directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:11 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Dinamitar-los el règim del 78

Catalunya en temps de sedició: resum de set dies entre l’agressió i la resistència.

Comentaris 33  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

El Tribunal Constitucional ho ha entès de primera. Acusa la presidenta del Parlament de pretendre dinamitar l’Estat. Efectivament, sí, volem la ruptura total amb l’Espanya borbònica. Si, pot ser, que salti sencera pels aires amb la seva demofòbia. La que aquesta setmana ha sumat 200 escons al “Congreso” per negar-nos el traspàs del servei de Rodalies, la que ens ha negat una altra vegada l’exigència del coneixement del català per a l’exercici del servei públic com a jutge a Catalunya. Perquè, quan, amb la sentència unilateral de l’Estatut ribotat en 2010, van transformar en radicalment il·legítim el domini espanyol a Catalunya, van signar la sentència de mort del seu règim. Aquests són alguns dels grans temes de la setmana.
 

Comparteix
   


Etiquetes
MOBILITZAR-NOS. Dijous a la nit, davant del Parlament, pell de gallina. Càrrecs electes, partits, entitats i un bon nombre de ciutadans van aplegar-se en defensa de la presidenta del Parlament i les institucions catalanes. Ho diem poc: el que perpetra el TC sota les ordres del govern espanyol és un atac sense precedents a la sobirania del poble de Catalunya. El poder judicial també és basa en el poble i no pot actuar en contra dels seus designis. Entre els presents, si no m’erro, l’absència de Joan Coscubiela i la presència d’Ada Colau i altres diputats QWERTY. Una part substancial dels Comuns, arribat el moment, hi serà. L’altra, evidentment, s’abraçarà definitivament als partits del Règim. Fets com aquest demostren la necessitat de portar el procés al punt de no retorn. Només així obligarem a triar els de dins i els de fora, cada dia més al·lucinats amb el comportament enfollit de l’Estat espanyol.

ODI. Les intervencions d’alguns dels “hooligans” QWERTY als mitjans i les xarxes socials fan molta vergonya. Dimecres a la nit, al “Més324”, una Gemma Galdón plena d’odi, un veritable devessall d’inquina contra el camí de la independència, acabava per assimilar les restes del Born, testimoni dels patiments inenarrables durant 413 dies de setge de tanta gent senzilla de la Catalunya del segle XVIII, en defensa de les institucions del país (mentre la meitat dels privilegiats eren a recer); de centenars de famílies del barri popular de la Ribera,  a les quals es va obligar a enderrocar les seves pròpies cases; comparar tot això, amb un monument d’exaltació feixista com el Valle de los Caídos (un símil, per cert, copiat del regidor de Cultura d’Ada Colau, el socialista Jaume Collboni), demostra el punt de degradació personal fins al qual estan disposats a arribar per blindar l’statu quo borbònic. Fa veritable fàstic.

PERIODISME. Els mitjans espanyols continuen caient pel pendent de la degradació professional més absoluta. Diumenge passat, un veritable desplegament d’enquestes per a apuntalar l’abstenció del PSOE, aconseguida fa dies amb el cop de palau del susanisme, però que està costant massa de fer triomfar definitivament. El diari “El País” va haver de fer les seves habituals interpretacions “especials” de les dades (que tan bé coneixem en tot allò que fa referència al procés català) per fer dir als enquestats allò que ara convé a l’IBEX35. Per acabar-ho d’arrodonir, Televisió espanyola parlava d’un milió d’assistents a l’acte catastròfic de “Soledat” Civil Catalana a Can Dragó, que no va ser capaç d’aplegar gaire més de mig miler de despistats. Ha arribat un punt en el qual la realitat no importa absolutament res. Fa autèntica por comprovar fins a quin punt de manipulació estan disposats a arribar per a conservar per blindar-se.

PLURALITAT. El dependentisme no perd ocasió de desprestigiar els mitjans públics del país, el que la majoria dels seus ciutadans, exercint el seu dret de decidir, escullen majoritàriament per informar-se cada dia (i com cou). El diputat socialista David Pérez, tot sortint del “míting del milió” de SCC, per afirmar que la televisió més plural que hi ha Catalunya, ara mateix, és Telecinco, on participen zero opinadors independentistes. La maniobra d’intoxicació en demanda de suposada pluralitat, completament inexistent als mitjans espanyols, inclosos els públics que paguem del tot i els privats que també sufraguem en part, és tan absolutament barroera que fa fàstic. Eficient, perquè una part important dels catalans no mira mai TV3. Dominen totes les cadenes de televisió a accepció del Punt Avui Televisió, gairebé tots els diaris (amb la mateixa excepció i l’ARA) i bona part de la ràdio del país, però encara hi volen més omnipresència del dependentisme.
 
REGENERACIÓ. Ciutadans perd gas a cada nova enquesta, aquí i allà. Ha perdut utilitat per a l’establishment, que immediatament ha tallat l’aixeta, fins fa no fa gaire inesgotable, dels mitjans de comunicació. Aquí, la cap de l’oposició Inés Arrimadas, entestada a assajar un gir catalanista sense crèdit, apareix desbordada pels circs que munten a banda i banda de l’hemicicle, García Albiol i Coscubiela. Per acabar d’enterrar la seva credibilitat regeneradora a Espanya, lliurats amb armes i bagatges a Mariano Rajoy, els taronges han rectificat aquesta setmana la seva frontal oposició a la continuïtat de Jorge Fernández Díaz en un futur govern: diuen que no està implicat en cap cas de corrupció. Utilitzar els mitjans de l’estat a benefici de la seva causa política els sembla un signe de nova política, que per defensar la unitat d’Espanya val tot. La lluita contra l’independentisme està fent saltar pels aires del tot la feble cultura democràtica espanyola.
 
