directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 03:38 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Consultes independentistes doble fletxa

La mesa del Parlament fa marxa enrere i impedeix la recollida de signatures pel referèndum

CiU i ICV voten en contra la IP, al costat de PSC i PP · ERC s'ha quedat sola defensant la iniciativa popular · En la ILP alternativa unanimitat contrària de tots els grups

Comentaris 70  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 7 vots )
carregant Carregant

Per molt que un milió i mig de catalans ho demanin, Catalunya no podrà començar a decidir el seu futur. De res ha servit la històrica marxa independentista de dissabte o això sembla desprendre's al veure que aquest dimarts la mesa del Parlament ha decidit reconsiderar i anul·lar l'admissió a tràmit de la Iniciativa Popular (IP) per convocar una consulta per via de referèndum sobre la independència de Catalunya. La IP va ser presentada el passat 25 de maig, va ser admesa a tràmit i els convocants ja es preparaven per recollir les 220.000 signatures necessàries. La mesa tampoc ha admès a tràmit la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) a favor d’una proposició de llei de convocatòria per copsar l’opinió sobre la independència de la nació catalana, el pla B de la Coordinadora, en aquest cas tombada per unanimitat, és a dir, amb el vot contrari de tots els partits, inclosa Esquerra després que els serveis jurídics de la cambra emetessin un informe desfavorable a la viabilitat competencial de la iniciativa.
El marc autonòmic no permet consultar a la ciutadania quin futur vol per Catalunya. Això és el que s'extreu de la reconsideració que aquest dimarts ha fet la mesa del Parlament de Catalunya en relació a la iniciativa popular (IP) per convocar una consulta per via de referèndum sobre la independència de Catalunya. Aquesta iniciativa presentada el 25 de maig per Alfons López Tena, Elisenda Laborda i Robert Brillas, de la Coordinadora Nacional per la Consulta sobre la Independència, va ser admesa a tràmit el passat mes de juny, però la mesa ha fet marxa enrere degut al dictamen realitzat la setmana passada pel Consell de Garanties Estatutàries.

El Consell afirma per unanimitat que la proposta és contrària als articles 29.6 i 122 de l’Estatut perquè “no té cobertura en l’àmbit competencial de la Generalitat”.  Amb l’acord adoptat per la mesa, aquesta iniciativa popular acaba aquí la tramitació. Per altra banda, la mesa no ha admès a tràmit, aquest cop per unanimitat, la iniciativa legislativa popular (ILP) a favor d’una proposició de llei de convocatòria i regulació de consulta popular no referendària per copsar l’opinió sobre la independència de la nació catalana, presentada el 5 de juliol per una comissió promotora encapçalada pels mateixos impulsors de l’anterior IP, perquè un informe dels serveis jurídics del Parlament dictamina que aquesta ILP queda fora de l’abast competencial de la Generalitat i també perquè el contingut és substancialment equivalent al d’altres ILP.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#70
31 de juliol de 2010, 23.41 h

I ara què fa la gent que s'havia apuntat com a voluntària per recollir signatures? I què fem els innocents com jo que n'hem convençut a uns quants de fer-ho urgentment? A què juguem?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#69
Hastic fletxa Can Cordons Lligats
15 de juliol de 2010, 11.16 h

N'estic FART de tots plegats: INDEPENDÈNCIA!!!
Polítics=xupopters


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#68
14 de juliol de 2010, 19.10 h

#64 Diari feixista? Ah, és veritat, que tohom qui no pensa com vosaltres és feixista... si això és molt democràtic!!! Quasi tant democràtic com l'Estat Espanyol que tant anti-democràtic dieu que és... doncs que jo sàpiga aquest país funciona com la gran majoria de pasos democràtics occidentals.

Bona part de la crisi es solucionaria amb la independència? No sé qui té poca memòria RAM, però li aconsellaria que mirés un altre cop a la resta de països desenvolupats... potser, i no... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#67
LoMarraco fletxa Mont-roig
14 de juliol de 2010, 14.22 h

Carretero, que es va donar de baixa d´ERC (abans de que el fesin fora, tot s´ha de dir) va arrossegar "molta gent" alguna d´aquesta gent avui tambe s´han donat de baixa de R-Cat (Pereira, Renyer..........) el Beltran es més llest que algun d´aquests, no et sembla? mante l´esco al parlament i el que el te empipat es que per a les properes no ha assolit un bon lloc a la llista d´ERC, unic partit on les llistes les fem els militants!!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#66
14 de juliol de 2010, 14.04 h

Si l'Uriel Bertran i en López Tena es donessin de baixa com a militants arrossegarien molta gent!


Go for it, Catalonia!
Visca la Democràcia!
Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#65
LoMarraco fletxa Mont-roig
14 de juliol de 2010, 12.57 h

Bones noticies? que pot ser et refereixes a R-Cat i Laporta? Aquests ens portaran a la Independencia?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#64
14 de juliol de 2010, 12.44 h

#46 A quin diari feixista ho ha llegit això. Ja ho entenc, es veu que el seu cervell només pot elucubrar per una sola operació: O Independència o crisi. Es veu que al seu cervell li deuen faltar moltes megues de memòria ram, perquè precisament, les dues van lligades. S'ho miri per on s'ho miri. Catalunya independent = bona part de la crisi solucionada, o és que no sap que els lladres espanyols ens ho roben tot. No serà pas Vostè un d'ells ????. Perdoni, si dic això, és perquè no ho e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#63
DS fletxa VALLDOREIX
14 de juliol de 2010, 10.06 h

Necessitem una nova força política que representi el poble. Els polítics que avui manen viuen aliens a les inquietuds del poble català. Són tots una colla de botiflers, començant per CiU, passant per ERC i acabant per la mare que els ha parit a tots. Colla de ganduls, ineptes i impresentables tots!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#62
Jo mateix fletxa PUTA CIU I PUTA ESPANYA
14 de juliol de 2010, 09.28 h

QUE ESPERAREU DEL VEN-ESTATUTS MAS? RECORDEU QUE DOS DIES ABANS D´ANAR A MADRID A PACTAR LA PRIMERA GRAN RETALLADA DE L´ESTATUT AMB ZAPATERO DEIA A TOTS ELS MITJANS QUE CIU I ELL EREN LA GARANTIA D´UN ESTATUT NO DE MÍNIMS I QUE ABANS D´ACCEPTAR UN ESTATUT RETALLAT ERA MILLOR RETIRAR-LO. ENCARA NO TENIU CLAR EL PAPER QUE CIU FA A CATALUNYA I QUE SI CIU NO EXISTÍS EL FEIXISTES ESPANYOLS SE L´HAURIEN D´INVENTAR? DONS NOIS POTSER QUE US HO FEU MIRAR, DELS EX-LLEPES COM EL DE SOTA QUE HO INT... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#61
manel fletxa Polinyà
14 de juliol de 2010, 08.03 h

EcsVotant, no diguis MENTIDES. El consell de garanties estatutàries no fa CAP dictamen vinculant ! I ara deixa d'intoxicar, Els teus, CyU, si que s'han ben retratat votant en CONTRA. Potser que els demais explicacions no???


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.