directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 09:29 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La pressa canvia de bàndol

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

Sembla que l’Estat espanyol vol canviar de ritme. No és gens casual que el mateix dia que el Parlament de Catalunya, per àmplia majoria, clarifica el full de ruta, amb desconnexió, referèndum vinculant i eleccions constituents, d’aquí al març del 2018, el Tribunal Constitucional, hivernat des de les vacances d’estiu, opti per enviar la presidenta Forcadell a la via penal. Davant la impossibilitat de frenar la via acordada al Parlament, opta per forçar la situació amb l’atac unilateral i directe. Es tracta de fer-nos dubtar de la resposta a emprendre. Caldrà, doncs, acordar també aquí la nostra resposta: tots a una en legítima defensa de les nostres institucions. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
IMMOBILISME. El Regne d’Espanya enregistra aquests dies el triomf dels triomfs del tancredisme. Sí, finalment, Rajoy no farà absolutament res: només esperar que el PSOE se li agenolli al davant i li petonegi no un, sinó els dos peus. El to perdonavides de líders socialistes com ara Emiliano García-Page és un dels posats més grotescos dels darrers decennis de la vida política espanyola: després d’haver fet el ridícul més estrepitós davant l’electorat per evitar unes terceres eleccions al preu d’esbudellar de dalt a baix el partit, ara avisa que ningú pot interpretar la baralla interna del PSOE com un signe de debilitat. Aquest home, acaba d’aterrar procedent de Mart? El riure dels populars encara ressona a les portes de Ferraz. Rajoy encara dubta entre un PSOE completament partit pel mig fent-li de minyona/esclau incompetent un parell d’anys o unes terceres eleccions per acabar de rematar-lo.

QUERELLA. L’Estat espanyol continua fent boicot a l’aplicació de la justícia universal. L’estampa de blindatge dels botxins de la dictadura franquista s’afegeix al ridícul mundial del ministre José Manuel García-Margallo, setmana més, a compte d’unes declaracions imperials sobre la voluntat de plantar la bandera espanyola a Gibraltar, sigui quina sigui l’opinió dels seus habitants. Per cert, que, encara que faci mal, el Penyal és britànic abans que existís l’Estat espanyol i la seva estanquera. Però, per si la pèssima imatge internacional del país (un zero a l’esquerra) no s’anés degradant encara prou, la Fiscalia General de l’Estat a les ordres del govern popular ha donat instruccions d’impedir qualsevol acció judicial a Espanya en el marc del procés contra criminals franquistes que instrueix des de Buenos Aires la jutge Maria Servini: l’argument, la prescripció dels delictes i la llei d’amnistia que va donar cobertura a les autoritats del règim el 1977. Tot molt edificant.

REFERÈNDUM (I). Ciudadanos ha dit aquesta setmana per boca del seu genial diputat Fernando de Páramo que els independentistes pensem repetir referèndums, un rere l’altre, fins a guanyar-lo. Atenció, atureu màquines: I? També ells van insistir a presentar-se fins a obtenir representació i després fins a quedar segons. Igual com fa la fiscalia del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, és molt curiós que considerin el 9-N com un referèndum, perquè aleshores vol dir, senzillament, que ja hem guanyat, i, poca broma, amb un 81% dels vots a favor de la independència. És molt xocant que altes instàncies del sistema judicial i grans partits constitucionalistes reconeguin que ja ens hem autodeterminat i, en canvi, siguem nosaltres mateixos els qui (com sempre, amb el desig d’agradar-nos encara més) diguem que no, que encara fa falta fer-ne un altre, de referèndum. Declarem ja la independència amb l’aval definitiu de Ciudadanos i el TSJC.

REFERÈNDUM (II). El dependentisme català no ha trigat, ni cinc minuts, a emparar-se en el resultat del referèndum sobre l’acord de pau a Colòmbia per presentar-lo com la demostració empírica de com és de dolent preguntar les coses a la gent. Democràcia parlamentària diuen que volen. Al Més324 de TV3 el socialista Daniel Fernández citant Hitler per desautoritzar la pràctica del referèndum. Es veu que es millor que decideixi una elit per comptes del poble illetrat. No cal preguntar-se perquè un 63% del cens no s’ha sentit interpel·lat. Quins errors ha comès la campanya del sí. Quines barreges de context han embrutit davant la gent l’aposta per la pau. Sotmetre les decisions a validació de la gent sempre és incòmode: és millor fer veure que els de baix no existeixen. I així, mentre ignorem què pensen, segur que farem polítiques pensades per representar els seus interessos. Segur, segur.

