directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 15:55 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran proposa que els partits catalans votin a Madrid part del discurs de Montilla contra la sentència de l'Estatut

El líder d'Unió considera que aquesta seria una bona mostra d'unitat i demana al PSC que voti d'una manera diferent al PSOE, 'almenys un dia'

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran Lleida, ha proposat que els partits catalans votin a la cambra baixa part del discurs que va fer el president Montilla en conèixer la sentència sobre l'Estatut, si el Parlament no aprova abans una resolució conjunta. Duran ha proposat aquesta iniciativa després de participar en el debat de política general i mentre els partits negocien com expressar una unitat catalana en les resolucions que es presentin al final d'aquest debat.
duran i lleida
Comparteix
   


Etiquetes
Agafar la mateixa declaració institucional del President de la Generalitat sobre la sentència de l'Estatut, i traslladar-la a Madrid. Aquesta és la idea que ha llançat aquest dijous Josep Antoni Duran Lleida per acordar una postura comuna a Madrid mentre el debat sobre el tema no s'ha celebrat encara al Parlament.

En aquest sentit, Duran Lleida ha subratllat que el PSC no hauria de tenir problemes en ratificar a Madrid les paraules del president de la Generalitat i ha comminat als diputats socialistes catalans a votar 'almenys un dia' de manera diferent al PSOE. Duran ha demanat al PSC que tingui el coratge de defensar a Madrid allò que fa a Catalunya, encara que ha matisat que no li demana als socialistes catalans que trenquin amb el PSOE, perquè en aquest cas, ha advertit, 'tindríem un PSOE fort a Catalunya'.

El líder de CiU a Madrid ha subratllat que, segons ell, 'al Parlament de Catalunya hauríem de ser capaços d'aprovar una resolució que marqués la pauta de conducta de les forces polítiques a la política espanyola i a la política catalana de manera unitària'. El president d'Unió ha desvetllat que ICV ha mostrat la seva disposició a fer 'alguna cosa' a la capital espanyola, mentre que ERC supedita aquesta possibilitat a l'existència d'un acord a Catalunya. Duran s'ha mostrat escèptic però a que aquest acord acabi per ser real.

Ni amb l'un ni amb l'altre

El líder democratacristià ha dubtat de la disposició de Zapatero d'emprendre iniciatives profundes després d'aquest debat, i ha afirmat que el que volia Zapatero era ' quedar bé amb mi en aquell moment del debat, i avui ja se n'oblida del que signifiquen les paraules', ha dit, referint-se a les promeses que va fer el president del govern espanyol de què farien 'coses' arrel de la sentència del Constitucional.

Duran ha deixat clar també que que no donaria suport a una moció de censura del PP, que ahir va demanar a Zapatero que convoqués eleccions anticipades. Duran ha recordat la recollida de signatures del PP contra l'Estatut i, inclús, ha dit, contra els catalans.





COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
16 de juliol de 2010, 17.45 h

(SIC) "El líder democratacristià ha dubtat de la disposició de Zapatero, ETC. ETC. ETC." Sr. Duran, i Vostè ha comptat quants milers de catalans hi ha que dubten de Vostè ?????


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
15 de juliol de 2010, 21.13 h

Tot el món sap que Catalunya vol recuperar la Llibertat que li fou arrabassada per la força de les armes!

Ningú va preguntar als catalans si volíem ser castellans o francesos!

Lluitar per la llibertat de CATALUNYA és lluitar pels altres pobles que no poden fer-ho!

Catalans! Ho hem de tenir molt clar!!*!!

Encara hi ha dos tipus de partits polítics a Catalunya.

A) Els espanyolistes, contraris a la llibertat, que encara voldran un estatutet, refer pactes o diàlegs, federalismes i qu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.