directe ! a La República. N. 4126. Dimecres, 24 d'abril de 2024 09:21 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

ERC atura el vet de la IP pel referèndum i la mesa s'haurà de tornar a pronunciar

Demanen que la Mesa del Parlament reconsideri la votació d'aquest dimarts, on CiU i ICV van canviar el vot respecte la del 8 de juny

Comentaris 13  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

La portaveu d'ERC al Parlament, Anna Simó, i el diputat republicà Pere Aragonès, han formalitzat aquest dimecres al Parlament el recurs on mostren la seva queixa i reclamen que la Mesa del Parlament reconsideri la decisió d'avortar la tramitació de la IP pel referèndum d'independència després del dictamen contrari del Consell de Garanties Estatutàries (CGE). Des de l’entrada a registre de la petició d’Esquerra, ha quedat en suspens la revocació del tràmit de la IP sobre la independència fins que no es resolgui de nou a la Mesa. ERC vol donar així una 'segona oportunitat' perquè 'escoltin el clam' del 10J a CiU i ICV-EUiA, que van votar a favor fa un mes i mig a la tramitació de la IP, i, en canvi, dimarts van canviar de parer i van votar al costat de PSC i PP per revocar aquella decisió, impedint així que s'iniciï la recollida de signatures per tal de convocar un referèndum nacional d'independència.
anna simó, erc, esquerra, maria àngels cabasés
Comparteix
   


Etiquetes
Per ERC la revocació és un 'frau de llei' perquè es dóna a un dictamen no vinculant del CGE caràcter de vinculant, cosa pels republicans antiestatutària, i perquè la revocació es va fer fora del termini reglamentari.

Per això i amb l’objectiu que la Proposta de referèndum sobre la independència de Catalunya pugui continuar la seva tramitació d’acord amb allò previst a la Llei de consultes populars per via de referèndum, el Grup Parlamentari d’Esquerra ha registrat la petició que la Mesa del Parlament reconsideri i deixi sense efecte l’acord de revocació de l’admissió a tràmit de la Proposta de consulta o IP.

Reconsideració 'fora de reglament'

Esquerra argumenta que l’acord de la Mesa d’aquest dimarts incompleix l’article 30 del Reglament del Parlament, perquè el PSC i el PP van entrar la petició de reconsideració de l’acord de tramitació de la IP del 8 de juny un mes després d’aquest acord, quan el termini màxim per demanar de reconsiderar-lo són dos dies.

Per altra banda, argumenta que no es poden atorgar als dictàmens no vinculants del Consell de Garanties Estatutàries la capacitat d’aturar o incidir en una tramitació parlamentària que ja estava iniciada i no preveia cap més tràmit a la Mesa segons la Llei de consultes, tal com fa setmanes havien advertit els promotors de la IP.

La portaveu parlamentària d’Esquerra, Anna Simó, ha fet una crida tant a CiU com IC-V ‘que aprofitin la segona oportunitat que brindem per rectificar i permetre que el poble de Catalunya pugui exercir el seu dret a decidir, escoltant l’esperit d’unitat i valentia de la manifestació del 10 de juliol passat’.







Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#13
Marc fletxa Manresa
15 de juliol de 2010, 10.18 h

#12 La ILP que, en cas d'haver estat aprovada, hauria trigat gairebé dos anys a poder ser tramitada. La ILP era inviable des del primer moment i no tenia cap possibilitat de prosperar. Acceptar la ILP era donar per morta la llei de Consultes i acceptar la sentència del TC.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Ramon fletxa Manresa
15 de juliol de 2010, 09.20 h

Però, algú em pot explicar el tema de la negativa d'Esquerra a la ILP? Si l'Uriel i l'Alfons van dir que era per escapar-se de la possible negativa.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11 Jordi Fernandez
15 de juliol de 2010, 00.58 h

No us deixeu enganyar. ERC sap que la proposta no tirarà endavant. Simplement és una maniobra d'estratègia electoral, ERC orientarà la seva campanya en fer un referèndum, es a dir, voteu-nos voteu-nos, que si som colla es farà el referèndum. Evidentment, al quedar que no es feia el referèndum, tot per terra.

Només hi ha una manera de fer-ho, i es declarant la independència unilateral-ment al Parlament, no es pot fer estratègia de partit com un joc per sobre de la voluntat d'un país,... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
ARA ERC fletxa Barcelona
15 de juliol de 2010, 00.29 h

Les ILPS per fer un referendum no tenen cap possibilitat de prosperar. De fet això ho van defensar sempre el Tena i el Bertran ja que ells tambè estaven en contra de les dues ILPS anteriors iguals que les que ara han presentat ells.

A mi el que em sembla és que el nivell de sectaritzaciò de tota l´orbita independentista és tant alt, que només es defensa una cosa si la presenten els teus.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
marc fletxa Barcelona.
15 de juliol de 2010, 00.04 h

Molt be ERC per impugnar l'acord de anul·lacio de la IP.

El que caldria éx explicar be també que va pasar amb la ILP.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
14 de juliol de 2010, 22.31 h

Ara si li dona la puta gana al Senyor Vendrell?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
14 de juliol de 2010, 22.04 h

Ben fet, ara ciu i civ s' hauran de retractar o retratar una vegada més... El company que diu que el 3/24 informava ahir...bé i vilaweb i alguns altres també. La qüestió és manipular perjudicant Esquerra peti qui peti... Avui en Benach s' ha explicat bé ( tard, però bé ). CAl que tinguem molt clar que lluitem contra mass media molt poderosos i que per fer sentir la nostra veu i fer-la arribar a la gent ens cal tossuderia, voluntat, moltes ganes, molta més paciència... i bastant sentit... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
14 de juliol de 2010, 21.00 h

Tot el món sap que Catalunya vol recuperar la Llibertat!

Lluitar per la llibertat de CATALUNYA és lluitar pels altres pobles que no poden fer-ho!

Catalans! Ho hem de tenir molt clar!!*!!


Hi ha dos tipus de partits polítics a Catalunya.

A) Els espanyolistes, contraris a la llibertat, que encara voldran un estatutet, refer pactes o diàlegs, federalismes i que tot segueixi com fins ara. (CiU, ICV-EuiA, PSOE, C’s i PP)

B) Els que vulguin la Llibertat i que Catalunya sigui Estat!

(cal p... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5 Sílvia Martínez
14 de juliol de 2010, 20.28 h

Gràcies ERC.

I ara ICV-EUiA i CiU hauran de tornar a donar la cara. Em sembla una cosa molt bona, fantàstica. Més encara perquè ho hauran de fer sense l'embolic que s'havia muntat ahir.
I la resta de partits s'haurà de certificar en la seva postura antidemocràtica. A veure si el fet repetit provoqués reacció de la gent contra aquest abús, a veure.

I l'excusa legalista no val, pel que he entès cal també alguna altra explicació per part dels promotors del "pla B" (Tena i Bertran)


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Ferran fletxa Catalunya
14 de juliol de 2010, 20.12 h

Però ahir nit pel 324 varen dir que esquerra també havia votat en contra!
Ens volem girar el cap aquests pseudo polítics de fireta i els de la crosta anti catalanista que pululen per la tele catalana. Els hem de fer fora de la tele als sociates caragirades! Sé de bona tinta que estan fent neteja i fan callar a qui defensa una Catalunya Independent obertament, i si no, que hi fa el millor periodista que tenim, de corresponsal a New York? està de vacances? I no puc parlar més, que encara far... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.