directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 20:44 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

La retallada de l'Estatut s'internacionalitza fins el parlament britànic

Una moció d'un diputat gal·lès manifesta precupació per la vulneració de la 'voluntat democràtica' de Catalunya

Comentaris 32  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 39 vots )
carregant Carregant

Un diputat del parlament del Regne Unit ha presentat a la Cambra dels Comuns de Westminster una moció de suport a Catalunya en la defensa dels drets nacionals i de l'Estatut aprovat en referèndum el 2006. La moció assegura que 'Catalunya és una nació', i expressa la 'preocupació' dels diputats perquè 'la voluntat democràtica de Catalunya' ha estat 'sobrepassada' per un tribunal de Madrid. 'La moció expressa el nostre suport i solidaritat amb la gent de Catalunya', ha explicat el parlamentari Hywel Williams, del Plaid Cymru gal·lès. El text reclama que es desenvolupi l'Estatut original i demana respecte pel 'dret dels catalans a decidir democràticament el seu futur'.

Comparteix
   

La moció redactada pels diputat gal·lès Hywel Williams critica el Tribunal Constitucional perquè considera que amb la sentència de l'Estatut no ha estat legítim. El text demana que l'Estatut de Catalunya es desenvolupi 'en la manera com es va votar a les urnes', i mostra el temor dels diputats a què 'futurs desenvolupaments constitucionals a Catalunya que tinguin el suport del govern i dels catalans puguin ser revisats judicialment per organismes que no són neutrals o independents'.

Hywel Williams ha assegurat que si els problemes entre Catalunya i Espanya 'persisteixen en el futur' demanarà organitzar un debat a la Cambra dels Comuns amb la participació del ministeri d'Afers Exteriors britànic. 'El líder del meu partit, els meus col·legues i jo mateix estarem sempre preparats per deixar clara la nostra opinió i pressionar el govern del Regne Unit a adoptar una posició', ha dit Williams. Williams creu que el govern britànic es posicionaria 'probablement' amb el govern espanyol a Madrid perquè té una 'tradició llarga i poc gloriosa' de posar-se d'acord amb les 'grans nacions' i els 'centralistes' i respectar 'poc' el dret de les petites nacions com Catalunya, Gal·les o Escòcia. Amb tot, Williams ha admès que en política interna, el govern britànic ni cap institució de Londres han qüestionat mai la idea de Gal·les com a nació. En la moció presentada al parlament britànic, es defensa que Catalunya és una nació. 'Catalunya és una nació, així és com ho senten els catalans, i així és certament com ho veig des de Londres com a amic de Catalunya', ha assegurat Williams.

El diputat britànic destaca en el text tramès al parlament que 'un milió de persones' van manifestar-se el 10-J a Barcelona per reivindicar 'competències dignes' per Catalunya. Williams ha definit la manifestació com a 'remarcable' i 'magnífica' pels interessos de les nacions sense estat. Williams ha explicat a l'ACN que estaria 'encantat' de reunir-se amb els polítics catalans per mostra-los el seu suport i ajuda. Williams ha assegurat que està molt 'agraït' a Catalunya perquè quan Gal·les tenia 'dificultats' amb Londres per la tramitació de la llei llingüística, la Generalitat va fer d'intermediària a través de la delegació al Regne Unit. 'Crec que la participació del govern català va ser un punt d'inflexió quan intentàvem persuadir al govern britànic per donar més drets a la llengua gal·lesa', ha confessat Williams, qui ha afegit que, per tant, està 'encantat de defensar' amb els catalans i, davant del govern britànic, l'Estatut.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#33
23 de juliol de 2010, 10.55 h

#31 Les fronteres existeixen Jordi i passaran molts segles abans no desapareixin....Ho sento, males noticies... Com pots ser tan il·lús? Si es tracta de madurar aquí hem de madurar tots, no només els catalans, que com sempre pequem de seny i covardia i de baixar-nos els pantalons perque no s'emprenyin. Ves per tota Espanya amb aquest discurs d'eliminar les fronteres a veure com s'ho prenen. La independencia precisament acaba comportant que s'el·limini froonteres perque assegura l'identitat.... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Jordi fletxa catalunya
19 de juliol de 2010, 15.58 h

Les fronteres son antinaturals, els catalans hauriem de madurar i demanar una integració plena a la UE amb un cert nivell d'autogovern pero amb la mirada posada a un mon mes just sense fronteres, modern, equitatiu.

La independencia i els seus beneficis, es una falacia mès dels politics, millets i companyia amb sed de poder i de manegar calerons.



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31 Roser Martínez Casadevall
17 de juliol de 2010, 21.28 h

Maria ( Lleida) és cert, a Europa els mitjans donen per fet que Catalunya serà independent. Montilla, fins i tot per això seràs leeent? REACCIONA! Demostra que ets el nostre President, i representa el teu país , coi! ARA ÉS EL MOMENT DE DEMOSTRAR LA VÀLUA PER PART DELS NOSTRES REPRESENTANTS. Som un exemple per les altres nacions d'Europa!


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Borràs fletxa Gratallops
16 de juliol de 2010, 00.41 h

Perdona Jordiet
-La imposició d'un rei Trastàmara va ser per diners, si Catalunya o sigui la Generalitat hagués volgut no formar part dels famosos compromissaris en el compromís de Casp, tot allò és anat d'una altra manera. El primer que va dir Ferran I d'Antequera a les seves primeres Corts Generals de Catalunya, que ell no es pensava que havent pagat tants diners per fer-se rei ara havia de discutir-se amb el poble.
-La unió dinàstica és una falàcia, i el benefici també, en un prim... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Alec fletxa Reus
16 de juliol de 2010, 00.21 h

xavier, fa 500 anys es va casar un parell de reis i ja està, això se'n diu feudalisme o antic règim, i és en el període històric on encara hi vius tu allà enquistat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Jordiet fletxa Barcelona
16 de juliol de 2010, 00.10 h

alguns dels avantatges històrics per estar vinculats a espanya.

- Imposició d'un rei Trastàmara (castellà) al compromiís de Casp,en contra de la voluntad dels representants de la Genralitat i amb l'inestimable ajut de la esglèsia.

- Unió dinàtstica entre castellans (Isabel i fernando) per benefici del regne de castella.

- Expropiació per part de castella del descobriment d'America (colom va tornar a barcelona despres del primer viatge) amb clara voluntad d'impedir que catalunya podes... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27 Roser Martínez Casadevall
15 de juliol de 2010, 21.42 h

Quin tros d'ase! he, he ( burro, que eres un burro, pá ke lo entiendas...) és qe sinó no t'entenen, sabeu?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
15 de juliol de 2010, 21.18 h

Tot el món sap que Catalunya vol recuperar la Llibertat que li fou arrabassada per la força de les armes!

Ningú va preguntar als catalans si volíem ser castellans o francesos!

Lluitar per la llibertat de CATALUNYA és lluitar pels altres pobles que no poden fer-ho!

Catalans! Ho hem de tenir molt clar!!*!!

Encara hi ha dos tipus de partits polítics a Catalunya.

A) Els espanyolistes, contraris a la llibertat, que encara voldran un estatutet, refer pactes o diàlegs, federalismes i qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
VerSso fletxa valència
15 de juliol de 2010, 17.41 h

Estos espanyolitos es claven en tots els foros!! no tenen res millor que fer??


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
Jordiet fletxa Barcelona
15 de juliol de 2010, 17.25 h

#17 Amb els meus impostos també es subvenciona la Feria d'Abril i com no m'agrada no hi vaig.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.