directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 10:31 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran lamenta la incapacitat del PSC per subscriure una resolució que molesti el PSOE

El líder d'Unió diu ara que el TC ha frustrat la voluntat catalana de 'conviure amb Espanya'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El líder d'Unió i secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha criticat aquest dilluns 'la incapacitat manifesta del PSC a subscriure allò que pugui molestar el PSOE', en referència a una resolució en contra de la sentència del Constitucional sobre l'Estatut. Duran i Lleida ha afirmat que el discurs institucional del president de la Generalitat, José Montilla, del dia després de la sentència del TC té 'elements suficients' per vestir una resolució unitària. Montilla ha avisat CiU que la unitat s'ha de concretar primer a Catalunya i sense 'trampetes' i Duran la replicat manifestant que 'fer trampes' és dir una cosa a Catalunya i una altra a Madrid. Per Unió la sentència frustra la voluntat catalana de 'conviure amb Espanya'.
duran i lleida
Comparteix
   


Etiquetes
El dirigent de CiU ha afirmat que 'el discurs institucional de Montilla del dia després de la sentència conté elements suficients per vestir una resolució que pugui ser acceptada per ICV, ERC, el PSC i per CiU'. Duran ha declarat que 'de la declaració institucional se'n desprenen clares manifestacions de rebuig a la sentència i a l'actitud del TC'. 'És lògic pensar que els socialistes catalans defensaran a Madrid el mateix que Montilla ha defensat a Catalunya'. Duran ha indicat que 'objectivament allà on li dóna la sensació que es podran trobar més identificats tots els partits i amb més unitat és amb la declaració institucional del president'. 'No se'm passa pel cap que els socialistes no hi puguin estar d'acord i no la puguin votar'.

Tot i això, el president ha dit que aquesta jugada seria fer 'trampetes'. Duran s'ha mostrat sorprès per la reacció de Montilla i li ha replicat que 'fer trampes és dir una cosa a Catalunya i una altra a Madrid'. 'Defensar a Madrid el que es defensa a Catalunya és un principi bàsic del catalanisme', ha dit, al temps que ha remarcat que no sabia 'quina trampeta era voler presentar a Madrid una resolució basada en paraules del president'. 'No veig una trampa, sinó un problema que és la incapacitat manifesta del PSC a subscriure allò que pugui molestar el PSOE'. En aquest sentit, ha assegurat que la trampeta està feta en solitari i és un problema entre el PSC i el PSOE.

El PSC ha assegurat aquest mateix dilluns que la unitat catalana passa pel 'ple desenvolupament de l'Estatut del 2006 complet'. Duran ha dit que també s'ha de demanar que compleixin l'Estatut, però després s'ha de materialitzar. 'No ens fem trampes al solitari. El PSC fa poc acaba de votar amb el PSOE i el PP una Llei de ports que restringeix l'autonomia portuària'. Ha destacat que la sentència limita l'Estatut en alguns aspectes.

El líder d'UDC ha afirmat que la unitat s'ha de fonamentar amb el mínim denominador comú del catalanisme. D'aquesta forma, ha indicat que tots els partits han de cedir. Acte seguit, ha assenyalat que aquesta setmana hi ha dues bones ocasions per la unitat: una resolució al Parlament de totes les forces que defensen l'Estatut i en contra de la sentència i unitat també al debat de política general a Madrid abans del Ple del Parlament també amb una resolució que pugui ser subscrit per tots els parlamentaris catalans a Madrid.

'Una sentència que frustra el camí triat per Catalunya'

Duran ha lamentat que la sentència afecti temes essencials de l'Estatut com la llengua, el concepte de nació, els drets històrics, el consell de justícia, el finançament, la bilateralitat i la disposició addicional tercera. Ha lamentat la retallada que després de la lectura de la sentència, ha dit, és 'més important' del què es pensaven. 'Aquesta és una sentència que per Unió frustra el camí triat per Catalunya per conviure políticament amb el conjunt d'Espanya', ha assegurat Duran,




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
pasbort fletxa Vila-real
13 de juliol de 2010, 11.03 h

ZAPATERO
Sap de quin mal patim els CATALANS? que els actuals POLITICS NO S´ANTEREN QUE A MADRID NO TENEN QUE ANAR PER A RES!!!!, NO PODEN DEIXAR ELLS L´ESCLAVITUT, COM MOLTS, PERQUE NO DIR-HO DE CIUTADANS, digues, digues, el teu VOT estàs segur que es quedarà aquí, o ja està correns per arribar a castella!!!. però... saps el que és pitjor? QUE NO HO SAPIGUES!!!, jo sé que el meu quedarà aquí amb SEGURITAT!!! podeu afirmar-ho també vosaltres del VOSTRE?

Negociar amb mi si vas de vac... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Jo mateix fletxa i puta españa lala la la la la.
13 de juliol de 2010, 08.25 h

MOLTS LAMENTEM LA INCAPACITAT DE CIU I EN ESPECIAL DEL CARA DURA DURAN I LERIDA PER SUBSCRIURE UNA RESOLUCIÓ QUE MOLESTI AL PP.
PUTA CIU, PUTA PSC-PSOE I PUTA ESPANYA ¡¡*¡¡


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.