La Fiscalia es posa la toga de jutge i ja dicta sentència sobre el 9N pel seu compte
Les declaracions de l'òrgan que presideix Consuelo Madrigal tornen a fer saltar les alarmes de connivència entre el poder polític i el judicial
La independència judicial no és un dels forts de l’Estat. Un dels índexs de la UE sobre el sistemes judicials publicats enguany afirma que Espanya és el sisè estat comunitari on es percep una major falta d’independència judicial. Avui s’ha viscut un altre exemple de dubtosa separació de poders, ja que la Fiscalia –que depèn del govern espanyol– no ha dubtat a posar-se la toga de jutge i donar per feta la condemna que li caurà a Francesc Homs: una inhabilitació per càrrecs públics sense pena de presó.
Sospites de connivència entre els diversos poders de l'Estat La reivindicació històrica dels magistrats en causes mediàtiques és que els mitjans de comunicació i l’opinió pública no contribueixin a fer judicis paral·lels a l’oficial, uns precs que la Fiscalia fa saltar pels aires fent les seves prediccions de sentència. En un gest que no ha rebut de moment la censura de cap autoritat ni política ni judicial espanyola, l’òrgan encapçalat per Consuelo Madrigal també aixeca sospites de connivència entre els diversos poders de l’Estat mostrant-se tan segur de la decisió que oficialment encara no ha pres el Tribunal Suprem.
Homs no anirà a la presó
Fonts de la Fiscalia han traslladat a l'ACN que previsiblement ni Homs ni la resta d'imputats pel 9-N, l'expresident Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau, seran condemnats a presó, perquè la Fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ja va retirar l'acusació de malversació –l'única que pot comportar penes de presó- per a Mas, Ortega i Rigau, i aquestes fonts consideren dèbils els arguments que permetrien sostenir aquest càrrec de malversació per a l'exconseller de Presidència, investigat al Tribunal Suprem.
Document que 'delata' l'exconseller de Presidència
Les mateixes fonts apunten que el cas d’Homs, investigat per ara per desobediència, prevaricació i malversació, és el més clar dels quatre. Segons aquestes veus, ho és perquè a diferència de Mas, Ortega i Rigau, el jutge del Tribunal Suprem disposa d'un document que el delata: la carta que l’exconseller va signar i fer arribar a l'empresa informàtica T-Systems perquè continués amb els treballs malgrat la prohibició del Tribunal Constitucional de fer efectiva la consulta del 9-N.
Notícies relacionades
- La ‘caverna’, furiosa per la posada d’escena d’Homs al Tribunal Suprem 20.09.2016.
- Homs compleix: declara amb una estelada al pit i diu que tornaria a posar les urnes 19.09.2016.
- La Fiscal General de l'Estat equipara el procés a “l'obscurantisme, el fanatisme i la tirania" 30.04.2015.
- Els poders fàctics de l’Estat escalfen la Diada 06.09.2016.