directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 27 d'abril de 2024 04:33 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC portarà al Parlament i als ajuntaments mocions per 'iniciar' el procés d'independència

Des dels municipis es vol instar els electes a treballar per constituir l'Estat propi

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 2 vots )
carregant Carregant

ERC portarà als municipis una moció instant el Parlament a 'iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional i es constitueixi en un estat independent'. Davant d'un centenar de càrrecs locals d'ERC, el president del partit, Joan Puigcercós, ha explicat que també portaran aquesta moció al Parlament, que també manifesta el 'rebuig a la vulneració de la voluntat popular que suposa la sentència' del Tribunal Constitucional (TC). De fet, ERC planteja portar aquest text com una resolució en el Ple extraordinari d'aquest divendres, on els partits del tripartit i de CiU podrien aprovar una resolució conjunta davant de la sentència del TC.
joan puigcercós
Comparteix
   


Etiquetes
El text constata una 'retallada molt significativa d'aspectes fonamentals' de l'Estatut i que la sentència del TC 'declara la incompatibilitat de la voluntat expressada pel poble de Catalunya amb la Constitució'. Segons la moció, 'amb aqueta decisió s'exclou la voluntat de ser i decidir del poble de Catalunya del marc jurídic i constitucional espanyol' i les institucions catalanes han de 'defensar les decisions preses pel poble de Catalunya'.

Per això, la moció sosté que les institucions, la societat i les forces polítiques han de 'plantejar un nou horitzó basat en el dret del poble de Catalunya a decidir lliurement el seu futur'. Així, el text rebutja 'la vulneració de la voluntat popular' que suposa la sentència i 'insta el Parlament de Catalunya a iniciar un procés democràtic per tal que Catalunya assoleixi la seva independència nacional i es constitueixi en un estat independent, de dret, democràtic i social integrat a la UE, mitjançant la celebració d'un referèndum on aquest nou horitzó sigui sotmès a la decisió lliure i voluntària del conjunt del poble de Catalunya'. També insta 'les institucions, les forces polítiques, la societat civil i la ciutadania catalana a implicar-se plenament en la nova etapa històrica que s'obre en el camí cap a l'assoliment de la independència nacional'.

Segons ha explicat Puigcercós, l'objectiu de la moció és 'sumar esforços des de l'àmbit municipal' per tal de convèncer així a les bases d'altres partits, com PSC i CiU. Puigcercós sosté que en aquests moments hi ha regidors i alcaldes socialistes, i fins i tot consellers, que 'no veuen cap altra sortida' que la independència. A més, també creu que cal apel·lar a les bases de CiU, 'més enllà del tacticisme de Mas i Duran', i 'dir a la bona gent de CiU que hi ha una oportunitat per canviar les coses'.

Però a banda de l'àmbit municipal, Puigcercós ha avançat que portaran els continguts d'aquesta moció al Ple extraordinari de divendres, on els grups del tripartit i CiU podrien aprovar una resolució unitària davant de la sentència del TC i després de la mobilització de dissabte pels carrers de Barcelona. 'Si demanem als ajuntaments que demanin al Parlament que iniciï la transició a la independència, també ho portarem al Parlament, ho posarem com a resolució damunt de la taula', ha assegurat.

El president d'ERC ha remarcat que 'ningú pot retreure' al seu partit que no vulgui la unitat. 'Hem signat tots els pactes nacionals, ens hem sacrificat moltes vegades perquè hi hagi un acord de tots els partits', ha recordat, 'però no farem a qualsevol preu una moció que no digui res'. Per això, Puigcercós ha deixat clar que seran 'coherents' amb el que presentin als ajuntaments.

Puigcercós creu que es tracta de 'condicionar els altres partits' i que aquests 'donin respostes' que 'no tenen'. 'El PSC s'ha perdut i s'ha quedat amb una proposta federal estèril', ha dit, mentre que CiU 'no sabem la seva resposta, diuen que volen un govern fort, però per a què?'. El líder d'ERC ha demanat a aquests partits i a ICV-EUiA que, ja que ERC els va fer 'confiança' amb l'Estatut del 30 de setembre del 2005 perquè 'deien que allò podia transformar l'Estat', ara 'demanem a aquests autonomistes i federalistes que ens facin confiança a nosaltres per a la transició a la independència'.

