directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 14:56 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El PSC, el gran derrotat del cop d’estat al PSOE

Primeries discrepàncies entre Iceta, Ros i Parlon pel futur dels socialistes catalans, costa d’entendre que després del espectacle d’ahir al Comitè Federal no s’obri el debat del trencament amb el PSOE

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

ACN Torelló .- El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que queda "descartada" la recerca d'una majoria alternativa al PP després de la dimissió del fins ara secretari general de PSOE Pedro Sánchez. Iceta ha reiterat que la decisió del comitè federal ha estat "un error" i defensa que el que calia era donar veu a la militància per prendre una decisió política "tan rellevant". El primer secretari dels socialistes catalans adverteix que aquesta maniobra tindrà conseqüències "no desitjades" per al PSOE. "La divisió d'un partit encara que després sigui cosida -per fer servir la terminologia de Susana Díaz- és una mala imatge", ha afirmat. Miquel Iceta insta a treballar per "refer" el projecte i nega que el PSOE estigui més a prop d'afavorir una investidura de Mariano Rajoy. "No he sentit cap dirigent rellevant del PSOE dient que ens hem d'abstenir, no vull donar per fer que es modifiqui la posició", ha dit.

Comparteix
   


Etiquetes
"Considero que la decisió presa ahir va ser un error"

 Ha reiterat Iceta que lamenta el bloqueig del comitè federal que ha acabat amb la dimissió "inevitable" de Pedro Sánchez com a secretari general del PSOE. La primera conseqüència que té aquesta situació per al primer secretari del PSC és que queda "descartada" la recerca de suports per formar un govern alternatiu al del PP. "Era el projecte de Pedro Sánchez i la raó per la comptava amb el suport unànime de la delegació del PSC", ha recordat i també ha carregat contra l'actitud de Podemos i de Ciutadans que, diu, han contribuït a encallar aquesta via. 

Però aquesta no és l'única conseqüència negativa que preveu Miquel Iceta. "No vam sortir satisfets, és un error i tindrà conseqüències no desitjades", ha advertit. En aquest sentit, assenyala que la divisió del socialisme genera "mala imatge" perquè el que els ciutadans busquen són partits amb debats intensos però també amb cohesió interna. "Ahir la imatge no va ser aquesta, haurem de refer-ho però hem de tenir en compte les expectatives de molta gent que no vol resignar-se a un govern del PP i ahir van veure amb preocupació la decisió del PSOE", afirma Iceta.

No a Rajoy

Iceta descarta que el resultat del comitè federal apropi els socialistes a facilitar la investidura de Mariano Rajoy com a president espanyol. "El comitè federal té el mandat de no contribuir amb el vot ni amb l'abstenció al govern del PP i aquesta decisió ahir no es veure alterada", exposa. Miquel Iceta també ha recordat que cap dirigent rellevant del partit ha proposat modificar el sentit del vot ni ha fet una crida a l'abstenció. "Continuo defensant que siguem tots els socialistes els que votem en contra de Mariano Rajoy", conclou.

Miquel Iceta creu que el bloqueig a Pedro Sánchez, a qui ell donava suport, no posa en dubte el seu lideratge com a primer secretari dels socialistes catalans. "Va ser un dels rars casos d'unanimitat dins el PSC", ha exposat i ha refermat la seva intenció de guanyar les primàries a Núria Parlon el proper 15 d'octubre.

Ros demana al PSC que no prengui "decisions precipitades" després de la dimissió de Sánchez. El president dels socialistes catalans i alcalde de Lleida afirma que el Comitè Federal del PSOE "no va encertar la decisió"

ACN Barcelona .- El president del PSC i alcalde de Lleida, Àngel Ros, ha demanat als dirigents del PSC que no prenguin "decisions precipitades" després del desenllaç del Comitè Federal del PSOE. Ros es referia així a la intenció de Núria Parlon de mantenir el "no" a Rajoy en cas que assoleixi la primera secretaria del PSC. En una entrevista a Catalunya Informació Ros ha apostat per prendre una "decisió més consensuada" però ha afegit que ara per ara cap fer el procés de primàries, després el congrés i a partir de llavors "s'hauran de prendre les decisions". L'alcalde de Lleida considera que el Comitè Federal del PSOE "no va encertar la seva decisió" ja que el que calia, ha dit, després d'haver quedat qüestionada l'"autoritat moral" de Pedro Sánchez, era avançar el congrés i fer primàries.
Ros ha afegit, en una entrevista a Rac 1, que ara Rajoy té més possibilitats de ser president que abans de Pedro Sánchez dimitís, ja que la divisió al partit impossibilita formar una majoria alternativa. Creu que Rajoy acabarà governant en unes terceres eleccions o bé perquè s'acabarà constituint una majoria.
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
josepbna. fletxa Barcelona
4 d'octubre de 2016, 19.53 h

