directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 17:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La diplomàcia espanyola veu impotent com Mas parla d'independència davant 16 ambaixadors a Madrid

Explica que hi haurà tensions entre les institucions quan Catalunya aprovi les lleis de transitorietat

Comentaris 21  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 19 vots )
carregant Carregant

Si avui us explicàvem l'intent fallit de dinamitar una conferència sobre la independència de Catalunya a Bèlgica per part de la diplomàcia espanyola, ara us narrem que, aquest cop, no ha pogut fer res perquè Artur Mas hagi parlat del procés i la independència a la capital castellana davant de 16 ambaixadors i membres de partits i sindicats. L'expresident de Catalunya ha augurat les tensions que hi podran haver quan Catalunya aprovi les lleis de transitorietat. Malgrat tot, ha dit que el diàleg all costat est de l'Ebre segueix obert.
artur mas
L'expresident de la Generalitat, Artur Mas, a Madrid
© ACN

Comparteix
   


Etiquetes
Ha estat la primera conferència d'Artur Mas a Madrid des del 2012 i –com en el cas del president Puigdemont la setmana passada- hi ha assistit una àmplia representació diplomàtica. Entre altres, els ambaixadors de Polònia, Eslovènia, Letònia, Eslovàquia, Suïssa, Hongria, Bèlgica, República Txeca, Finlàndia, Ucraïna, Ghana, Algèria, Hondures, Andorra, Austràlia, i Egipte. 
 
També han assistit a la conferència l'expresident de la Generalitat José Montilla, el secretari general de la UGT, Josep Álvarez, i representants del PDECat, ERC i PNB, però –com també va passar a l'esmorzar informatiu de Puigdemont- cap representant del govern espanyol o del PP.
 
Moments claus del procés
 
També ha augurat que fruit del procés independentista i de l'aprovació en els pròxims mesos de la Llei de transitorietat i el referèndum hi haurà "tensió" entre les institucions catalanes i espanyoles. "La tensió no és inevitable, però em temo que el referèndum pactat no arribarà", ha dit, i "és probable que en els pròxims mesos segueixi assistint i que ens haguem d'acostumar a viure en aquesta tensió".
 
Tot plegat, segons Mas, es podria evitar si l'Estat acceptés una mesa de negociació per acordar un referèndum a Catalunya" com ha proposat el govern de la Generalitat. "Amb condicions, data i pregunta es pot parlar de tot", però "no podem renunciar al referèndum perquè seria un suïcidi per a tots" i cal "resoldre" d'una manera "normal i pacífica" la situació política entre l'Estat i Catalunya, ha dit. 
 
L'Estat "no té projecte per a Catalunya"
 
Mas també ha lamentat que malgrat que Catalunya hagi presentat "un projecte per a Espanya" l'Estat "no té projecte per a Catalunya". Ha recordat que l'Estatut apostava per un model d'Estat que passava per Europa, la modernitat, la solidaritat, i la plurinacionalitat, però fruit de la sentència del TC més de la meitat dels catalans se senten "expulsats" del marc constitucional espanyol. "Legalment hi som, però políticament i emocionalment no", ha dit.
 
Critica l'estratègia judicial de l'Estat
 
En aquest marc, ha atribuït a l'executiu espanyol l'ús de les institucions judicials per lluitar contra el procés independentista i ha recordat la conversa entre el ministre Fernández Díaz i el cap de l'Oficina Antifrau, on el ministre va apuntar que la Fiscalia podia "afinar" les querelles. Segons Mas, "estem a un Estat que no va admetre que a Catalunya hi hagués un procés participatiu exemplar amb 2,3 milions de persones anant a votar".
 
També ha lamentat que fins ara la resposta de l'executiu espanyol hagi passat estrictament pels tribunals i per 'l'Operació Catalunya' i ha contrastat aquests plantejaments amb l'exercici democràtic que el govern de la Gran Bretanya va fer a Escòcia, on va accedir a convocar un referèndum. "No és un problema de Constitució, sinó de tarannà i d'alçada política", ha dit.
 
"Haurem d'anar fins a Estrasburg"
 
Pel que fa als processos contra ell, Ortega, Rigau i Homs per l'organització del 9-N Mas ha advertit que en cas que siguin condemnats "haurem d'anar fins a Estrasburg". "No som conscients d'haver comès ni un sol petit delicte", ha dit. 
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#21
23 d'octubre de 2016, 13.32 h

#15
#16 Aquest és el nen subnormal adorador dels pels del cul de l'Artur Mas, segurament és un nebot o parent llunyà del prócer i n'està orgullós perquè ni ell ni el seu pare no han fet res de bo a la vida, i per aixó defensa l'A.Mas.

