directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 08:41 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Mas vol que la resolució política de rebuig a la sentència del TC inclogui el lema 'Som una nació. Nosaltres decidim'

El líder de CiU demana que abans de decidir què fer a Madrid s'ha de saber el que es fa a Catalunya

Comentaris 8  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

Artur Mas, president de CiU, ha condicionat aquest dimarts la unitat política catalanista entorn al rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut al fet que la resolució que ha d'aprovar el Parlament aquest divendres inclogui el lema de la manifestació del 10J, 'Som una nació. Nosaltres decidim'. Mas ha demanat que “el govern de Catalunya que encapçala José Montilla estigui a l’alçada de les circumstàncies, i proposi al Parlament una resolució sobre què cal fer; seria inversemblant que el govern no podés tenir una proposta conjunta'. El polític convergent ha dit també que no dóna l'Estatut per mort si bé a Madrid 'l'han matat'.

La resolució que ha d'aprovar el Parlament contra la sentència de l'Estatut ha d'incloure el lema 'Som una nació. Nosaltres decidim'. Així ho ha expressat el cap de l'oposició Artur Mas, que ha afirmat també que 'seria inversemblant que el govern no podés tenir una proposta conjunta'. Mas creu que el lema de la manifestació del 10J és vàlid ja que 'darrera de la pancarta hi havia CiU, PSC, ERC i ICV' La manifestació de dissabte ha servit, segons Mas, per poder treure 'lliçons' de com actuar, alhora que ha remarcat que 'primer s'ha de decidir que es fa a Catalunya'.

El líder de CiU, ha dit que després de la sentència de l'Estatut 'queda clar que a Catalunya hi ha molta gent que veu que el camí que hem seguit en els darrers 30 anys no té continuïtat' i que segons quina sigui la voluntat dels catalans, la federació nacionalista que ell presideix arribarà 'més lluny o més aprop'. Artur Mas s'ha mostrat segur d'avançar en un marc que no necessàriament ha de ser el de la Constitució, ja que ' ens l'han tancat'.

'No dono per mort l'Estatut'
Mas ha reconegut que no dóna l'Estatut per mort encara que 'l'hagin matat'. 'Tot i que era un mínim, l’Estatut només tenia sentit si ens el deixaven intacte, tal i com va sortir de les urnes. Tal i com l’han retallat i reinterpretat, sempre a la baixa, no s’assembla en gairebé res al que va sortir de les urnes'. El líder nacionalista a advocat per construir un lideratge fort amb un projecte comú dins del govern per poder 'redreçar el text estatutari'.

Concert econòmic possible
Pel que fa a la possibilitat de reclamar un sistema de concert econòmic, Artur Mas ha recordat que “també semblava impossible suprimir la mili o treure la Guàrdia Civil de les carreteres catalanes. Segur que un pacte fiscal amb Espanya aixecaria grans consensos a Catalunya, com la gestió de les nostres infraestructures”. “Si Madrid diu que no, tindrem més arguments per seguir en el nostre trajecte cap al dret a decdir'. Mas ha recalcat que aquest camí és per tenir una nació plena i no una regió folclòrica ni una província perifèrica”.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#8
Jordi-80 fletxa València
13 de juliol de 2010, 23.47 h

Aquest impresentable és un autonomista, per tant, favorable a la submissió econòmica, social, cultural i lingüística de Catalunya a Espanya, Si governa, podem dir adéu al procés independentista que s'està produint i a adormir-nos per a 4 anys. Si governa obligarà a tots, inclòs sectors favorables PSC i de CiU, a marginar ERC del poder i de les decisions, per a poder així pactar tranquílament amb Zapatero o Rajoy les baixades de pantalons per 4 duros. Podem anar enrere.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
salva fletxa gava
13 de juliol de 2010, 23.42 h

Mas, FETS i no paraules. Amb tu i la teva tropa tenim el tren parat. No el voteu haviam si espabila


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
Jo mateix fletxa PUTA CIU I PUTA ESPANYA
13 de juliol de 2010, 14.19 h

AIXÍ REVENTEU TOTS ELS FILLS DE PUTA REGIONALISTES DE SEGONA I EL TROLLS DE MERDA QUE VOLEU JUSTIFICAR SEMPRE EL QUE NO TÉ JUSTIFICACIÓ I TOT CIU EN PLE. EL PARTIT PROSTITUTA DE CATALUNYA S´HA TORNAT A VENDRE, SE US PIXEN A LA BOCA I US DIUEN QUE PLOU, ESCLAR QUE SEMPRE HI HA DEGENERATS A QUI ELS AGRADI QUE ELS PIXIN A LA BOCA, COBRANDO EH COBRANDO.


Valora aquest comentari:   votar positiu 16   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Santi fletxa Flix
13 de juliol de 2010, 13.21 h

De tots és sabut, el principal enemic de Catalunya són els partits catalans actualment representats al Parlament. A la tardor hem de fer net amb tota aquesta colla de trepes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Jordic fletxa Barcelona
13 de juliol de 2010, 13.14 h

"segons quina sigui la voluntat dels catalans, la federació nacionalista que ell presideix arribarà 'més lluny o més aprop'"

Lideratge, Mas, lideratge!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
ERC=PSOE fletxa SÓN EL MATEIX GOVERN I SI PODEN EL REPETIRÀN PER TERCERA VEGADA.
13 de juliol de 2010, 13.11 h

Unitat independentista ja!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
13 de juliol de 2010, 13.09 h

Això son només paraules. Pel que fa als fets, de moment CiU ha bloquejat a la mesa del parlament (amb el PSC, PP i ICV) l'ILP proposant una consulta sobre la independència de Catalunya. Amb aquesta gent segur que no anirem gaire lluny.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1 Oriol Jordan
13 de juliol de 2010, 13.09 h

Deixat de dir tonteries, de suplicar més que et facin cas a Madrid i comença a treballar de debò pel país, comenant per no acatar la sentència i donant ple suport a l'IP i la ILP que acabeu de tombar a la Mesa (http://www.naciodigital.cat/noticia/16551/mesa/parlament/tomba/referendum/sobre/independencia).


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.