UNICORNISME. El Parlament ha reviscut la clàssica escena d’unicornisme dels QWERTY al voltant del referèndum acordat que mai serà. Comuns, podemites i ecosocialistes insisteixen a demanar permís per pactar una consulta vinculant. Com si no ho haguéssim fet disset vegades abans. Fins i tot amb Joan Herrera a la tribuna del “Congreso”. Bé, doncs, som-hi. Fem-ho com abans, tornem-hi amb una proposta de referèndum acordat. Això sí, a diferència de fa tres anys jo els donaria tot el protagonisme. Sencer. Que Xavier Domènech la defensi en solitari a la Carrera de San Jerónimo, amb el suport unànime de tots els diputats independentistes. I després de la plantofada, amb els dits encara marcats a la cara, que el representant dels Comuns a les Espanyes ens negui el referèndum perquè no l’hem pactat. Convé retratar quan abans la seva voluntat de diferir “sine die” el referèndum que el Regne d’Espanya no acceptarà mai.

VAGÀNCIA. La intervenció de Xavier García Albiol al Debat de Política General va tenir el nivell acostumat. És a dir, nul. Amb el to xulesc que li ve de sèrie, el líder (de moment) del PP a la colònia va parlar de l’independentisme com a una mena de “vagància” que permet els sobiranistes no fer res. Tal i com va dir el president, al qual se li va escapar fins i tot un renec, sobre no fer res els populars poden donar moltes lliçons. L’argument és del gust habitual dels QWERTY, els quals acusen l’independentisme de no avançar en el procés a l’hora que ells el bloquegen impedint arribar a consensos majoritaris. Si uns i altres volen que passem pantalla, que ens posem a treballar i que oblidem per sempre el debat sobiranista hi ha una solució fàcil: permetre’ns votar. Sí, ja sé que no passarà. Però és un dir.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
10 d'octubre de 2016, 08.37 h

El Constitucional ha mutilat la llei d’igualtat catalana, un atac que ja es va produir el 1939, quan Franco va anul·lar la ‘Llei sobre la capacitat jurídica de la dona’ aprovada pel Parlament de Catalunya el 1934.

El Tribunal Constitucional ha decidit escapçar la Llei d’igualtat efectiva de dones i homes, aprovada pel Parlament de Catalunya el 2015, amb l’argument que envaeix competències estatals en aspectes com la  regulació dels plans d'igualtat a la feina, l'assetjament se... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
9 d'octubre de 2016, 17.56 h



Es tindrien que picselar les imatges dels corruptes del govern español. FOTEN BASCA.i a mi m'ofenen.


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
LLUIS fletxa bcn
9 d'octubre de 2016, 17.13 h

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30% .

N.B. RECORDO QUE LA PRANOIA ÉS UNA GREU MALALTIA MENTAL.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
9 d'octubre de 2016, 11.11 h

No entenc que no es porti als tribunals europeus a les institucions espanyoles.

No sé què més hem d’esperar, la veritat. Tanta calma llatina em desespera i no entenc de cap manera l’estratègia de les defenses d’Artur Mas, Irene Rigau, Joana Ortega i Francesc Homs. De moment, els veig tots a la defensiva. I no m’agrada gens. Veurem ara com ho fa la defensa de Carme Forcadell, i la de Joan Coma, però de moment, el que hem escoltat dels anteriors és això: Oh, que no era un refer... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
mario fletxa barna
9 d'octubre de 2016, 09.44 h

Després de donar com a bona la consulta del 2014 com a REFERÈNDUM i per tant permís per començar a caminar vers la República Catalana, nosaltres els pacients però no resignats Catalans, TENIM PRESSA; MOLTA PRESSA. DONAR-LOS LA RAÓ, estem pssats en dos anys.
ENLLESTIM QUE LA PALLA VA CARA! REPÚBLICA JA!


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Synera fletxa Barcelona
9 d'octubre de 2016, 08.55 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010


- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una soci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.