directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:18 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Zapatero adverteix que 'acatarà i farà complir la sentència'

Es mostra 'sensible' al milió de manifestants catalans, i promet abordar amb el Govern la defensa d'articles anul·lats pel Constitucional

Comentaris 4  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

José Luis Rodríguez Zapatero ha assegurat aquest dimecres que serà 'sensible' a les expressions dels catalans en defensa de la seva identitat com la massiva manifestació independentista de dissabte, i ha tornat a prometre que defensaran alguns punts retallats pel TC a través de lleis, però només aquells articles declarats inconstitucional 'no per raons de fons, sinó pel tipus de norma apta per abordar-los', com el model de justícia de Catalunya. 'Em disposo a seguir contribuint al desenvolupament i aplicació de l'Estatut com és la meva obligació', ha dit, però també ha expressat amb rotunditat que 'acata i farà aplicar' la sentència del TC, que trinxa literalment l'Estatut votat pel poble català en referèndum.
zapatero
Comparteix
   


Etiquetes
Zapatero ha fet aquestes manifestacions a l'inici del seu discurs del debat de política general al Congrés dels Diputats, l'últim gran debat del curs polític en què no obtindrà l'aval de cap força del Congrés i rebrà les crítiques de les forces catalanes, que pretenen impulsar al Parlament una resolució conjunta que es podria traslladar a les conclusions del Congrés.

'Massa accidents'

El president espanyol ha admès que hagués preferit que el procés de l'Estatut 'no s'hagués vist envoltat de la incertesa' provocada pel recurs del PP i que la reforma hagués estat, des del principi, 'un element de convivència i no de confrontació'. En aquests quatre anys, segons Zapatero, hi ha hagut 'massa accidents' i finalment el TC ha emès una sentència que personalment li hagués agradat que sortís 'abans'.

No obstant això, Zapatero ha destacat que ena quests quatre anys l'Estatut s'ha desenvolupat amb normalitat i ha quedat demostrat que els vaticinis del PP eren falsos. 'S'ha comprovat que l'Estatut no reformava la Constitució per la porta del darrere, no trencava Espanya, ni instaurava un sistema de finançament injustificat, ni consagrava discriminacions entre els espanyols', ha sentenciat.

Desenvoluparà l'Estatut amb diàleg amb la Generalitat

Un cop el TC ha emès sentència, Zapatero ha reiterat que 'acata, compleix i farà complir' la sentència, que al seu entendre suposa un aval al procés general de renovació dels estatuts, però ha apuntat també que es disposa a 'seguir contribuint al desenvolupament i aplicació de l'Estatut com és la meva obligació i com a expressió de la legítima expressió política d'un govern que no recela de l'autogovern i no tem la forta identitat de Catalunya, sinó que la respecta'.

Per aquest motiu, s'ha mostrat disposat a 'avaluar' amb 'diàleg' amb el govern de la Generalitat 'la possibilitat que alguns aspectes que han estat declarats inconstitucionals no per raons de fons sinó pel tipus de norma apta per regular-los, puguin ser abordats per la via constitucionalment procedent'.

'Sensible' al missatge de la manifestació

El president espanyol també ha volgut referència a la manifestació multitudinària rebuig a la sentència del TC d'aquest cap de setmana a Barcelona. En aquest marc, ha recordat que 'sempre' ha cregut en la diversitat d'Espanya i 'en la convivència respectuosa amb aquesta diversitat', i per tant que l'Estatut 'respon lleialment a l'aspiració de més quotes d'autogovern que la societat catalana sent profundament com a mostra de la seva identitat'.

'He estat, soc i seré sensible a les expressions de molts catalans en defensa d'aquesta identitat', ha dit, i 'ara hem d'aprofitar les oportunitats que per fer realitat totes dues convivcccions ens ofereix l'Estatut de Catalunya i com ell la resta d'estatuts'.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#4
Xaruga fletxa Tortosa
15 de juliol de 2010, 18.55 h

És així com es fomenta el terrolrisme. No m'extranyaria gens que torni a resuscitar Terra Lliure o algun grup similar. La intransigència, l'engany i la opressió fiscal i lingüísgtica fan viables la pràctica de la violència. Devant de tant d'abús de poder i de la mesquindat que ens tracten als catalans, de vedgades no hi ha cap altra sortida. N'ESTEM FINS ALS COLLONS.... visca Catalunya lliure !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
Jordi S3 fletxa Catalunya, el proper estat europeu.
14 de juliol de 2010, 23.21 h

Si això ho promet igual com va prometre que respectaria l'Estatut....


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Som i serem fletxa Tordera
14 de juliol de 2010, 18.25 h

"Despertaferro", et dono tota la raó; i es en aquests casos quan t`en adones que el PSOE es la mateixa porqueria que el P.P. I es que s`em regira l`estòmac quan veig aquestes frases com "Hay que acatar y cumplir la sentencia", i aixó em recorda a l`Espanya mes fosca... si, aquella que va durar quasi 40 anys, i que mai no va morir del tot. Si aixó es democràcia, jo sóc en Bin Laden!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
14 de juliol de 2010, 15.26 h

"Zapatero adverteix que 'acatarà i farà complir la sentència'"

Això ho faràs a ca teua, no pas a Catalunya, pallasso.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.