directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 10:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Tena i Bertran dimiteixen dels consells de CDC i ERC

La 'liquidació il·legal' de la IP pel referèndum empeny els promotors a abandonar els càrrecs de responsabilitat als seus partits

Comentaris 44  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 12 vots )
carregant Carregant

La denegació de la IP pel referèndum d'independència, admesa a tràmit pel Parlament ara fa unes setmanes, és pel jurista Alfons López Tena la veritable mostra d'unitat dels partits catalans. 'Quina ha estat la resposta dels partits al milió i mig de manifestants? Limitar la democràcia', ha reflexionat un indignat López Tena en declaracions a directe!cat. També Uriel Bertran ha tramès la seva indignació a aquest digital, en considerar que s'ha demostrat la 'covardia' dels polítics catalans. Per Bertran, que 'després d'una manifestació d'un milió de persones la primera decisió que prenen per unanimitat sigui tombar la IP  demostra que el sistema polític català està podrit'. A més del vet contra la IP de PSC, PP, CiU i ICV, la denegació per unanimitat del pla B de la Coordinadora, que tomba la segona ILP d'independència, ha forçat els promotors de les iniciatives, Alfons López Tena i Uriel Bertran, a abandonar els Consells Nacionals dels seus partits.
alfons lópez tena, uriel bertran, volem votar, referèndum, independència, llei de consultes, iniciativa popular

lópez tena

Uriel Bertran, carpeta, Esquerra
Comparteix
   


Etiquetes
Tena: 'Aquesta és la primera demostració d'unitat'

López Tena ha volgut deixar ben clar que el tràmit per 'reconsiderar' una admissió a tràmit 'no existeix a la llei', ja que un cop admesa a tràmit la IP el següent pas només passa per la junta electoral. D'aquesta manera, la nova votació que ha fet la mesa del Parlament atenent el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries és, segons el jurista, 'il·legal'.  Malgrat tot, els promotors de la IP no pensen presentar un recurs al Contenciós Administratiu perquè 'no es resoldria fins el 2017'.

Pel jurista, la insòlita votació del Parlament vetant el referèndum significa que, a la pràctica, els partits han acatat la sentència del TC, que nega la Generalitat cap competència per fer referèndums, abans del Ple del Parlament d'aquest divendres. 'Aquesta és la primera demostració d'unitat', ha explicat López Tena. 'En Benach s'ha quedat sol i la resta ha fet la feina bruta al Govern espanyol'.

Per Tena la 'liquidació' de la IP pel referèndum és la 'primera resposta dels partits a la manifestació de dissabte'. 'Aquesta és la resposta unitària, limitar la democràcia', ha volgut deixar clar el jurista. Així, Tena interpreta que, per la classe política catalana, 'la democràcia és que només els votem a ells cada quatre anys i ens manifestem de tant en tant'. 'El poble vol manifestar-se i vol prendre les seves pròpies decisions', ha afegit Tena, 'Si el poble volgués delegar i permetre que les decisions les preguin els que votem cada quatre anys en llistes bloquejades, aquest dissabte no hauria sortit més d'un milió de persones al carrer', assegura.

Dimissió del Consell de CDC

Davant d'aquest boicot al referèndum, López Tena confessa que s'ha vist obligat a presentar la dimissió del Consell Nacional de CDC. 'Han votat a favor de la renovació de l'acord de la mesa, quan la llei no els ho atorga, i han votat a favor de la no admissió de la nova IP', explica Tena.

'No ocuparé càrrecs de responsabilitat en un partit que està contra els drets democràtics i per qui la resposta a la mobilització popular és bloquejar la Iniciativa Popular'. 'Continuaré essent militant de base', ha assegurat Tena.

Uriel Bertran també deixa el consell nacional d'ERC

Per la seva banda, Uriel Bertran també ha explicat a directe!cat que no ha estat el vet de la IP de tots els partits menys ERC, sinó el vot d'Esquerra contra la ILP per la consulta popular -la segona votació- el que l'ha forçat a presentar la seva dimissió del Consell Nacional d'Esquerra.

Per Bertran la denegació de la IP ja admesa a tràmit 'demostra la covardia dels partits polítics'. A més considera que 'després d'una manifestació d'un milió de persones, que la primera decisió que prenen per unanimitat sigui tombar la ILP per una consulta sobre la independència demostra la covardia dels nostres líders, i que el sistema polític de Catalunya està podrit'.

El republicà badaloní també ha volgut deixar clar que, 'si cal, després de les eleccions tornarem a presentar un projecte per rellançar Esquerra, com vam fer el 2008'. Fonts d'ERC han atribuït el gest de Bertran a 'una enrabiada sense sentit pel fet que aspirava a repetir com a diputat al Parlament i anirà en un lloc a la llista on tindrà difícil sortida'.