#3
#6 Tal com va dir molt intel-ligentment el Sr. Rufian, el PSOE actual és una estafa, per la S de socialisme (esquerres) i per la O d'obrer (treballadors), doncs no te res de res del logo ni del que va ser en el seu dia . On està l'esperit de tota aquella gent que tant van lluitar durant i després de la dictadura, i que molts d'ells van ser empresonats precisament per defendre el que significa aquestes dues lletres
.
Encara recordo el Felipe com és situava davant de les manifestacions ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
3 d'octubre de 2016, 16.14 h




#11 En altres llocs ja t'he deixat clar per què demostres ser un ANALFABET TOTAL.




Ara resulta que , mira si n'ets de XIMPLET i IGNORANT, que no saps ni tan sols què vols dir la paraula "colpiste" (que tu, en la teva estúpida i pedant ignorància escrius "golpista".




Mira, pobre idiota: mai, MAI, MAI, s'ha considerat colpisme proposar una CONSULTA DEMOCRÀTICA AMB URNES EN COMPTES DE FUSELLS.



Només una persona molt i molt ESTÚPIDAMENT ANALFABETA com tu , pot confondre aque... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Synera fletxa Barcelona
3 d'octubre de 2016, 12.36 h

#12

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010


- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En un... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
3 d'octubre de 2016, 12.30 h

Iceta, Navarro, Vallès, etc....., federalisma ? On és ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
3 d'octubre de 2016, 11.06 h

#7

RESUM DE LA DECLARACIÓ DE LA COMISSIÓ DE DEFENSA DEL IL·LTRE COL·LEGI D'ADVOCATS DE BCN SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ (2013)

"... La declaració unilateral d’independència, proclamada pel Parlament de Catalunya, estaria justificada en dret internacional en el cas que el Govern espanyol impedís la celebració de la consulta a la ciutadania sobre la creació d’un nou Estat, o bé es negués a acceptar el resultat afirmatiu de la mateixa.

La Resolució estableix que en l’... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
3 d'octubre de 2016, 09.52 h

L´Estat comença a maniobrar.
Per als constitucionalistes, era imprescindible extirpar qualsevol apropament als simpatitzants del Referendum.

Ara es podrà formar una majoria àmplia constitucional que dessenvolupi adequadament els instruments de L´Estat de Dret en la seva partida contra el Golpistes separatistes.

Ha estat, sense dubte, una gran noticia per als catalans que no volem saber res de tenir una Catalunya Independent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 15
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
3 d'octubre de 2016, 09.22 h


Quines coses mes estranyes poden arribar a fer la política i les votacions....................

El partit mes corrupte, si o si, pot guanyar les eleccions..........

DONCS, JO DIC, COM ES POT SORTIR DE AQUESTA PORQUERIA ....??????


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
3 d'octubre de 2016, 09.08 h

L'actitud d'Àngel Ros l'hem d'entendre amb el què li convé més a ell per mantenir-se la càrrec. Ell ha anat demostrant en les ziga-zagues del PSC, que no té ideologia, només té ànsies de poder. Quan semblava que el PSC se n'anava cap a un catalanisme, ell es feia catalanista, quan des de Madrid els van tocar el crostó, ell es va convertir en espanyolista. Quan només podia ser alcalde amb els vots dels ultranacionalistes de Ciudadanos, ell es va fer ultranacionalista. I ara, també fa... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
3 d'octubre de 2016, 08.04 h



Iceta, pobre Iceta: a les Ecspanyes no et respecten, nano,

Si vols que allà et respectin, jo t'aconsello que quan hi tornis et tapis la calva amb un dels magnífics TRICORNIS AMB AIRE ACONDICIONAT que ha inventat i crec que fabrica l'ARAGONESES.



Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Synera fletxa Barcelona
3 d'octubre de 2016, 05.58 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010


- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una soci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.