directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 16:39 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Un informe encarregat per l’agència pública de notícies espanyola intenta rebaixar la xifra de manifestants a 56.000

Amb els assistents en autobusos ja s'igualaria la dada

Comentaris 19  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 11 vots )
carregant Carregant

Lynce, una agència que diu dedicar-se a comptar manifestants i que en la seva web no hi apareix cap adreça de contacte física sinó només un telèfon mòbil, assegura que aquest dissabte hi havia només 56.000 manifestants als carrers de Barcelona, enlloc del 1.100.000 comptats per la Guàrdia Urbana o el milió i mig dels organitzadors. L’informe, contractat per l’agència pública espanyola de notícies, EFE, es basa en càlculs d’unes suposades fotografies aèries fetes a les 20:30 hores, quan la manifestació ja s’havia desconvocat i quan milers de manifestants ja havien començat a sortir de la marxa després d’hores de bloqueig i de poder avançar uns pocs metres. Les dades de Lynce es contraposen amb un informe de Contrastant de l'any 2001, que assegurava llavors que només la calçada central del Passeig de Gràcia ja pot contenir fins a 100.000 persones.
camp nou
Comparteix
   


Etiquetes
L’informe de Lynce tampoc té en compte les manifestacions paral·leles per fugir del col·lapse que milers de ciutadans van protagonitzar per vies adjacents com la Rambla de Catalunya tal i com mostraven les imatges enregistrades per TV3.

El Col·lectiu Contrastant, pioner en la comptabilització científica de manifestants, va xifrar el 2001 en la manifestació de rebuig per la mort d’Ernest Lluch uns 100.000 manifestants que van omplir els carrils centrals del Passeig de Gràcia des de Diagonal fins aproximadament poc abans de Plaça Catalunya. El càlcul es basava en els metres quadrats del trajecte als quals se’ls descomptava la superfície no útil com arbres i contenidors i una densitat menor de persones per metre quadrat en els laterals. De la mateixa manera, Contrastant assegurava que el Passeig de Gràcia ple de gom a gom -com podria deduir-se de part del trajecte de la manifestació d’ahir- podia aplegar 220.000 manifestants, a molt estirar 300.000.

Segons fonts consultades per directe!cat, el fet que ahir es conegués la xifra de més de 800 autobusos fletats per partits i societat civil, els manifestants arribats només en autobús ja seria de prop de 50.000. A això se li hauria de sumar busos no comptabilitzats, milers vehicles particulars, manifestants arribats en transport públic com trens o ferrocarrils de la Generalitat a més la gent de Barcelona ciutat.

Experts consultats en seguretat pública asseguren que la dimensió i el volum de la mobilització d’ahir va sobrepassar amb escreix la que es produeix amb un partit del Barça amb el Camp Nou ple que té un aforament de 98.000 espectadors.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#19
SOM I SEREM! fletxa TORDERA.
29 de juliol de 2010, 17.53 h

Ningú amb 2 dits de front es podria creure aquesta xifra ridícula! ...Excepte els 4 espanyolets ignorants feixistes, que s`ho creuen tot, es clar. Ho han volgut desvirtuar tant, que aquesta xifra no se la creuen ni ells. Aquests pallassos de la "Lynce" han fet el ridícul, i ho saben. Erem més d`un milió, i aixó es indiscutible. I al qui no li agradi, que s`ho faci mirar. VISCA LA REPÚBLICA CATALANA!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
Ramon fletxa Manresa
12 de juliol de 2010, 12.45 h

Faig els meus càlculs, a veure posem que el recorregut "oficial" de la manifestació eren 1800m (mirat a google maps, aprox.), que el passeig de gracia fa 45-50m d'amplada, i que estàvem apretats (en un m2 posem fàcilment 3-4 persones), surt la xifra de 324000 persones, tenint en compte que tots els carrers que arribaven a passeig de Gracia i a gran via estaven col·lapsats (segons guàrdia urbana, mitjans de comunicació, etc.), jo donaria per bona la xifra de la Guardia Urbana (1.100.000 pe... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Tomppa fletxa Sabadell
12 de juliol de 2010, 12.38 h

Hihi aquesta numero es més petit que la gent que havia COMPRAT un tiquet de viatge amb autobús cap a manifestació!! :) Es tant ridícul que no se si val la pena a riure! :) I la gent que van arribar amb autobusos d'organitzadors no van representar ni 5% i com això si 80.000 van arribar amb autobusos i són al voltant de 5% qui va arribar arribem a numero al voltant de 1.5-1.600.000 de persones :)


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
12 de juliol de 2010, 11.36 h

#15 El meu comentari anterior, no sé per quina causa, tècnica suposo, no ha publicat la meva última frase. És la següent: Mireu si en són de burros els espanyols(A S E S = ASNOS en espanyol)!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
12 de juliol de 2010, 11.32 h

#4 El més fotut, és que la caverna espanyola, analfabeta, illetrada, ignorant, miserable, caciquista, feixista, nazi, explotadora de miserables (només cal veure les pel·lícules, per cert bones pel·lícules, on es retratava l'idiosincràcia d'aquesta xusma, explotant els seus mateixos ciutadans), encara s'ho creuen. Mireu si n'


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
CIU=PP fletxa SÓN EL MATEIX GOS AMB DIFERENT COLLAR
12 de juliol de 2010, 09.16 h

Això Recorda a allò de la única línia d´investigació era la de eta quan la premsa de mig món ja parlava d´alkaida . Els espanyols no tenen sentit del ridícul, esclar que com estan tant acostumats a fer-lo ja no els ve d´aquí i encara hi ha qui es pregunta perquè els espanyols tenen fama de ser uns incultes garrulos tercermundistes. Com més aviat marxem d´aquesta merda d´estat que li diuen espanya i que ens va a la contra en tot millor.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
Nat fletxa Figueres
12 de juliol de 2010, 09.16 h

jajaja! vaig consultar les dades a la web de Lynce i per una mani de l'any passat també donaven el resultat de 56.000!!!! (deu ser estàndar)
Si sempre es basen en la premisa de 1.7 persones/metres quadrat, fan la foto a darrera hora (un cop disolta la mani) i conten a partir de la capçalera (q en el cas de dissabte no es va poder ni moure) no m'estranya que surtin aquestes xifres. Que no han estat mai a la sortida del camp nou després d'un partit?
En fi, a aquesta gent no se'la ha de donar b... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Samant Foix fletxa Alt Urgell
12 de juliol de 2010, 01.35 h

Què hi voleu fer, són espanyols i "no nacionalistes".


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
vicenç fletxa Barcelona
11 de juliol de 2010, 19.05 h

atenció, que en les fotografies d'avui i tv3 s'obliden de la gentada que hi havia diagonal amunt cap a frnacesc macià, i jardinets amunt cap a fontana.

En el cas de la Diagonal, en un balcó d'un cinquè pis, des de Diagonal 383 (entre diagonal i pau claris), cap a les 19:30h, mirant Diagonal amunt no es podia veure el final de la gentada i les senyeres...
que l'helicòpter o els radars o qui sigui que ho ensenyin!!!
I en aquests moments, simultàniament ja estava col.lapsat Gran via-Pg de G... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
11 de juliol de 2010, 16.07 h

L'agència EFE, es diu així en homenatge a la EFE de Franco. Amb això ja se sap a quins interessos serveix.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.