RETRATAR-SE. Accions esperpèntiques com la de l’assessora de l’ambaixada del Regne d’Espanya a Brussel·les, acarant-se amb els organitzadors acadèmics d’un debat a la Universitat de Lovaina, demostren que (per molt que intentin desanimar-nos els de sempre) som en el bon camí per a guanyar la partida. També ho demostren nervis com els de Joaquim Coll, un dels màxims representants del club ultranacionalista subvencionat anomenat Societat Civil Catalana, adreçant-se via xarxes socials amb tot el menyspreu a un representant polític francès per haver-se entrevistat amb el president Puigdemont: la manera extremadament impertinent com el nacionalisme espanyol, ànima malferida d’un estat en fallida tècnica, econòmica i política, tendeix a relacionar-se amb el món explica perfectament el perquè del paper cada dia més irrellevant del Regne d’Espanya. Si aquests són els valedors dels seus interessos van molt apanyats. Això no ho arregla ni les gravacions de Jorge Moragas.
 
Miquel Pérez Latre (@Granollacs), arxiver, historiador i blogaire.

Podeu seguir altres reflexions de l'autor de Temps de Sedició al seu blog Per a bons patricis.
 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#33
Lo semita d'Adenui fletxa Adenui d'Urgell
23 d'octubre de 2016, 20.42 h

Per encetar vull dir que alguns comentaris em fan més pena que goig. L'insult gratuït i procaç, no m'agrada ni el suscric. Dit això :
Al " Temps de Sedició " que trobo molt interessant de debò, sí em permeteu hi voldria dir la meua, és a dir, els catalans a partir del nefast Compromís de Casp, al llarg de la nostra més aviat infeliç com turmentada història, que els castellans prou que s'han curat d'ocultar i distorsionar un munt de vegades, fins als nostres dies. Voldria dir però... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#32
Synera fletxa Barcelona
23 d'octubre de 2016, 20.03 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010


- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una soci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#31
23 d'octubre de 2016, 19.02 h



#30


Hay que ver que pena que me das, chavalín, cuando veo que sigues alucinando NAZIS y no te es posible superar la macabra experiencia de tu niñez en el lóbrego y siniestro burdel donde tu madre se prostituía a cambio de unas perras gordas.


En tu mente infantil quedó grabada la imagen de tu mamá debajo de muchos hombres que la zarandeaban moviéndose frenéticamente. Y sobre todo, aquella olor acre de esperma y menstruo, de sábanas sucias y de vómitos de borracho.


Claro que a... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#30
Aragoneses Orientales(que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
23 d'octubre de 2016, 18.20 h

QUERIDOS NAZIS

NO QUIERO RECORDAROS LAS CHORRADAS QUE DECIAIS DEL MARIANO RAJOY EN DICBRE DEL AÑO PASADO CUANDO LAS PRIMERAS ELECCIONES GENERALES O MAS TARDE EN LAS SEGUNDAS.

SOLO QUIERO RECORDAROS QUE RAJOY HA SALIDO TRIUNFADOR EN TODAS ELLAS Y QUE SU ESTRATEGIA HA SIDO LA GANADORA Y HA DEJADO POR EL CAMINO A TODOS LOS DEMAS, ESPECIALMENTE AL PSOE.

QUE PENA ME DABAIS Y QUE ASCO ME DAIS
JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 6
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#29
Aragoneses Orientales(que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
23 d'octubre de 2016, 18.15 h

LA SYNERA COMO BUENA NAZI HACE LO QUE GOEBBELS DECIA


UNA MENTIRA CIEN VECES REPETIDA SE CONVIERTE EN UNA VERDAD (o al menos eso lo cree ella)



JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA JA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#28
Aragoneses Orientales(que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
23 d'octubre de 2016, 18.13 h

#27



JA JA JA JA J A JA JA JA JA JA JA JA JA JA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#27
23 d'octubre de 2016, 13.00 h


#25 Em sembla que o no has llegit o no has entès el que diu el de "malament" #24 . Això de "brazo en alto" no veus que és paranoic? I això de dir-li primer de tu i després de vostè? Et trobes bé?

A mi també em sembla que les repeticions de Synera, d'una banda són pesades i d'altra desanimen de llegir comentaris molt més intel.ligents que hi ha abans , com els #1 #3 #4 #5 o #6 i on ja ningú hi arribarà, aturat per les repeticions de Synera .

Synera, a més de pesat ets insolidari... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#26
el tiu pacu fletxa Lesvergoyesbenamagades del camp
23 d'octubre de 2016, 12.18 h

L'article descriu la situació a la perfecció, per tant poc a dir, simplement espanya urpes fora de Catalunya i els seus habitants, hem dit PROU!


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#25
anònim català fletxa Catalunya
23 d'octubre de 2016, 12.04 h

#24. Repetir-se en excés no està bé, però no fan el mateix alguns unionistes-facciosos, a més manipulant i mentint diàriament ?
I si ho fan alguns i se´ls ho permet, per què no permetre-ho als demés ?
O és que tu, el del "malament" ets d´aquells que tan sols vol la llibertat per a un mateix i els hi priva a altri ? I ara mateix vosté em sembla més del grup del "brazo en alto" que no pas un demòcrata normal. M´equivoco ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#24
23 d'octubre de 2016, 11.43 h

#7
#8
#9
#10
#11
#12
#13
#14
#15
#16
#17
#18
#19
#20
#21
#22
#23 Synera, sembla que vulguis dificultar que es llegeixin els comentaris que no son teus, com si et fessin enveja. Es molt lleig lo que fas. Indigne d'un bon català. I tanta repetició fa antipatia cap a lo que dius. Malament, noi, molt malament. Com si estiguessis a favor dels espanyols.


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.