directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 07:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Comença amb mal peu la construcció del nou espai dels “comuns”

Barcelona En Comú dona el tret de sortida al procés d’OPA a la resta de confluències en plena setmana “horriblis” del govern de Colau que s’ha quedat sense el PAM i l’estàtua de Franco.

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 5 vots )
carregant Carregant

Barcelona En Comú (BComú) ha celebrat aquest dissabte un plenari extraordinari al CCCB per presentar el document sobre l'espai polític català amb les aportacions dels debats que han tingut lloc durant el darrer mes als diferents espais de l'organització. Ho ha fet dies desprès de dues grans derrotes polítiques del partit de Colau. Una, la caiguda i retirada de l’estàtua de Franco i, sobretot, la segona al quedar-se sense el Pla d’Acció Municipal (PAM). Per primera vegada en democràcia l’alcalde i l’equip de govern de Barcelona no aproven el PAM. Segons Susanna Segovia, membre de la Direcció Executiva de BComú, validat aquest full de ruta per les bases, el proper pas és obrir el debat a la ciutadania i a d'altres forces polítiques per "definir el model de país que volem". 

Comparteix
   


Etiquetes
Colau, incapaç d’aprovar el PAM a Barcelona, ara vol liderar la política a Catalunya

Segovia ha afegit que l'objectiu és crear un espai "per recollir els neguits de tota la gent que fins ara no s'ha sentit engrescada a participar en política" i també el d'altres formacions amb les que ja han començat a parlar com Podem o ICV, per exemple, per crear "un espai de confluència". Aquest procés el comandarà un grup promotor que estarà operatiu el pròxim mes de novembre amb l'objectiu d'enllestir el procés el mes de març de l'any vinent amb la celebració d'una assemblea constituent.

El deute de més de 13 milions d’euros d’Iniciativa, una llosa pel procés de confluència

Segovia ha deixat clar que les converses amb les diferents formacions polítiques (Podem, ICV, EUiA) no finalitzaran en una coalició a l'estil d'En Comú Podem. Aquí, ha assenyalat que les coalicions "acaben sent espais on ningú se sent massa còmode perquè vas per quotes, compartint uns mínims però no construint massa" i que el model pel que aposten és el que representa BComú.

Colau intenta una OPA sobre la resta de confluències, malgrat que a Barcelona fracassa en el seu intent de governar amb una majoria estable

En aquest sentit, ha afegit que la idea és que sigui "un únic espai que representi a totes aquestes forces i, sobretot, aquesta ciutadania organitzada".

Colau no encapçalarà la candidatura a les eleccions catalanes, però deixa la porta oberta a fer les espanyes

També ha descartat que l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, pugui encapçalar una hipotètica candidatura a les eleccions catalanes. Aqui ha recordat que el canvi a la capital catalana passa per un segon mandat de BComú i que Colau "és una peça clau".
 
Segovia ha destacat que en el procés de definir el nou espai polític català tothom haurà d'apostar la seva experiència. El deute de 13M€ d’Iniciativa també?

Pel que fa a les forces polítiques, per exemple, ha assenyalat que BComú ha d'aportar la seva aposta pel municipalisme, mostrant des del govern de Barcelona com es poden canviar les coses, ICV el seu coneixement del territori i Podem la mobilització dels cercles. També serà important, ha subratllat, que associacions veïnals i plataformes de defensa del territori "contribueixin a crear aquest espai".

Un nou partit per recuperar la “Puta i la Ramoneta” sobre la independència

Segovia també ha assegurat que en aquest procés per crear el nou model de país, evitaran definir-se com a independentistes o no. "Tenim clar que no volem entrar en el marc de definir-nos com a independentistes o no perquè és un marc imposat pel full de ruta sobiranista", ha afegit. Aquí, ha assegurat que seguiran defensant "les diferents sobiranies" i evitant "debats interns conflictius que puguin acabar generant divisions".

Un procés controlat per la gent de confiança de Colau

Pel que fa al procés de participació en el nou full de ruta, Segovia ha explicat que el comandarà una promotora que es crearà en les pròximes setmanes que serà qui crearà tota la metodologia de participació. Així, es crearan uns registres digitals perquè tothom qui ho vulgui pugui dir la seva i es faran entre 30 i 40 tallers arreu del territori durant el primer trimestre de l'any vinent. En aquest punt, ha destacat que volen donar veu al territori perquè han constatat "que molta gent de fora de Barcelona vol participar del projecte i no saben com fer-ho". 



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
|| || ★ || || PAÍS CATALÀ : DE SALSES A GUARDAMAR, DE FRAGA A MAÓ, UNA SOLA LLENGUA, UNA SOLA NACIÓ . . . . . . || || ★ || | fletxa L'estat espanyol per als espanyols i un estat català per als catalans. Volem un estat on la nostra llengua sigui oficial en tot l'estat
26 d'octubre de 2016, 22.16 h



#20 #13 Nen, llegeix els comentaris 17, 18 i 19 de http://www.directe.cat/noticia/541514/erc-pregunta-i-explica-la-republica-que-farem-amb-un-seguit-d-actes-per-tot-el-territori .

