La presa de pèl de Pisarello
El primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Barcelona s'enreda a l'hora d'explicar l'exposició de l'estàtua de Franco davant del Born CC
En un article publicat al diari Ara, '1714-1939: dues memòries complementàries', Pisarello intenta justificar l'estreta relació dels fets de la Guerra de Successió amb la Guerra Civil arran de les conseqüències culturals, socials i polítiques per al poble català: "Tant el 1714 com el 1939 van suposar la supressió per la força de la llengua catalana i d’un sistema propi de llibertats i d’institucions d’autogovern".
"Recordar el 1714 no pot ser una excusa per no parlar del 1939. I viceversa"Malgrat els intents de la mà dreta d'Ada Colau per justificar l'exhibició de l'estàtua davant el Born CC, Pisarello en cap moment reflexiona sobre la possible idoneïtat que la imatge del dictador Franco es posi davant la comissaria de Via Laietana o la presó Model de l'Eixample, dues institucions que varen practicar tortures i execucions que encara resten pendents de justícia. La mateixa manca de reconeixement que pateixen els milers de republicans morts i enterrats en fosses comunes.
Les reaccions
Els comentaris que ha generat l'article de Pisarello no li donen la raó, "Els únics que heu disassociat la derrota del 1714 i la del 1939 heu estat vosaltres, Sr. Pisarello. La meva consciència i la meva memòria històrica aplega TOTA la història de Catalunya", "recordo que les esquerres espanyoles l'any 39 eren tan anticatalanes com el franquisme. I que els comunistes el primer que varen fer en arribar al poder va ser suprimir tot el poder de la Generalitat" i "tot això que dius és prou cert, però no esgota la realitat ni justifica actituds municipals orientades, contra el que dius, a descaracteritzar i arraconar la història del 1714" són algunes de les reflexions dels lectors que no entenen la persistència de l'Ajuntament per posar just davant d'un espai de commemoració històrica un nou element que representa una realitat de 200 anys de diferència.