El líder republicà ha lamentat les 'picabaralles' entre CiU i PSC ja sigui sobre la capçalera de la manifestació o pel 'tacticisme' a l'hora de posar condicions per a la resolució unitària. 'Això és la sociovergència', ha dit, ja que creu que CiU i PSC 'en tenen prou amb això i no saben què fer'. De fet, Puigcercós ha retret a la federació nacionalista que aquest dimarts hagi retirat el seu suport a la IP per un referèndum independentista, la tramitació de la qual finalment ha estat rebutjada per la Mesa del Parlament després de l'informe contrari del Consell de Garanties Estatutàries.

Puigcercós considera que 's'ha acabat el debat tripartit sí, tripartit no', que és 'el debat que vol CiU i PSC', per passar 'al debat autonomia o independència'. En aquest sentit, ha avisat que o ERC 'és forta a les institucions, o CiU i PSC tornaran a fer el de sempre'. Puigcercós creu que la manifestació de dissabte 'obre una nova fase' com la de 1977 va obrir la de l'autonomia.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
14 de juliol de 2010, 18.55 h

#1 No fotis que mires Polònia? no si al final acabaràs convertit a la fè Catalana,tio,estàs tant pendent del que fem els catalans que deus estar totalment desinformat del que passa a la TEVA ecspanya,a veure si el dia que aconseguim l'Independència no te'n enteraràs i sortiras al carrer amb la roja,la cara que faries seria de riure!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Maxx fletxa Maresme
14 de juliol de 2010, 15.33 h

Si vols que et cregui, surt ara mateix del givern tripartit!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
ATENCIO fletxa hospitalet de llobregat
14 de juliol de 2010, 12.30 h

EL MILLOR REFERENDUM?.....
Si vols la independencia nomes cal PENJAR LES ESTELADES SOTA LES FINESTRES I/O BALCONS fins que la tinguem....
això visualitzarà la força que tenim i tindran tot el temps del mon per comptar-les. ANIMEU-VOS...
aixi aquests politics no podran dir que nomes voleu l'estatutet


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
14 de juliol de 2010, 10.40 h

Si l'Uriel Bertran i en López Tena es donessin de baixa com a militants arrossegarien molta gent!


Go for it, Catalonia!
Visca la Democràcia!
Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Mengano fletxa Barcelona
14 de juliol de 2010, 09.43 h

ARA ARA ARA ARA ARA ARA ARA ARA ARA ARA ARA ARA ARA ARA ARA ARA !!!!!!!! El temps no pasa, només és una il.lusió subjectiva. Hem de ser forts ARA !!, no demà ni demà passat sino ARA !!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Mengano fletxa Barcelona
14 de juliol de 2010, 09.41 h

Ens estan ANIHILANT, ara es la llei de caixes, demà serà el fiançament, després la falta d' infraestructures, ara la imposició de la llengua dels madrilenys en el nostre territori. S'HA DE DENUNCIAR L' HOLOCAUST DEL POBLE CATALÀ A ORGANISMES INTERNACIONALS. A que esteu esperant ? En plena democràcia el català ha retrocedit al Pais Valencià de forma alarmant. Perquè no us defenseu? Fins quan seguire callant i no denunciant als nazis castellans, aquesta gent son a espanya el que els serv... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Mengano fletxa Barcelona
14 de juliol de 2010, 09.34 h

Els catalans hem de posar una demanda al govern central espanyol per crims contra la humanita, estan ANIHILANT la llengua dels aragonesos i la dels asturians que encara parlen l' aragonés i el bable respectivament. Estan ESBORRANT DE LA FAÇ DE LA TERRA el català al Pais Valencià. L' HOLOCAUST que estan sofrint els pobles que constituien la Corona d' Aragó és el més sonat en la Europa moderna després de l' holocaust jueu i l`armini. Els catlans han de pendre cosnciència d' això i denunc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Jo mateix fletxa PUTA CIU I PUTA ESPANYA
14 de juliol de 2010, 08.56 h

ENDAVANT PUIGCERCÓS I ENDAVANT E.R.C. AQUEST ÉS EL CAMÍ INDEPENDÈNCIA, INDEPENDÈNCIA, INDEPENDÈNCIA. DESPRÉS JA ARRIBARÀ EL DIA DE PASSAR COMPTES AMB ELS BOTIFLERS CONSTITUCIONALISTES-COL·LABORACIONISTES I DE REPATRIAR ALS FILLS DE PUTA COM EL D´AQUÍ A SOTA. VISCA CATALUNYA LLIURE!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
xavier fletxa barna
14 de juliol de 2010, 08.14 h

Espero lleve churros, este tio es la repera,es mi personaje favorito en polonia


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.