directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 30 d'abril de 2024 14:02 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Presenten els actes commemoratius sobre el 70è aniversari de l'afusellament de Lluís Companys

Els actes serviran també per denunciar que el govern espanyol no ha fet encara cap acte de desgreuge demanant perdó a Catalunya

Comentaris 3  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 6 vots )
carregant Carregant

La comissió de la Dignitat ha presentat aquest dijous els actes commemoratius sobre el 70è aniversari de l'afusellament del President Lluís Companys amb el lema 1940-2010 Lluís Companys 70 anys sentenciat. Els actes, que han estat presentats, entre altres, per Toni Strubell, coordinador de la Comissió de la Dignitat i Ramon Noguera, director de la polifònica de Puig-Reig, volen rememorar el fet de la mort del President de Catalunya després de ser detingut i torturat. Els actes també serviran per denunciar la passivitat del govern espanyol que no ha fet cap acte de desgreuge demanant perdó a Catalunya.

Comparteix
   


Etiquetes
Amb el lema 1940-2010 Lluís Companys 70 anys sentenciat, s'ha presentat aquest dijous els actes commemoratius sobre el 70è aniversari de l'afusellament del President de la Generalitat Lluís Companys. La presentació, ha anat a càrrec, entre d'altres, del president de la Comissió de la Dignitat, Toni Strubell i del director de la polifònica de Puig Reig, Ramon Noguera.
 
Els actes serviran per rememorar la mort del President de la Generalitat i també per denunciar que el govern espanyol no ha fet encara cap acte de desgreuge demanant perdó a Catalunya a diferència del que han fet altres governs com el d'Alemania o França.

Exèquies i hissada de bandera

En el marc de les activitats de recordatori a Companys es celebrarà el proper dia 15 d'octubre unes exèquies solemnes cíviques on es farà una exposició de la persona de Companys per part de l'historiador Hilari Ragué alhora que també es llegiran poemes i escrits del president.

Dos dies més tard es farà un gran acte cívic al castell de Montjuïc amb participació d’un gran nombre de corals en l’acte de restitució de la bandera catalana que hi col·locà el president companys el 1936 a prop d’on seria afusellat. Durant el matí les corals participants faran cantades a diversos llocs de la muntanya i al migdia es farà l’hissada de la bandera amb el cant col·lectiu dels centenars de cantants que hi assistiran que interpretaran el cant de la senyera.

Aguirre diu no

Durant la presentació de l'acte s'ha informat també que la Comissió de la Dignitat es va adreçar a Esperanza Aguirre, presidenta de la Comunitat de Madrid, per l’acte que s’ha de fer a la seu de la presidència que era on va ser detingut i torturat Companys. Aguirre, han explicat, s'ha negat a col·laborar.






COMENTARIS fletxa taronja

item
#3
xavier fletxa barcelona
18 de juliol de 2010, 10.49 h

HOY HACE 7 DIAS DEL DOMINGO MAS ,GLORIOSO QUE VIVIO CATALUÑA : ESPAÑA CAMPEONA DEL MUNDIAL DE FUTBOL ,Y LA MAYORIA REAL DE CATALUÑA SALIO A CELEBRARLO A LAS CALLES , FUE GRANDIOSO MARAVILLOSO ,SE ME SALTA LAS LAGRIMAS DE ALEGRIA ESA BARCELONA REPLETA DE BANDERAS ESPAÑOLAS CANTICOS DE VIVAS ESPAÑA


MOMENTOS MARAVILLOSOS PARA RECORDAR JAJAJAJAJA NO PASARA MUCHO PARA VOLVAMOS A VIVIRLO


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Joan Grau fletxa Tortosa
17 de juliol de 2010, 12.51 h

Jo hi aniré. Això és fantàstic. Uns actes de enivell


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1 Sílvia Martínez
17 de juliol de 2010, 10.25 h

M'alegra molt tenir noves notícies d'aquest acte i preparació.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.