directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 22:22 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

El veritable gran engany d'en Pujol

Joan Pujol treballava pels serveis secrets britànics i va aconseguir ensarronar als nazis

Comentaris 22  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

Joan Pujol Garcia, conegut com a Garbo, va ser un català que va esdevenircom una peça clau per acabar amb el nazisme i el règim de Hitler. Fins ara, es coneixia la seva activitat com a fals espia alemany però els nous documents desclassificats aquest dimecres pel govern britànic destaquen la importància del doble agent català. Resulta que el gran engany d'en Pujol va ser aconseguir convèncer els alemanys que el desembarcament de Normandia anava a ser en un altre lloc.


joan pujol garcia, garbo
Joan Pujol Garcia -Garbo

Comparteix
   


Etiquetes
La increïble i apassionant història de Joan Pujol García torna a ser notícia després que hagin vist la llum nous documents secrets britànics. Pujol va ser una figura clau per enganyar als alemanys i els va fer creure que el desembarcament de Normandia, el 6 de juny de 1944, era una maniobra de distracció i que el gruix de les tropes aliades anaven a entrar a Europa per Pas de Calais, molt més al nord-oest de França .
 
Pujol va dir a Berlín que "el present atac era una operació de distracció a gran escala amb el propòsit d'establir una sòlida cap de pont per atraure el màxim nombre de reserves alemanyes i retenir-les aquí de cara a donar un segon cop amb èxit assegurat", narrar Tomas Harris, l'agent a càrrec d'assessorar Garbo, en un informe oficial del 13 de juny del 1944.
 
Una vida de pel·lícula
 
Es podria dir que Garbo va tenir una vida de pel·lícula. Va lluitar amb els republicans a la Guerra Civil, però es passà al bàndol franquista en veure la deriva anticlerical dels republicans. Però abandonà els franquistes quan va ser humiliat per haver-se mostrat a favor de la monarquia. Llavors es convertí en un ferm lluitador contra les ideologies absolutistes i totalitàries. Per tant, quan Hitler inicià la guerra a Polònia, es va oferir per ser espia. Els anglesos el van refusar i llavors es va aliar amb els alemanys fent-se passar per espia a Londres quan, en realitat, va anar a viure a Lisboa. Va aconseguir fer pensar als nazis i aquests li pagaven un sou. Els anglesos, un cop van veure que mantenia contacte amb la cúpula de Hitler, van decidir, aquest cop sí, contractar-lo per enviar falsa informació als nazis. En acabar la guerra va refer la seva vida a Caracas, Veneçuela. Es creia que era mort fins que un periodista el trobà viu. TV3 el va poder entrevistar l'any 1984.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#22
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
5 d'octubre de 2016, 18.17 h


LLISTA D'ALGUNS (SÍ, NOMÉS ALGUNS DE MOSTRA) DELS MOLTÍSSIMS INSULTS QUE ELS CONVERGENTS HAN DIRIGIT A ESQUERRA REPUBLICANA (SI HI SUMESSIM ELS QUE HAN DIRIGIT A LA CUP, LA LLISTA SERIA INACABABLE)
****************************************************************************************************************

alguns dels més antics que tinc arxivats:
----------------------------------------------------

ja el 2010 : des del comentari 1 de Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
4 d'octubre de 2016, 10.14 h


#19 Mira que ets RUC de no haver entès que volia dir l'albert a #9 quan, responent a la teva estúpida i maleducada frase de que "aprengués història", t'ha respost que no et dirà quin és el seu ofici.

No ho veus, cap de ruc engreït que ell deu ser un PROFESSIONAL de la història? Estic segur que sap 100 vegades més història conrtemporània que tu, pobre ignorant pedant.

Els convergents sou PEDANTS i mal educats, curts d'enteniment, ignorants, foteu pena, quan preteneu anar de savis.
... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
4 d'octubre de 2016, 10.09 h


#18 HA HA HA HA persones cultes i intel.ligents, dius, quan llegint-te a tu i a ells es veu que et done 25 voltes.

Per què sou tan mal educats, els convergents? A més de FANÀTICS, perquè negar-te a veure què ha fer en Jordi Pujol, ja ho diu tot sobre la teva manera de ser, la teva "cultura i intel.ligència".

quin fàstic que feu els CONVERGENTS quan critiqueu els altres i no accepteu les crítiques més indiscutibles. Fàstic.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
josepbna. fletxa Barcelona
3 d'octubre de 2016, 17.57 h

#17 Mira tan tu com el Albert us podeu donar la ma i anar plegats, doncs sou tal qual, tallats per el mateix patró. Porteu tanta ràbia i odi radicalitzat a dintre vostre que sou incapaços de comprendre i interpretar uns fets històrics que per qualsevol que els estudiï els entendria perfectament i sense problemes.

Passo d'intentar raonar amb vosaltres perquè seria en va. En tinc prou amb el contingut dels vostres raonaments que qualsevol que no estigui radicalitzat (tan d'esquerres c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
josepbna. fletxa Barcelona
3 d'octubre de 2016, 17.27 h

#14 Els meus comentaris van destinats a gent intel·ligent i culta, que raonen i poden comprendre i interpretar el que és vol comunicar, estiguin o no conformes, i no als ignorants i de coeficient intel·lectual baixíssim , que l'únic que saben fer i fan, és insultar per així sentir-se importants, que és el que fas tu i quatre més. Per tant passo de la contrarèplica del teu comentari.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 11
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
3 d'octubre de 2016, 17.17 h



#11 Que tu no has insultat a ningú, dius, hipócrita CONVERGENT?

Dir-li a algú que llegeixi , que no coneix la història no és insultar? O dir-li que ajuda a la propagació de mentides? Tot això ho dius a #11 , torna-ho a llegir, i DISCULPA'T, si vols que et respectin.

Els CONVERGENTS sou així de desgraciats, falsegeu totes les coses pensant que ningú no se n'adonarà. No valeu un ral.

Tu què saps de si l'Albert ha anat a l'universitat per correspondència o amb assistència a les ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
3 d'octubre de 2016, 17.11 h




#14 Chavalín !! Chavalín !! Ya tengo una explicación a ese tu aparatoso masoquismo que te empuja a meterte en berenjenales sabiendo que tus adversarios son entre 100 y 1000 veces superiores a ti, i que te cascarán a modo, dejándote, pobrecito, molido y apaleado como quién va a por lana y sale trasquilado.


He consultado tu caso con el cuñado de mi prima, que es psiquiatra especializado en niños subnormalillos, los pobres, y él me ha dado una explicación correcta.


Resulta que t... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
bartolo fletxa mallorca
3 d'octubre de 2016, 17.06 h

#14 filldeputa


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Aragoneses Orientales(que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
3 d'octubre de 2016, 14.47 h

#11



ASI QUE TU ERES OTRO, COMO EL ABUELETE NAZI DE FIGUERAS, QUE TAMBIEN MORIRA SIENDO ESPAÑOL



JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
josepbna fletxa Barcelona
3 d'octubre de 2016, 13.46 h

#8 Llegeix-te el meu comentari anterior i digues les coses per el seu nom. Una cosa es en Jordi Pujol i l'altre la família. Jo defenso al Para, no la família, i abans de fer judicis gratuïts lllegir-vos l'historia, però la verdadera, no la que han escrit els espanyolistes.

El únic càncer que te Catalunya son els catalans i ciutadans espanyolistes i derrotistes. Una cosa és ser independentista que s'és o no, però l'altre es posar pals a la roda impedint la bona marxa del país, i tot p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.