M'has insultat GRATUÏTAMENT, sense motiu previ, perquè ets idiota i infantil, i et creus segur amagadeta a casa teva.


Si vols demostrar que no ets una MAR... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
25 d'octubre de 2016, 19.39 h


#21 he he he he he he llegit el COMENTARI 30 DE http://www.directe.cat/noticia/540725/puigdemont-es-esperpentic-que-lexercici-de-la-democracia-sigui-un-esport-de-risc-a-lestat- on et volies fer el valent, marieta covarda, i on has quedat com una porca hipócrita i espantada.
HA HA HA HA HA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
25 d'octubre de 2016, 19.37 h


#20 Avisa, nen, quan rebis el nou enviament de PELS DEL CUL DE A.MAS convenientment empastifats de caca.

Aquesta vegada vull que et durin més. Llepa'ls i xucla'ls més a poc a poc, porca !


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
24 d'octubre de 2016, 16.37 h

#16 salvi, el faldilletes d'erc-maricones?


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
24 d'octubre de 2016, 16.36 h

#17 El Jordi Cagalà va marxar per que segurament nomes es una maricona d'erc.
quan vulgui quedem, ja que a mi les prostitutes d'erc ni fum ni fa, per que son senzillament unes llufes analfabetes, que adoren al seu montilla, LA VERGONYA MÉS GRAN DEL POBLE CATALA.
GRACIES ERC, GRACIES PORQUERIA HUMANA i nomes faltava el mossen junqueiras, un catolic de l COPE ARRIBA ESPAÑA, ARRIBA ELS PEDERASTES AMB SOTANA ESPANYOLA.
APA, tontets d'erc, feu anar més el pito, que em sembla que tots tireu a mar... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
24 d'octubre de 2016, 16.32 h

#17 El DONALD TRUMP CATALA, la ronya historica-analfeta del Oriolet Junquerias, l'analfabet que no sap sumar, si que sap fer que la chacha Puig d'avall del peluquin PDECAT sigui la seva esclava i no porti ni calces.
Junts x per la llufa Junqueiras i calces avall.ç
Pero que es pot espersa d'un partit socialdemocrata com PDEcat, QUE NO SON RES MES QUE LES PROSTITUTES FACILS D'ERC-MONTILLA, el millor president nomenat pel CAROD O TEJERO D'ERC-ESPAÑA, UNA MERDA?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
Pere fletxa Alberto Rivas
24 d'octubre de 2016, 10.27 h


#14 Això de fer-se el valent i després cagar-se ja havia passat fa uns anys amb el Miguel Romualdo em sembla que amb el nick Santi de Palamós, que, casualment, també desfiava a un Jordi-Catalunya i li va agafar la paraula un que tenia de nick P.Unxó, i crec que és el de Figueres, de "País Català etc"


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
24 d'octubre de 2016, 10.09 h


#14 És clar que tens raó de dir que és divertit llegir com es volia fer l'home i desafiava aquell, i quan l'altre li diu que bé, que es veuran al Parc de la Ciutadella, el nen idiota calla com un puta i no en parla més. Entenc que et faci gràcia i que ho comuniquis als altres lectors.


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
24 d'octubre de 2016, 10.04 h


Deixeu-lo estar, NO EL CONTESTEU, el nen subnormal #10 #11 #13 llepador de pels de cul. No ho veieu per com escriu , que NO HI ÉS TOT, que ESTÀ MÉS BOIG QUE UN LLUM ?

No el contesteu, no perdeu temps donant importància a un pobre ximplet com ell. Deixeu-lo llepar i rellepal pels de cul ...com ho deieu allò? PELS DE CUL ENLLEFISCATS DE CACA? del Mas , que els llepi tranquilament a la seva habitació mentre se la pela mirant un poster de l'Artur Mas. A vosaltres QUIN MAL US FA , EH?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
EX-VOTANT DE CiU fletxa que mai no votará Partit Democrata Europeu de Catalunya
24 d'octubre de 2016, 09.48 h


#10
#11
#13 HA HA HA MIREU EL "VALENT" DEL NEN SUBNORMAL LLEPADOR M I RELLEPADOR DE PELS D'EN MAS, COM VA DESAFIAR A JORDI CATALÀ I DESPRÉS VA FER EL FONEDÍS, CAGAT DE POR.

TOT COMENÇA AL COMENTARI 30 DE http://www.directe.cat/noticia/540725/puigdemont-es-esperpentic-que-lexercici-de-la-democracia-sigui-un-esport-de-risc-a-lestat-... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.