directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 10:51 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Munté: "La confiança es revalidarà i es culminarà el procés"

Sobre el RUI: "Si ni hi ha voluntat de diàleg no ens quedarem amb els braços plegats"

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Neus Munté, portaveu del govern català i consellera de presidència, ha visitat Els Matins de TV3 i ha parlat sobre el procés, la moció de confiança i, també, del referèndum unilateral. Munté ha explicat que al ple al Parlament d'avui, el govern pretén revalidar la majoria parlamentaria per culminar el procés. Cal recordar que la CUP ja ha anunciat el seu vot favorable que rebaldirà la majoria independentista de 72 diputats.
neus munte
Neus Munté a Els Matins

Comparteix
   


Etiquetes
El RUI
 
Munté ha deixat clar que "el referèndum forma part del nostre llenguatge. Però ha de ser vinculant, homologable i ha de tenir plenes garanties". Aquestes premisses, per la portaveu del govern, volen dir que "tothom s'ha de sentir apel·lat a votar" i que ha de ser "homologable per la comunitat internacional. Com ha passat a Escòcia o Canadà". 
 
Per fer augmentar la participació, també la del 'no', Munté ha explicat que "ha de ser un referèndum vinculant. Tothom s'ha de poder pronunciar sobre la seva voluntat i amb fermesa d'acceptar el resultat final".
 
Munté ha assegurat que "hi ha consens sobre el referèndum". Ha acceptat que hi ha opinions diverses, ja que JpSí és una formació molt diversa amb independents i partits diferents: "per tranquil·litzar a tothom hi ha unitat interna tant al grup parlamentari com a JxSí, al govern i al meu partit".
 
El full de ruta
 
Munté ha recordat que "el resultat més nítin i clar el dóna un referèndum" però que ara "tenim un full de ruta" que s'ha de culminar aquest estiu. 
 
La diputada ha dit que el full de ruta i l'ADN del procés sempre és intentar negociar amb l'Estat, en aquest cas el referèndum: "l'actitud de diàleg i negociació no l'hem abandonat mai. Una solució consensuada seria el més òptim però no renunciem al mandat democràtic que la majoria independentista que hi ha al parlament ha acordat".
 
Xoc de trens
 
Sobre el mur que representa l'Estat, Munté ha assegurat que "si no hi ha voluntat de diàleg per part de l'Estat, no ens quedarem amb els braços plegats". En aquest sentit ha assegurat que la unilateralitat l'ha mostrat l'estat: "nosaltres el que volem és disposar una altra legalitat, un nou marc jurídic que ens doni cobertura a estructures d'Estat com la Hisenda per passar d'una legalitat a una altra".
 
La moció de confiança
 
Munté ha volgut lligar la moció de confiança amb els futurs debats al Parlament: "jo crec que hi ha d'haver una vinculació entre els pressupostos i la moció de confiança. Ara hem de recompondre l'estabilitat parlamentària: encetem una cadena de confiances i fermesa per tirar endavant el full de ruta".
 
Torna la sintonia
 
Sobre les relacions amb la CUP, Munté té clar que "hi haurà acord amb la CUP pels pressupostos. Hi estem treballant. La confiança es revalidarà i a partir d'aquí l'espai de negociació de cara a la política general i als pressupostos i es culminarà el procés".
 
Llista única en terceres eleccions
 
Munté ha destacat que si es convoquen unes terceres eleccions "el catalanisme unit és més fort. Jo formo part d'un govern creat a través de la unitat. Però la unitat pot ser en llista única o no, també en el discurs, en el programa..." En aquest sentit, creu que si hi ha convocatòria de terceres eleccions, s'hauria de reflexionar: "a l'independentisme li convé sumar victòries".




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
29 de setembre de 2016, 11.05 h

NEUS MUNTÉ ES MEREIX EL RECONEIXEMENT, DEL POBLE CATALÀ, PER LA SEVA FIDELITAT, CLAREDAT IDEOLÒGICA I COMPROMÍS EN EL PROCÉS D'INDEPENDÈNCIA, QUE NO ÉS FÚTIL, ÉS D'UN ALT COMPROMÍS UNIVERSAL I UNIVERSALISTA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
anastasia fletxa anastasiat
28 de setembre de 2016, 20.23 h

#4 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Aragoneses Orientales(que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
28 de setembre de 2016, 19.10 h

QUERIDOS NAZIS

COMPRENDO VUESTRA PREOCUPACION PORQUE NADIE HAGA EL MAS MINIMO CASO A LA NUEVA PATADA HACIA DELANTE Y CONVOCATORIA DE CHARLOTADA POR PARTE DEL POKEMON. ADEMAS DE QUE YA SE HIZO ESA CHARLOTADA EL 9_N Y NO SIRVIO PARA NADA.

OS RUEGO QUE NO OS DEJEIS DISTRAER CON EL SHOW DEL PSOE, CON LOS RESULTADOS ELECTORALES EN VASCONGADAS Y GALICIA Y VOLVAMOS A LA REGION CATALANA QUE ES DONDE ESTA LA RISA DE VERDAD
.
?COMO SE LLAMA ESTA SEMANA LA TROUPE DEL MASS Y DEL POKEMON?

CDC,
DyL,
PD... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Synera fletxa Barcelona
28 de setembre de 2016, 11.54 h

#2

LA LEGÍTIMA DUI QUE RECOLZARAN ELS USA:

El Congrés USA i l'Alt Dictamen del TIJ

En la compareixença al congrés, Williams va assegurar que si Catalunya proclamava la independència cercaria ‘el reconeixement internacional d’acord amb la voluntat del seu poble i no pas d’acord amb les disposicions de la constitució espanyola’. Invocà tot seguit la sentència de la Cort Internacional sobre Kossove de 22 juliol 2010 i recordà que no hi havia cap precepte de la llei internaci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
28 de setembre de 2016, 11.22 h

DICTAMEN DE LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE 22 JULIOL 2010


- Declarem que no hi ha cap norma en el dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Declarem que quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- Declarem que en una societat democràtica, a diferència d’una dictadura, ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
28 de setembre de 2016, 10.09 h



PER LA NOSTRE INDEPENDÈNCIA, hem de confiar em els nostres magnífics polítics.

Jo els dono tot el SUPORT. !! ENDAVANT !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.