directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 21:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Espanya tria el camp de batalla

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 29  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 10 vots )
carregant Carregant

La velocitat amb la qual ha procedit aquests dies la fiscalia a les ordres del govern espanyol és un altre resultat de la implosió del PSOE. Mariano Rajoy ja se sent investit i ha decidit impulsar amb la màxima urgència els procediments per inhabilitar la presidenta del Parlament. És lògic: esperar més només portarà a que el Govern de Catalunya tingui encara més ben enllestits tots els preparatius per fer efectiva la independència al juliol. Espanya, doncs, tria el com i el quan: volen que sigui aviat i via suspensió d’un Parlament rebel: que vinguin, que a molts ens tindran al davant. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.

Comparteix
   


Etiquetes
ALDARULLS. Quan una proposta cultural no s’entén potser vol dir que qui la proposa ha comès un error. És el cas de l’ l'exposició "Franco, Victòria, República. Impunitat i espai urbà", instal·la des de dimarts al Born Centre Cultural.A partir d’aquí, és evident també que una part dels crítics s’han passat de frenada, amb qualificatius envers els organitzadors, com a mínim, un pèl desafortunats. El cert és, però, que Manel Risques, el comissari de la mostra, ha reconegut que va rebre l’encàrrec de fer-la al Born, un lloc del tot inadequat. I que les expressions del regidor de cultura socialista Jaume Collboni contra aquell espai (i també d’altres càrrecs municipals com ara l’arquitecte Carmel Mòdol), juntament amb la del Comissionat de Programes de Memòria de l’ajuntament barceloní, l’historiador Ricard Vinyes, retraten clarament l’objectiu de dinamitar el Born com a epicentre del record de la liquidació de la Catalunya estat el 1714.

AUTOLESIONAR-NOS. El president Puigdemont ha fet un ben profitós viatge a París que li ha permès fer contactes, signar acords, impartir una conferència a la Sorbona i acudir als mitjans de comunicació per exposar la demanda catalana d’independència. Desgraciadament, mentre una part de l’independentisme estava massa distreta amb el parany del Born, una altra, a compte d’una expressió embarbussada del president, posava en dubte el seu compromís amb la independència en cas de victòria del sí en el referèndum o referèndum. Hores més tard, després d’una entrevista a la ràdio comtal a Luis de Guindos, una altra sortida en tromba per demanar explicacions a Junqueras, que diu el ministre que el vicepresident català ja li reconeix en privat la impossibilitat de la independència. Una manca de confiança endèmica en els nostres, que el dependentisme aprofita per fer-nos anar per allà o vol, mentre fa les passes decisives per instar l’ofensiva judicial definitiva.

BRAUS. La decisió de tombar la prohibició de les curses de braus a Catalunya, resultat d’una Iniciativa Legislativa Popular que va fer seva el Parlament de Catalunya en 2010, demostra fins a quin punt les més altes instàncies de l’Estat han embogit: estan disposats a imposar les competències de l’estat sobre una matèria, la regulació dels espectacles públics, en la qual totes són de la Generalitat. Però, a més, ho fan en base a una declaració com a bé cultural a protegir que data de tres anys més tard i a la qual, de manera insòlita en dret, se li reconeix, doncs, efectes retroactius! I és que, a l’Espanya del Règim de 78 gairebé tot és retroactiu, per no dir directament reaccionari. Però no només allà: la ponent d’aquest prodigi jurídic és una magistrada catalana, doctora honoris causa (sí, sí, honoris causa) per la Universitat de Girona. Ja veus, tu, quines coses.

CATALANOFÒBIA. El cap de setmana passat va ser un autèntic prodigi de fraternitat, estima i carinyo. En poques hores, Joan Tardà va ser increpat, camí de Valladolid, al tren que el portava a l’acte en memòria d’una lluitadora de l’esquerra castellana; el seu col·lega Gabriel Rufián llegia com es desitjava la mort del seu fill a les xarxes socials; sor Lucía Caram era objecte (aquest sí) d’un boicot ideològic, amb batussa inclosa entre partidaris i detractors durant el seu pregó a la vila d’Alba de Tormes; i, per arrodonir la festa, un “senyor” de Salamanca amenaçava de mort el president Puigdemont. La catalanofòbia és el ciment del nacionalisme espanyol i és fomentada cada dia per capes molt àmplies de les classes dirigents del país veí. Es comença justificant la privació de drets bàsics fonamentals i s’acaba emparant la violència. Desgraciadament, aquesta és la via en la que es troba el nacionalisme espanyol.

HIPÒCRITES. La victòria de Miquel Iceta a les primàries de la primera secretaria del partit dels socialistes catalans no canvia res. Poques hores abans, el PSC porta flors en homenatge al president Lluís Companys, en el 76è aniversari del seu afusellament per l’Estat espanyol. Sí, sí, repeteixo, per l’Estat espanyol que continua sense anul·lar el seu judici. En contrast, el PSC és aquell partit que ja ha anunciat que votarà a favor del suplicatori al Congreso contra el diputat Francesc Homs, perquè, diuen, ningú pot estar per sobre de la llei.  És un autèntic record del món en hipocresia: si avui el president Companys fos jutjat pels Fets d’Octubre de 1934, naturalment, el PSC hi votaria a favor d’empurar-lo, de bracet dels hereus directes dels seus assassins. Quin sentit, doncs, té portar-li flors? Per acabar-ho d’adobar, els socialistes catalans s’ha abstingut a l’hora d’anul·lar les sentències polítiques dels tribunals franquistes.

