La Universitat de Girona ha guanyat aquest any un Ig Noel. Aquest premi, que és més seriós del que sembla malgrat que l'organitza la revista d'humor científica Annals of Improbable Research (AIR), premia les investigacions científiques que demostren o inventen quelcom divertit, sonat o irrellevant però amb un treball al darrere, amb rigor empíric i científic.
Ramon Hegedüs, un jove investigador hongarès de la Universitat de Girona, ha format part del grup guardonat amb el IgNobel de Física per estudiar que els tàvecs piquen menys als cavalls blancs que als negres o marrons. La investigació és també un joc de paraules, ja que tàvec en anglès es coneix com horsefly o cavallet volador i que les vespes senten una atracció fatal cap a les làpides negres.
Els Països Catalans acumulen premis
L'any 2014, el guardó va anar a parar a cinc dones: Raquel Rubio, Anna Jofré, Belén Martín, Teresa Aymerich, i Margarita Garriga, totes de l'Institut de Recerca en Tecnologia Alimentària (IRTA) de Girona, per descobrir que la caca de nadó conté un lactobacil ideal per fermentar la llonganissa o fuet.
L'any 2006 el premi va ser pels científics Antonio Mulet, José Javier Benedito i José Bueno de la Universitat Politècnica de València i Carmen Rosselló de la Universitat de les Illes Balears van estudiar la influència de la temperatura sobre la velocitat dels ultrasons en el formatge Cheddar.
L'any 2006, el científic tarragoní Eduardo Segura va obtenir el premi en la categoria d'Higiene per inventar el Lavakan, una rentadora per a gossos i gats. Avui dia, la iniciativa segueix endavant.
Els Ig Nobels
Els premis Ig Nobel són una paròdia dels premis Nobel que sol resoldre's en les mateixes dates que els premis originals, aproximadament en el mes d'octubre. Estan co-patrocinats per diverses com The Harvard Computer Society o The Harvard-Radcliffe Society of Physics Students. La gal·la de lliurament es realitza en el Sanders Theatre, de la Universitat Harvard. La seva acceptació i popularitat des de la seva institució en 1991 és creixent amb el pas del temps. Aquests premis guardonen els assoliments d'investigacions que "primer poden provocar el riure, però després fan que les persones pensin". Els premis pretenen celebrar l'inusual, honrar l'imaginatiu i estimular l'interès de tots per la ciència, la medicina, i la tecnologia. En anglès Ig Nobel es pronuncia igual que ignoble, que significa "innoble", d'aquí el nom.
DICTAMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010
- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d’una dictadura, ... Llegir més
EL PREMI IG-NOBEL ENCARA MAI NO HA ESTAT CONCEDIT AL NOSTRE ADMIRAT ARAGONESES, PER LES SEVES RECERQUES SOBRE EL TRICORNI VOLADOR AUTOPROPULSAT CUIRASSAT !! !! !! !!
Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ...
Llegir-ne més
Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà
digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que
el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.