Quan el nen subnormal ja ha acabat de llepar i rellepar els pels del cul que tenia de provisió, s'ENCEGA i comença a escriure parides com les que has pogut llegir aquí. Llavors cal enviar-li corrents un bon grapat de pèls de qualsevol cul però que e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
21 d'octubre de 2016, 20.22 h

#5 Marta, no et posis tants de punts tu mateixa. No enganyes a ningú, cotxina convergent.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
21 d'octubre de 2016, 11.38 h

#5 trobo que insultar als votants de les CUP esprot nacional católic a Catalunya , està molt bé pero sense les CUP no hi ha majoria per tant no hi ha independencia i a més és lhora d'anar junts amb això de la independencia si no nois de dretes no arribarem enlloc us agradi o no es així , jo també puc insultar als votants del partit democrata ? convergencia ? o com es digui i que hi guanyo ???? i si ho fes mai seria amb la paraula que tu utilitzes que vols dir amb retardat ???? company e... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
iopt fletxa Llinars del Valles
20 d'octubre de 2016, 21.44 h

#17 Compraremos Mercedes y coches franceses, seguro que sin el expolio en Catalunya nuestro bienestar de vida será como los Nórdicos , Suizos. austriacos, nos podremos permitir el lujo de poner en marcha la marca Hispano-suiza y hasta comprarnos Lamborginis.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
LLUIS fletxa bcn
20 d'octubre de 2016, 17.07 h

Ludger Fretzen: 'Volkswagen-Audi abandonaría Cataluña en caso de secesión'.

La filial de Volkswagen-Audi en España comercializa, además, los vehículos Skoda. En 2011 vendieron 127.315 vehículos y es el grupo automovilístico que más vende en España.

N.B. NORMAL. ELS DIPLOMATICS SÓN ACÍ PER ESTAR BEN INFORMATS DEL QUE PASSA..


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 16
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
20 d'octubre de 2016, 09.02 h

# evarist, la cup de franco amb el cavall de la franquista Colau, quina vergonyada.
Tornar a passejar al Franco es senzillament un ACTE TERRORISTA FEIXISTA.
CAL ESSER GOS per retornar.nos el FRANCO, PERO DE LA COLAU DE FRANCO TOT ES POSSIBLE


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
20 d'octubre de 2016, 08.59 h

#14 sense el Sr. Mas estariem al tripartito III de TODO POR ESPAÑA, AMB ERC entornitzant Montilles,. Maragall i tejeros de cantonada.
Noi ets repugnant, pur feixisme espanyol
ERC es un partit sense principis, i sense definir.se poltiicament, es senzillament unes prostitutes de les esquerres espanyolistes, ara i sempre.
Apa, calla i ves a llepar el cul del montilla o del carod que son exactament el mateix: una merda espanyola


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 19
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
19 d'octubre de 2016, 20.16 h




#13
#12


Potser m'equivoco, però no CREC que l'Artur Mas, a diferència de Jordi Pujol, hagués fet res de perseguible judicialment.


Està claríssim que ens va enganyar dient-se independentista però perdent miserablement el temps sense preparar res de res per a la independpència, però AIXÒ ÉS UNA OPCIÓ POLÍTICA NO PERSEGUIBLE JUDICIALMENT.


L'Artur Mas, per a mi, serà sempre un GRAN TRAÏDOR A CATALUNYA, perquè va estar més preocupat per la perduració de Convergència en ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 18   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
19 d'octubre de 2016, 20.03 h

Mas el 9N ja vas demostrar qui est..has perdut el tren noi. I de tots els que com tu tiren la pedra i amaguen la ma no vull saber rés..espero que quan siguem independents.es faci justicia amb els xorissos propis locals.per que si no ,sera com la transicio espanyola
Un camvi de nom pero la mateixa dictadura dels poders factics de sempre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
19 d'octubre de 2016, 20.03 h

Mas el 9N ja vas demostrar qui est..has perdut el tren noi. I de tots els que com tu tiren la pedra i amaguen la ma no vull saber rés..espero que quan siguem independents.es faci justicia amb els xorissos propis locals.per que si no ,sera com la transicio espanyola
Un camvi de nom pero la mateixa dictadura dels poders factics de sempre.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.