IL·LEGÍTIM. L’Associació de Municipis per la independència ha donat a conèixer, després de reunir-se amb la consellera de Governació, que el govern espanyol ja ha instat 401 demandes judicials contra Ajuntaments i càrrecs electes catalans relacionades amb el procés d’independència i l’ús dels símbols espanyols al nostre país. És la representació d’un estat el govern del qual a la colònia és il·legítim, després del cop d’estat unilateral en forma de sentència del TC del juliol de 2010. Aquesta setmana, a més, hem vist actes de desobediència de l’alcaldessa de Berga Montse Venturós, del regidor de Vic Joan Coma i d’alcaldes de la CUP que van obrir portes el passat 12-0. I és que la manera de palesar que les institucions de l’Estat espanyol ja no exerceixen els seus poders de manera legítima a Catalunya és el de fer cas omís a les seves requisicions. I, entretant, que el Govern català prepari la desconnexió definitiva.

Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 
 
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#29
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
26 d'octubre de 2016, 22.18 h




#16 #17 #18

Nen, llegeix els comentaris 17, 18 i 19 de http://www.directe.cat/noticia/541514/erc-pregunta-i-explica-la-republica-que-farem-amb-un-seguit-d-actes-per-tot-el-territori .

M'has insultat GRATUÏTAMENT, sense motiu previ, perquè ets idiota i infantil, i et creus segur amagadeta a casa teva.


Si vols demostrar que no et... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
25 d'octubre de 2016, 19.32 h


(repetició d'un comentari anterior per tal d'anar tapant tota la porqueria que "algú" ( #4 ) ha generat )
-- -- -- -- -- --


Perdoneu que insisteixi en un tema del que ja vaig parlar.



A mi també m'agrada fer les coses ben fetes, no precipitar-me i tenir temps de meditar i planificar les meves accions,
sense presses innecessàries.



Però, SI EM TROBÉS TRAVESSANT UNA AUTOPISTA , I VEIÉS QUE SE M'HA DESCORDAT UNA SABATA, NO M'ATURARIA PAS A CORDAR-LA, ho deixaria per després i pref... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
25 d'octubre de 2016, 09.38 h

#25
#24 Et penses que no hem llegit com et vares cagar de por quan aquell altre et va dir que estava d'acord amb que us trobessiu a la Ciutadella? HA HA HA HA HA HA QUIN CAGAT QUE ETS, NEN AMB EL CUL I LA BOCA PLENS DE MERDA.


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
25 d'octubre de 2016, 09.36 h

#25
#24 Nen, per molt que bramis com un ruc que estan castrant, per molt que insultis mentres et fiques al vibrador rojiguarro pel forat del cul tot mirant el poster de l'Artur Mas, MAI DEIXARÀS DE SER UNA PABRA MARIETA RIDÍCULA de la que tothom se¡n riu.

Mira : els #5 , #7 #10 #11 #12 #21 #23 , tots ES CAGUEN A LA TEVA PORCA BOCA I SE'N RIUEN DE TU, BOIG, QUE ESTÀS MALALT DEL CAP I DEL CUL, PORCA, MARIETA, HA HA HA HA HA HA HA

AU, ARA VES A LLEPAR ELS PÈLS DE CUL EMBADURNATS DE MERDA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
24 d'octubre de 2016, 09.50 h

#21, QUAN surtis de la granja de porcs, SALVI EL PRIMITIU DE LA GRANJA DE PORCS, neteja els teus ovaris, que sino, l'Evarist, no et follara, nena putrefacta d'ERC, partit de grangistes i fusters de poble que no tenen dutxes


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
24 d'octubre de 2016, 09.47 h

#22 m'encanta que els tontets i tontetes d'ERC, partit de gent de nivell EGB i pastorets de la muntanya que s'eixuguen el cul amb l'herba que es mengen despres de forma sostenible, per insultar a qualsevol Puigdemont que baixa de la muntanya, li diuen CONVERGENT.
JUNTS PEL JUNQUERAS, es ERC i els encara més tontets de PDEC, un altre partit de GILIPOLLES SOCIAL.DEMOCRATES, la pitjor cosa que es pot esser al mon, a no esser que siguis un parasit, un gandul, un vividor, un pocasolta com el junqu... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#23
23 d'octubre de 2016, 08.51 h


#22 No són "els convergents", Pere, és un pobre ximplet malalt del cap, enamoradíssim de l'Artur Mas.

És clar que fa molt lleig que cap convergent no el renyi ni digui res contra ell. Aquest és l'aspecte repugnant dels convergents, i no les tonteries que pugui dir el nen subnormal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
22 d'octubre de 2016, 20.57 h


Veient com es comporten els CONVERGENTS, com insulten,
#4
#6
#8
#16
#17
#18 és absurd votar convergència que ara dissimula dient-se PDEC.

VOTEM TOTS ERC , on no hi ha ni presidents que ens enganyen i no fan res de bo, ni capitalistes explotadors ni nens subnormals fanatitzats .


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
22 d'octubre de 2016, 20.35 h

Exemples del comportament d'un CONVERGENT, subnormal però convergent,
#4
#6
#8
#16
#17
#18
Procura que no et trobin pel carrer aquells als que insultes, nen covard i subnormal.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
22 d'octubre de 2016, 19.22 h

El control dels tribunals constitucionals, objectiu dels governs dictatorials com espanya.

Objectiu: controlar els tribunals constitucionals. La judicialització de la política a l’estat espanyol ha delatat la connivència entre el govern de Mariano Rajoy i la cúpula del poder judicial i el més alt tribunal, signe de la poca solidesa de la democràcia espanyola.

Una cosa està clara. Els països amb una democràcia més madura són aquells en què ningú coneix el nom dels magistrats de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 12   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.