directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 11:17 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Aznar i Rajoy tensen la corda i recorden que el TC 'deixa clar' que a Espanya hi ha 'una única nació'

El líder del PP culpa Zapatero de la manifestació i s'ofereix per 'unir' els espanyols

Comentaris 18  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El líder del PP, Mariano Rajoy, i l'expresident del govern espanyol José María Aznar han celebrat aquest diumenge que la sentència del TC sobre l'Estatut hagi 'deixat clar' que 'a Espanya hi ha una única nació' i que hi ha 'un únic subjecte de sobirania' que són 'tots els espanyols'. Aznar ha dit que cal 'felicitar el PP per l'exercici de responsabilitat i per haver alertat sobre la inconstitucionalitat' de l'Estatut. A partir d'ara, segons han apuntat tots dos, cal fer una anàlisi sobre les conseqüències d'un procés que Zapatero, afirmen, ha abordat amb frivolitat. Sense citar-la directament, Rajoy ha culpat Zapatero de la manifestació, i s'ha ofert per liderar el projecte 'd'unitat' dels espanyols.
aznar rajoy
Comparteix
   


Etiquetes
Rajoy i Aznar han fet aquestes manifestacions a la clausura del Campus FAES 2010 que ha tingut lloc a Navacerrada l'endemà de la manifestació multitudinària als carrers de Barcelona. Cap dels dos dirigents del PP no ha fet referència directa a la manifestació però sí que han acusat Zapatero de ser l'origen del procés 'lamentable' de l'Estatut i han assegurat que és el president espanyol qui ha d'assumir 'les responsabilitats' i les 'conseqüències' de l'Estatut.

Segons Rajoy, el PSOE 'ha donat una imatge deplorable' en tota aquest debat perquè 'ningú sap el que pensa exactament'. 'Els hem escoltat dir una cosa i la contrària i no sabem si els que estan fent és jugar amb la gent, intentar eludir les seves responsabilitats o totes dues coses a la vegada', ha sentenciat

Rajoy ha dit que la sentència de l'Estatut és una qüestió 'd'enorme rellevància' des del punt de vista de la seguretat jurídica, les regles de joc, i de l'economia. Segons el líder del PP el fet que el TC hagi dictat sentència 'significa que les regles de joc que els espanyols es van donar el 1978 es compleixen', fet que és 'una bona notícia per al país'.

'Projecte d'unitat'

El PP considera que cal fer anàlisi sobre l'Estatut. Ho ha dit Mariano Rajoy, que ha assegurat que 'en el futur cal fer un esforç per entendre's en el que és fonamental i caldrà actuar amb molta prudència i sentit d'Estat. 'Per descomptat aquest partit convocarà tots els espanyols a un projecte comú per a Espanya', ha dit, ' que rebutgi la divisió i l'enfrontament i respecti i entengui a tothom' i que 'sumi voluntats' i 'abrigui la força de la unitat'.

L'expresident del govern espanyol, José María Aznar,també ha apuntat que un cop feta pública la sentència és 'ineludible' 'analitzar i extreure totes les conseqüències polítiques i jurídicoconstitucionals derivades de la història que ens ha conduit a la sentència del TC'. Sense fer aquest exercici de 'responsabilitat', ha dit, 'no mirarem al futur amb la confiança necessària i indispensable per guanyar'.

Aznar: 'La gent està orgullosa de sentir-se espanyola'

Aznar també ha celebrat que 'els balcons dels carrers dels pobles i les ciutats Espanya' s'hagin omplert de banderes espanyoles, fet que demostra que 'el sentiment espanyol és molt fort i està molt viu' i que la gent 'està molt orgullosa de compartir-ho i simplement de saber-se espanyola'.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#18
Xaruga fletxa Tortosa
12 de juliol de 2010, 20.34 h

