Les propostes de la CUP tornen a crear furor a la premsa internacional
La proposició de retirar l'estàtua de Colom arriba a mitjans anglosaxons i francesos
Guifré Jordan @enGuifre - La CUP i les seves trencadores propostes tornen a arribar a la premsa internacional. La proposició de retirar l’estàtua de Cristòfor Colom al final de la Rambla de Barcelona ha causat impacte en diverses publicacions anglosaxones i franceses. Un ressò de l’actualitat dels anticapitalistes que no és nou, ja que la CUP comença a estar acostumada a aparèixer a les versions digitals de diaris d’arreu del món.
The Guardian diu que el 12 d'octubre cada vegada té més rebuig a l'Estat
“Crida a fer caure l’estàtua de Cristòfor Colom de la seva posició elevada a Barcelona”, diu The Guardian. El rotatiu explica els arguments cupaires i les propostes alternatives, i també reflecteix la voluntat de convertir el 12 d’octubre en un dia laborable. En aquest sentit, l’article diu que “la noció de celebrar el 12 d’octubre és cada vegada més desagradable per a alguns a Espanya, especialment per aquells a l’esquerra” i cita Ada Colau i l’alcalde de Cadis.
Relacionen la CUP amb la cremada de banderes franceses la Diada passada
El ressò també arriba a la prestigiosa revista nord-americana TIME, així com al diari britànic The Telegraph, que dedica un article a la proposta i afegeix: “Revisar la història mitjançant símbols públics i monuments és un tema controvertit a Espanya”, i posa l’exemple de la proposta de canvis de nom a carrers de Madrid per acabar amb referències franquistes. La notícia també ha arribat a França, on L’Indépendant vincula la CUP amb les banderes franceses cremades en la manifestació de l’esquerra independentista de la Diada passada. L’emissora gala Equinox Radio també es pregunta si l’estàtua de Colom serà retirada a la ciutat comtal.
Les copes menstruals, els empats assemblearis i les negatives a votar presidents i pressupostos també han arribat al món
Els cupaires tenen una presència als mitjans estrangers sorprenent per la representació que tenen a nivell local i nacional. Mai un ple municipal de Manresa havia tingut tanta expectació mediàtica internacional com el de l’abril passat, quan la CUP va portar la proposta de promocionar la copa menstrual i les esponges en detriment de les compreses i els tampons, tal com va explicar el tabloide britànic Daily Mail. L’assemblea de la CUP del 27 de desembre passat, la del famós empat, tampoc havia aixecat tant interès arreu del món, així com la seva decisió final la setmana següent de defenestrar Artur Mas. El ‘no’ de la formació als pressupostos de 2016 del Govern també va arrossegar múltiples reaccions arreu del món.