehicles sostenibles i usar més el transport públic". Cal destacar que dues grans vies es tallaran i són Gran de Gràcia i la Via Laietana.
 
Seguint el tema, ha explicat que "estem fent un front comú amb la Generalitat per millorar les entrades a Barcelona sense cotxes, perquè Rodalies és un escàndol".
 
Smart City
 
Sobre els problemes que han sorgit en aquest àmbit, Colau ha reivindicat que "nosaltres apostem per les noves tecnologies i som un punt de referència a Europa com per exemple el congrés del mòbil. Però no pensem que les noves tecnologies siguin bones de per si soles. Volem que hi hagi objectius de ciutat i que les noves tecnologies s'adeqüin. CiU volia fer negocis i nosaltres no".
 
Nou partit i crisi a CSQEP
 
També hi ha hagut un moment per abordar el nou partit polític que està maquinant Colau. Ella ha defensat que "l'espai polític és necessari: quan el vam construir a Barcelona, vam guanyar les eleccions. El nou espai ha de dir quin país volem i que volem a Catalunya, sortir de la bogeria electoral i centrar-nos en el contingut. El projecte de Barcelona en Comú ha funcionat molt bé: un espai on tothom suma i és benvingut". Sobre si els partits que el configurin s'han de dissoldre, ha explicat que "poden haver-hi diferents fórmules: però s'ha de crear un espai nou i les sigles no han de ser les protagonistes sinó els ciutadans".
 
La nova política
 
Per primera vegada Ada Colau ha defensat la vella política: "hi ha molta vella política a reivindicar. I els de la nova política no som infal·libles. Simplement la nova política és canviar les formes de fer política: fer els partits més ètics, transparents, oberts..."
 
La via Duran i Lleida
 
Ada Colau ha tornat a repetir el mateix sobre la independència de Catalunya: "creiem que s'ha de fer un referèndum amb garanties i vinculant. Celebrem que l'independentisme el torni a plantejar. Treballarem al màxim per fer-lo possible. El tema és complex i difícil. Hem de treballar a tots els nivells possibles". I ha tornat a insistir al més pur estil Duran i Lleida: "èticament és un error dir que Espanya és irreformable. Però hi ha canvis i hem d'ampliar complicitats i aliances a Espanya i Europa".




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#25
22 de setembre de 2016, 17.07 h

L'han triat per que es un enenito espanyol, i queda bé al mig del GALISTA COLLBONI DEL GAL I la GROSSA DE NADAL O COLAU.
Pobre enanito, al costat de la Colau Blancaneus.
STOP AL NAZISME I COMUNISME FRANQUISTA


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Pere fletxa Barcelona
22 de setembre de 2016, 13.26 h

Ah! i no cal que ens digui de qui ha rebut felicitacions...


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
Pere fletxa Barcelona
22 de setembre de 2016, 13.14 h

I que hi pinten les moltes fellicitacions al costat del rebuig notori?
Ceguesa? Tossuderia? No voler baixar del burro? Prepotència? Baix nivell de...? Ego desconcertat? Manca de cintura política? Incoherències en resposta social? Escut davant de relliscada? ... ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
MariaRosa CAT fletxa Barcelona (Catalunya)
22 de setembre de 2016, 10.41 h

Ai-ai-ai, Colau, Colau,
El que tu qualifiques de "pregoner de luxe", emmerdant la Festa Major de Barcelona ...
L'estàtua de l'espantós assassí gallec avergonyint-nos davant del Born ...
Tu compleixes amb allò tan espaÑol de: "Mantenella y no enmendalla" !!!
Fàstic, vòmit i pudor, antiga "reina" de la PAH !!!
Tristos vots de Barcelona que et van fer alcaldessa !!!
MARXEM - // * //


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
Martí M fletxa VCJ'S
22 de setembre de 2016, 10.23 h

Que mai puguin tenir el poder, son llops amb pell de be, sino recordeu les purgas del Stalin, ells son igual però ho dissimulen una mica, son uns SECTARIS PERILLOSSOS, fugim d'aquesta gent


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
22 de setembre de 2016, 08.14 h

"Colau treu pit" és ininteŀligible. Més ben dit: vol dir que ens ensenya la pitrera.
Traduiu-ho al català, si us plau.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
21 de setembre de 2016, 18.21 h

TU, JO, FRANCO I LA COLAU!!
feixisme, franquisme i COLAU, quin fàstic


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Synera fletxa Barcelona
21 de setembre de 2016, 16.31 h

DICTAMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010


- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d’una dictadura, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
TRO fletxa BCN
21 de setembre de 2016, 15.17 h

COLAU, POPULACHERA DE MERDA!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Botiflera! fletxa Canpixa
21 de setembre de 2016, 14.11 h

La de Rajoy i Asnar? ...la de Fernandessss i Margallo...veus tu..sou fantastics..sou uns vivapanyasss i uns botiflers...la meva felicitacio no la tindreu mai..ni la dels catalans cansats de l'opressio i la repressio dels ocupants de Cstalunya


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.