Aquesta nació única que en diuen Espanya ja no és la nostra. Per si els nostres polítics no saben que fer, els donaré una idea: VAGA FISCAL. Que alenten al poble a no pagar o que els impostos que paguem es quedin a Catalunya. Veureu com tot s'arregla en vint-i-qujatre hores. Ah i no patiu que no s'atreviran a enviar-nos els tancs. Encara que d'una víbora com la Chacon cal esperar-nos qualsevol cosa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
12 de juliol de 2010, 12.20 h

#9 Company, amb el seu comentari ha privat que jo el pugui comentar, perquè volia dir exactament el mateix. Felicitats i salutacions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Vallesà de pro fletxa Vallés Oriental
12 de juliol de 2010, 10.57 h

Sí, i si no fossin tan cegs, aquests magistrats també haurien de deixar ben clar que de rucs i orelluts com l'Ansar i el Rajoy no s'en poden trobar gaires mes a tota la galàxia.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
CIU=PP fletxa SÓN EL MATEIX GOS AMB DIFERENT COLLAR
12 de juliol de 2010, 09.02 h

Amaven de viatge en un avió l´Obama, l´Aznar el Dalai Lama i un nen de 9 anys, de cop i volta a l´avió li fallen els motors i va directe a estavellar-se i en això que se n´adonen que només tenen tres paracaigudes. L´Obama diu jo soc l´home més important de la terra i per tant m´he de salvar i agafa un paracaigudes i es llança, tot seguit l´Aznar diu, jo soc l´home més important de la terra i el més intel·ligent i per tant m´he de salvar i agafa un paracaigudes i es llença, e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
maria fletxa LLeida
12 de juliol de 2010, 08.42 h

Ni cas!


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
ANTON fletxa san josep
12 de juliol de 2010, 04.46 h

ESTOY MUY DE ACUERDO CON "MARIANICO EL CORTO" Y CON "ANSAR EL BALCANICO", ESPAÑA ES SOLO UNA NACION, LOS CATALANES YA TENEMOS LA NUESTRA Y PRONTO TENDREMOS ESTADO, POR LO QUE NO TIENEN QUE PREOCUPARSE POR NADA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Pere fletxa Brussel
12 de juliol de 2010, 03.49 h

Espanyols esteu a la figuera.
Passeu d'Espanya i boicot a tot el seu "imperi" de naftalina.

Unio de tots els independentistes per a fer un partit transversal.
Carretero, Laporta, Isabel Clara simo, Salvador Cot, Terricabres, Cardus.......

Sou l'esperança del nostre Pais.
Ara es l'hora de ser independentistes o unionistes.

Prou de l'estatut, de federelisme i tonteries varies.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Tarragona fletxa Tarragona
11 de juliol de 2010, 22.24 h

Sempre ens prenem les coses pel mateix cantó. Doncs, jo estic completament d'acord amb el que afirmen aquests personatges. "En España hay una única nación"... perquè Catalunya no és Espanya!. Ho veieu? Són uns clarividents incompressos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
11 de juliol de 2010, 21.40 h

I aquests dos carallots en nom de qui cony parlen per dir el que diuen? Pontifiquen i tan amples. En efecte, això d'Espanya, entre la hipocresia socialista i els "caudillos" del PP, no té cap mena de solució. Com aliar-te amb qui et nega, t'enganya, t'espolia, obvia les teves decisions i es val dels seus tribunals per fer-te justícia a tu? Quina vergonya!!! Jo només puc dir prou! Prou! Ni bromes federalistes, ni pseudobromes confederalistes, ni encaixos amb calçador! Autodeterminació! Som... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
CIU=PP fletxa SÓN EL MATEIX GOS AMB DIFERENT COLLAR
11 de juliol de 2010, 20.41 h

En realitat hem d´estar agraïts als feixistes del pp i en especial a aznar perquè cada cop que obrem la boca surten independentistes com a bolets i no només a catalunya sinó fins i tot a Lleó i Asturies i aquest pas no seria estrany que a la llarga fins i tot Valladolid o Soria vulguin ser independents, no oblideu que quan els catalans volen aconseguir alguna cosa en l´autogovern, primer ens diuen de tot però després tothom vol el mateix que Catalunya. Visca Catalunya Lliure!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.