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#44
14 de juliol de 2010, 12.08 h

Em costa molt enfadar-me, però aquesta vegada ho han aconseguit: Convergents fatxendes què hi fei-ho llavors a la manifestació com si fóssiu un seguici d'ovelles que només obeeïxen el gos d'atura rabiós que és en mas i en duran, màsters tots dos en traïcions a malvolences. Fatxes fastigosos, mercenaris del capitalisme. Tal fareu, tal trobareu, no us en oblideu d'això. La vostra presència a la manifestació, ara dedueixo que va ser una escopinyada com les que ens ha fet el TC. Hipòcr... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Jo mateix fletxa PUTA CIU I PUTA ESPANYA
14 de juliol de 2010, 09.39 h

No m´ho puc creure. SR. del directe.CAT . ARA US RECORDEU DE CENSURAR MISSATGES QUAN AQUÍ SURTEN TIPUS QUE NO PAREN D´INSULTAR CATALUNYA I ELS CATALANS PEL SOL FET D´INSULTAR I DEIXAR ANAR EL SEU ODI VISCERAL CONTRA ELS SEU PAÍS D´ACOLLIDA. O CENSUREM O NO CENSUREM PERÒ NO A UNS SI I A D´ALTRES NO. O PODEM INSULTAR TOTS O NO INSULTA NINGÚ. QUE FAREU ARA CENSURAR-ME AMÍ TAMBÉ?. QUINS PEBROTS?.


Valora aquest comentari:   votar positiu 17   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Jordi-80 fletxa València
14 de juliol de 2010, 00.25 h

#35 Però si ja sabem que ni has votat mai a ERC i que a la tardor votaràs CiU, com has fet sempre. Colla de botiflers cínics i mentiders!


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 23
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
Jordi-80 fletxa València
14 de juliol de 2010, 00.19 h

El president d'Esquerra i el secretari general són de la mateixa candidatura, Gent d'Esquerra, amb Puigcercós al davant. Ara, aquest nou merder, on han quedat retratats els autonomistes sociovergents (CiU, PSC i IC) ERC, en lloc d'anotar-se tots els punts, ha tornat a prendre decisions que no li convenen amb un nou petit perder protagonitzat per Benach (carotista) i Uriel (urielista). I al final, el marró se l'haurà de menjar Puigcercós, que és qui dóna la cara. Fa olor a podrit tot plega... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 10
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Xènia fletxa Vic
14 de juliol de 2010, 00.19 h

Uriel plega perquè volia anar a llistes en lloc de sortida per repetir com a diputat i seguir xuclant de la mamella. Com que no l'han deixat, ara s'enfada i pica de peus una mica i crida.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Albert fletxa Castellbell i El Vilar
13 de juliol de 2010, 23.41 h

Autonomies o Independència? Doncs està molt clar. Al menys a qui no votar. Com volem que ERC estiri del carro amb aquests botiflers? Ens cal majoria al Parlament i sembla ser que ja s'estan repartint el pastís. Sinó com s'explica aquest cop a la ciutadania.
Necessitem ERC i a totes les forces emergents que tenen el compromís del Referèndum en el seu full de ruta. ¿Què podem pensar els milers de catalans i de atalanes que ens hem deixat la pell a les comissions organitzadores de la consu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#38
Albert fletxa Castellbell i El Vilar
13 de juliol de 2010, 23.30 h

#35 Deif. CiU i IC/Verds s'han arronsat. Ni tant sols ha calgut que PSOE o PP fessin recurs d'inconstitucionalitat a la Llei de Consultes. S'han arronsat. En Benach s'ha quedat sol perquè ERC NO ACATA LA SENTÈNCIA. Si tenim Llei i ja estava aprovat el tràmit per la Mesa del Parlament, això d'avui és TRAICIÓ AL PAÍS. Un país que es va manifestar massivament dissabte. És per plorar.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#37
13 de juliol de 2010, 23.08 h

Si l'Uriel Bertran i en López Tena es donessin de baixa com a militants arrossegarien molta gent!


Go for it, Catalonia!
Visca la Democràcia!
Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#36
salva fletxa gava
13 de juliol de 2010, 22.52 h

FELIÇITATS, a tots dos, heu demostrat que teniu HONOR


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#35
13 de juliol de 2010, 21.32 h

Em sembla que fins aquí ha arribat el meu vot a ERC, ja no els puc votar més...., després de tota una vida votant l'opció independentista i d'esquerres... ufff! després de tots aquests esforços de les consultes, moviments dels ciutadants, la mani, etc, ja veig que no els interessa, només volen el poder per ells...! botiflers!

Espero que en Tena i companyia es presentin amb algun projecte nou, i s'acabin aquests polítics de pa sucat amb oli...


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.