directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 12:32 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Patxi López obliga a Euskal Telebista a emetre programes de braus

El Lehendakari considera que els toros formen part de la cultura basca 'des de fa mil anys'

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

Continua l'espanyolització d'Euskadi, i si a Catalunya el Parlament votarà a finals de mes la il·legalització de les corrides de braus, a Euskadi el Govern PSE-PP ha tornat a posar els toros a la graella dels mitjans públics. Així, el lehendakari socialista Patxi López ha forçat la televisió basca (ETB) a emetre programes de braus. Feia 25 anys que ETB no cobria la realització de cap esdeveniment taurí, però el passat 24 de juny, en compliment de les reformes impulsades per l'executiu, es va trencar aquesta tradició. El segon canal d'Euskal Telebista va emetre un documental sobre la festa taurina a la localitat d'Eibar. López ha defensat les emissions dient que 'els braus formen part de la cultura basca des de fa mil anys'.

Comparteix
   


Etiquetes
El govern de canvi encapçalat pel Lehendakari socialista Patxi López va prometre als empresaris taurins que protegiria les corrides de braus al País Basc. Un dels punts que López va tractar amb els gestors de braus va ser que la televisió basca, que no emetia programes de braus des del 1985, tornes a fer-ho. El passat 24 de juny, el segon canal d'Euskal Telebista va emetre un documental sobre la festa taurina a Eibar.

Tradició mil·lenària

El lehendakari defensa l'emissió de programes taurins dient que 'els braus formen part de la cultura basca de de fa mil anys'. Les emissions de programes de braus a ETB té el seu precedent en un programa anomenat 'Txoko Taurino' emès durant els anys 1984 i 1985. La defensa de les corrides de braus per part de López ha traspassat l'àmbit de la pantalla, i ha estat ell mateix qui ha assistit, en diverses ocasions, als espectacles taurins celebrats al País Basc. D'aquesta manera, el socialista va trencar la tradició dels altres presidents bascos de no anar als espectacles taurins. 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#4 Oriol Jordan
15 de juliol de 2010, 13.09 h

Ja fa un temps, uns pocs anys que Catalunya ha passat a ser el mirall dels bascos, i no al revés com havia estat tradicionalment. L'escapçament del Pla Ibarretxe i l'arribada d'Espanya amb PSOE I PP a Euskadi han girat les tornes, i això vol dir que mentre siguem un exemple per d'altres nacions, ho estem fent bé i anem progressant.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Santi fletxa Flix
15 de juliol de 2010, 11.23 h

Aviat els farà fer una Ferioaka Abriokastea plena de faralaes i d'homes vestits com a maricones marcant els collonets. Ai, quina pena d'espanyols!!!!! Si n'arriben a ser de ridículs.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Narcís fletxa Corneià
15 de juliol de 2010, 10.28 h

Sinyor, quanta caspa al cervell que tenen els espanyols del País Basc. I pensar que fa quatre dies evenjàvem la situació dels bascos (i les basques).

Roger, tu i jo no devem viure al mateix país.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
roger fletxa gavà-mar
15 de juliol de 2010, 08.01 h

ohhhhhhhhhhhh, "obliga", vaja, i això ho diem a Catalunya, un país on "s'obliga" a gairabé tot. Consejos vendo pero para mi no tengo.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.