directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:24 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Vila defensa que els toros són una "gran expressió mediterrània, espanyola i també catalana"

El conseller de Cultura considera que el Parlament es va extralimitar amb la prohibició i argumenta que la cultura catalana "sempre serà espanyolíssima"

Comentaris 48  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

ACN Barcelona .- El conseller de Cultura, Santi Vila, ha assegurat que el Parlament es va extralimitar amb la prohibició dels toros i insisteix que, més que protaurí, sempre s'hi ha mostrat contrari en considerar que les corrides havien de "morir" de manera "natural". En una entrevista a 'El País', el conseller creu que des del sector "més apassionat del nacionalisme espanyol i català" s'entén de manera identitària, i creu que no és així. En paral·lel, proposa que la Monumental es converteixi en un gran equipament per a concerts o en un centre d’interpretació o memorial que recordi que els toros són una "gran expressió mediterrània, espanyola i també catalana". Així, argumenta al rotatiu que la cultura catalana sempre serà "espanyolíssima".

Comparteix
   

Segons ha explicat el conseller en una entrevista a 'El País', actualment s’imposa una "nova espiritualitat" més respectuosa amb els animals i que provoca incomoditat amb qualsevol espectacle que fa servir la violència.
 
Davant d'una possible anul·lació per part del TC a la prohibició de les corrides aprovada pel Govern, ha afirmat que estaran "atents" a l’argumentari "si és cultural", perquè es tracta de la festa nacional i preval aquest criteri "sobre qualsevol altre". "Jo, més que protaurí, sempre he estat contrari a la prohibició, que no és el mateix", ha reblat.
 
Enmig d'aquest debat, considera que hi ha l' oportunitat "magnífica" de replantejar-se l'ús de la Monumental. "És injust que només tinguin llicència per fer toros i que no els donem alternatives", ha precisat, instant a buscar alternatives perquè la plaça sigui un gran equipament per a la celebració de concerts de format mitjà per a 10.000 persones o un centre d’interpretació o memorial que recordi que els toros són una "gran expressió mediterrània, espanyola i també catalana".
 
 
Un "error" construir una cultura pròpia
 
El titular de Cultura ha recordat que defensa el procés sobiranista només per raons "polítiques, de repartiment i d’organització de poder", en el marc d'una "atròfia d’organització i repartiment de poder de l’Estat" que porta Catalunya que sentir-se "incòmoda".
 
Amb tot, veu "evident" que la cultura catalana sempre serà "espanyolíssima" i espera que cada vegada "més mestissa, oberta i plural" perquè seria un "error" construir una cultura pròpia. "No imagino cap escenari polític amb un posicionament monocolor amb relació a la llengua, la història, les tradicions", ha conclòs.
 
Finalment, ha lamentat que Catalunya s'assembli molt a la resta de l’Estat espanyol quant a l'exclusió de la cultura com a part de les polítiques socials. Així, titlla de "paradoxal" que quan el Govern i el Parlament decideixin impulsar una legislatura marcada per l'agenda social però veure que la cultura "no forma part d’aquesta agenda".



COMENTARIS fletxa taronja

item
#48
Pere fletxa Berga
8 d'octubre de 2016, 20.32 h

El Conseller Vila és un submarí. Un submarí però no sé de qui.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
josepbna. fletxa Barcelona
7 d'octubre de 2016, 20.48 h

#1 Com és pot nombrar conseller de cultura a una persona de tan curt de mires i poc sentit comú com demostra tenir aquesta persona. No perquè és pugui saber de memòria els noms de llibres o de escriptors sigui el idoni per ocupar aquesta cartera. Fa falta moltes coses més per ser-ho, doncs com a mínim tenir idees i capacitat per desenvolupar amb intel-ligencia i sentit comú el càrrec, que és el que tothom espera d'ell . És com dir que s'és arquitecte i no és sap dibuix lineal.

S... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
pengyu fletxa tarragona
7 d'octubre de 2016, 20.35 h

Sr. Puigdemont, fot al carrer aquest paio ja no al ajuantem mes. Que s`nvaixi al partit del Duran.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
7 d'octubre de 2016, 16.15 h

VILA. ÉS LA PERSONA MENYS VERSADA I MÉS CATATÒNICA, DE FET NO ES MEREIX SER CONSELLER, JA A L'ANTERIOR LEGISLATURA, FEIA EL RIDÍCUL AVUI SI, DEMÀ TAMBÉ, DAVANT DE LES PRESES DE PÈL DE LA MINISTRA DE FOMENT, ES DEIXAVA ENGANYAR I SEMBLAVEN AMICS, UF!,


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Pere fletxa Barcelona
7 d'octubre de 2016, 13.07 h

Aquest Senyor ens deixa en dubte: no sabem si assaixa d'atreure vots d'espanyols a Catalunya pel procés o te encara personalment, en ell mateix, estrats no convençuts. De tota manera introdueix discussions internes que ara jo diria que no toquen... i poden provocar fins... estupefacció...


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
Fd'A fletxa Calders
7 d'octubre de 2016, 10.17 h

Aquesta afecció d'en Santi Vila a nedar i guardar la roba li fa dir moltes bajanades. Si ell fós un brau segur que hauria estat a favor de la prohibició. Però això de posar-se a la pell d'un altre sempre és una mica difícil. Aquesta gent que ho vol abraçar tot moltes vegades es queden sense res.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Emili fletxa Terrassa
7 d'octubre de 2016, 09.24 h

No entenc gaire gens la posició d'en Santi Vila, català o espanyol? Crec, però no ho sé, que deu estar compromés amb algún espanyol que influeix en la seva vida, Que la nostra cultura està influenciada per la imposada, ben segur que si, però no és la nostra la imposada. La veritablement nostra ja la definirem ben concretament quan ho puguem fer. De moment la portem en l'ADN, matar animals per diversió, si és que és cultura, també és criminal, al nivell de matar per gaudir-ne. Pots... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
7 d'octubre de 2016, 09.00 h

El VILA potser també defensa el GARROTE VIL EN PLAÇA PUBLICA per que es una tradicio espanyola i catalans secular.
Als toros si i als homes no,? no tots som animals?
Vila, el Crist que li agrada matar animals no racionals, pobre assassi anticultural, criminal i salvatge.Netegem Junts-Si D' ASSASSINS SANGUINARIS com el pobre adoslescent VILA el llest


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
7 d'octubre de 2016, 08.09 h

I un puput en salsa!
És tradició espanyola sàdica, mesquina i bèstia. I on els toros no són les bèsties. Són les víctimes dels repugnants botxins.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
Per la proteccio dels animals fletxa Algun lloc d'aquest pais
7 d'octubre de 2016, 07.34 h

A aquest cabró el fotaria dins una plaça de braus amb un parell de "vanderillas" als ronyons i que reventi per allà terra i que deixi viure tranquils els toros.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.