directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 14:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

'Oui au pays catalan' neix a Perpinyà per reivindicar la catalanitat i recuperar el català que els van "robar"

Aquest dissabte s’ha celebrat a la Catalunya del Nord l'acte fundacional d'una formació que destaca per les moltes sensibilitats que la conformen

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

ACN Perpinyà .- El nou partit polític de la Catalunya Nord 'Oui au Pays Catalan' – Sí al país català- és una realitat des d'aquest dissabte. L'acte fundacional de la nova formació, que s'ha fet a Perpinyà, ha servit per posar en marxa el que fins ara era un col·lectiu amb sensibilitats molt diverses però que comparteixen el sentiment de catalanitat. El coordinador de la formació, Jordi Vera, ha explicat que el motiu que porta a convertir en realitat aquest nou partit és la voluntat de "recuperar la catalanitat que ens han robat". Vera ha volgut destacar els diferents punts de vista que hi ha dins el partit, i diu que això els dóna força. Amb tot, el coordinador del nou partit diu que són conscients quin és el seu àmbit geogràfic i l'electorat al que s'adrecen, però asseguren que "surten a per totes" i diu que tenen previst presentar-se totes les eleccions.



Comparteix
   


Etiquetes
En un acte davant uns 200 militants en una sala de cinema ubicada a les afores de Perpinyà ha començat a caminar la nova formació política 'Oui au Pays Catalan'. El coordinador del nou partit, Jordi Vera, ha assegurat que la creació del partit respon a "una demanda de la gent d'aquest territori". Des d'aquest dissabte, el que fins ara era un moviment ciutadà s'ha transformat en partit polític. Segons Vera, volen defensar el territori i la llengua després de sentir-se "agredits" per la república francesa. El coordinador general de la formació ha recordat que a la Catalunya del Nord "hi ha molta gent que no parla el català, però no perquè no vulguin", i ha responsabilitzat els diferents governs que "no han tingut en compte" aquesta llengua. Vera ha destacat que la funció principal del nou partit és donar resposta a aquestes demandes.
 
En un acte auster on han intervingut una desena de persones s'han presentat els membres de l'executiva del partit, liderat per Jordi Vera. Amb tot, Vera ha destacat el caràcter transversal de la formació. "Dins el partit hi ha gent conservadora i gent d'associacions d'esquerra, però tots amb un nexe comú, la catalanitat", ha destacat.
 
El nou coordinador general del partit considera que cal recuperar el català a la vida pública i política dels ciutadans de la regió. En aquest sentit, Vera s'ha mostrat taxatiu: "Allò que va desaparèixer de les institucions i les escoles cal recuperar-ho".
 
En un discurs íntegrament en francès i carregat de simbolisme, el coordinador del partit ha tornat a demanar que es tingui en compte la seva identitat i que no se'ls "deixi de banda". Vera ha denunciat que l'última decisió d'anomenar a la regió Occitània, sense tenir en compte el terme Pays Catalan, ha estat la gota que ha fet vessar el got.
 
Similitud amb Escòcia
 

En relació a la qüestió catalana, Vera ha assegurat que el que passa a la Catalunya del Nord és "molt similar al que passa a Escòcia o Irlanda" però ha deixat clar que no té res a veure amb la reivindicació independentista del Principat.
 
Amb tot, el coordinador general de 'Oui au Pays Catalan' ha deixat clar que espera que es resolgui favorablement als interessos de Catalunya.
 
Alternativa a l'extrema dreta
 

Preguntat sobre les previsions electorals, Vera ha reconegut que el seu àmbit d'influència és limitat, malgrat tot assegura que aniran a totes les eleccions amb les màximes aspiracions. "Estarem a totes les eleccions", ha comentat Vera.
 
En aquest sentit, el dirigent ha explicat que pretenen ser una alternativa a polítiques populistes i extremistes. Vera assegura que no accepten que l'única opció al marge dels partits tradicionals sigui el Front Nacional de Marine Le Pen. "Ara donem una alternativa a aquells que no volen aquesta opció", ha concretat.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
17 d'octubre de 2016, 10.52 h

DONCS, HEM D'AJUDAR-LOS, LA RECUPERACIÓ DE LA DIGNITAT DE POBLE, EL RESSORGIMENT DE LA LLENGUA CATALANA EXTERMINADA PEL JACOBINISME FRANCÈS, A L'IGUAL QUE AL SUD, AL PAÍS VALENCIÀ A SES ILLES, ENS CAL PER LLUITAR JUNTS, CONTRA LA BARBÀRIE ESTABLERTA, I PER INSTAURAR LA DEMOCRÀCIA UNIVERSAL, QUE PORTA LA UNITAT ENTRE POBLES, NACIONS, PERSONES.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Josepbna. fletxa Barcelona
16 d'octubre de 2016, 18.39 h

#5
#4 Hem descobert amb sorpresa, que F. Cervera té la capacitat de pensar, però limitat, perquè pensar no equival a raonar Doncs on s'ha dit, i a quin lloc posa que Espanya ha prohibit el català. El que sí es veritat que el té enfaixat i limitat, posant traves a la seva expansió i restabliment, tal com s'ha vist amb el ministre Bert.

França no es precisament un exemple de llibertat en qüestions de llengües, doncs en té 75 de diferents i algunes d'elles bastant actives com ara la ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
Synera fletxa Barcelona
16 d'octubre de 2016, 12.39 h

EL PROFESOR COTARELO DIXIT:

"... Y el cambio, aquí, se llama la República Catalana, la única esperanza de que algo se mueva en esta bloque monolítico de España que no es "neofranquista" porque le sobra el "neo"..."

FINS HI TOT ALGUNS ELS ESPANYOLS HO VEUEN MOLT CLAR

GAME OVER!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6

Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
16 d'octubre de 2016, 07.12 h






#4




Tu . . "pensaves" ??!!





HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH !! !! !! !! . . .





AQUESTS FEIXISTES PANCASTELLANISTES , OCASIONALMENT, TAMBÉ PODEN ARRIBAR A TENIR UAN MICA DE SENTIT DE L'HUMOR !








Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
15 d'octubre de 2016, 23.08 h

Ahh, pero yo pensaba que en Francia el catalán estaba reconocido??. No es la malvada España la que tiene prohibido el catalán en Cataluña???


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
15 d'octubre de 2016, 23.03 h





Le "Pays catalan" s'appelle depuis des siècles "CATALUNYA" et en français "CATALOGNE", et vous EN FAITES PARTIE, mais vous n'êtes pas TOUTE la Catalunya, c'est à dire, vous n'êtes pas "tout le pays catalan".



Je comprens parfaitement que vous vous trouvez à vôtre aise appartenant à l'état français. Vous en avez TOUT LE DROIT, mais n'oubliez pas que vous êtes des catalans devenus français À LA FORCE, ce qui a coûté beaucoup du SANG à vos ancêtres, beaucoup de soucis, u... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
15 d'octubre de 2016, 21.22 h

Quina obseció malsana en esborrar el nom de CAT.

Què persegueixen negant aquesta llibertat, igualtat i fraternitat, hm?


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
15 d'octubre de 2016, 21.22 h



ENDAVANT GERMANS !!.... I FORÇA............ CATALANS...!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.