directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 25 d'abril de 2024 07:37 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El ministre principal de Gibraltar ho té clar: "abans de ser espanyols es glaçarà l'infern"

Fabian Picardo deixa molt clar al 30 minuts que la regió britànica mai serà espanyola

Comentaris 16  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 9 vots )
carregant Carregant

El documental de TV3 fa visible l'actitud totalitària de l'Estat a l'hora de fer front la situació política de Gibraltar, sovint reduïda al simple orgull nacionalista. 
Fabian Picardo
Fabian Picardo
© 30 minuts

Comparteix
   


Etiquetes
Dues vegades ha votat Gibraltar no formar part d'Espanya i mantenir la seva sobirania, el 10 de setembre del 1967 i el 7 de novembre de 2002. En les dues, més del 90% dels votants van donar un missatge molt clar a la qüestió territorial -molt explícit quan en el primer referèndum només 34 vots van donar suport a l'opció espanyola contra els 12.000 que decidiren seguir al Regne Unit-. Ara bé, com el nacionalisme poc entén de raons i expressions democràtiques que li van en contra, a dia d'avui encara segueixen mantenint que Gibraltar forma part del seu territori.
 
El ministre principal de Gibraltar, Fabian Picardo, ha estat molt clar en tot el reportatge a l'hora de definir la seva nul·la intenció, i la dels ciutadans de la regió, per ser algun dia una autonomia espanyola: "mai vol dir mai, ningú ens fara fora d'aquí". L'actitud que pot semblar de confrontació ha estat matisada amb "no odio Espanya, odio que em diguin que he de ser".
 
El missatge de Picardo tenia un clar destinatari, el ministre d'Afers Exterior, García Margallo. A Catalunya ja estem acostumats a les seves barbaritats orals, si aquí qualsevol expressió democràtica no mereix gens de respecte per part de Margallo és evident que davant un repte de les mateixes característiques l'orgull nacional també surt a passejar. "Gibraltar és un gra en les relacions amb el Regne Unit" o, els gibraltarenys tenen dues opcions: "ser britànics fora de la UE o hispano-britànics dins de la UE" definien, novament, l'hostilitat del ministre. Un discurs, el de la dependència econòmica amb la Unió, que té un recorregut molt curt si tenim en compte que la regió concentra el 80% de les seves relacions econòmiques amb el Regne Unit.
 
Actitud franquista
 
Davant la constant pressió de l'Estat perquè Gibraltar cedeixi la seva sobirania a Espanya, el professor de Dret Internacional, Jesús Verdú, ha definit les accions del Govern central com a "franquistes". Molt en la línia de l'opinió del ministre principal que les considera com "idees de dictador dels 60. Tenim dret a decidir i de quedar-nos tranquils sense barallar-nos".
 
Raons per ser espanyols?
 
Si les dades econòmiques no són prou atractives: 0,49% d'atur, només 157 aturats, un creixement del 8% anual i amb una càrrega fiscal del 10% als negocis. L'historiador de Gibraltar, Tito Vallejo, valorava el fet de ser independents: "Canàries, Balears... Qui fa les lleis? Madrid. Qui gestiona els impostos? Madrid. Qui ho fa a Gibraltar? Gibraltar. Nosaltres no som una colònia, ho són ells!"





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#16
pebgyu fletxa tarragona
2 de març de 2017, 20.11 h

Any 1711 Espanya li regale a Anglaterre el Penyon hi la isle de Menorque a cambi de que Anglaterre retiri les tropes de Catalunya per puquè invadirle. Aquest va ser el Tractat de Ultrech. Totes les reindivicacions espanyoles son nules, a mes els gibraltarenys mai voldran pertanye a Espanya. Si teniu algun dubte, aneu a donà une volte per aquell petit pais, hi comprovareu de que pertanyen a la corone Britanique.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Anna fletxa Badalona
25 d'octubre de 2016, 00.58 h

esclaus espanyols? Britànics Lliures!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
m33 fletxa Palau Solità
24 d'octubre de 2016, 22.05 h

La cagarronenses te un novio marroqui, que li va petant la ullera un dia no i un dia si.
























Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
pengyu fletxa tarragona
24 d'octubre de 2016, 20.40 h

Yo soy gibralatereño, ante que ze españó, soi ingle.


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
Synera fletxa Barcelona
24 d'octubre de 2016, 20.20 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010


- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una soci... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Aragoneses Orientales(que hablais en LAPAO o catalanesc), seguid 500 años mas haciendo el imbecil (Joan Sales dixit) fletxa VIVA FELIPE VI , REY DE ESPAÑA Y DE TODOS LOS ESPAÑOLES, obviamente en todos los españoles estamos incluidos TODOS los catalanes ADIOS MAD MASS ADIOS
24 d'octubre de 2016, 19.51 h



querido becario del asaltapiscinas


gibraltar no es una regio de uk, ES UNA COLONIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 20
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
AliBay fletxa Cornellà
24 d'octubre de 2016, 14.51 h

Si els teus fills estudiessin en una escola anglesa, tinguessin l'anglès com a segona llengua, poguessin entrar directament a qualsevol universitat britànica i després tinguessin a la seva disposició tot el mercat angloparlant per a cercar-hi feina, tu voldries que estudiessin amb la llei Wert?

Doncs això.


Valora aquest comentari:   votar positiu 19   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
Lluis C fletxa Banyoles
24 d'octubre de 2016, 10.33 h

On és la puta del Cagarroneses?


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Joan Sala fletxa Guilleries
24 d'octubre de 2016, 08.57 h

En 1967, el Gobierno Español, de acuerdo con los principios proclamados por la carta de las Naciones Unidas, presentó ante la ONU la denuncia del Tratado de Utrecht pero refiriéndose tan solo al texto del Art. X, en virtud del cual España hacía donación a perpetuidad de Gibraltar a Gran-Bretaña.

Los organismos internacionales aceptaron la reivindicación española y, tanto el Comité de Seguridad como el Comité de Descolonización de la ONU instaron a ambos gobiernos iniciar negociacio... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
24 d'octubre de 2016, 08.52 h

Alhora que l'imperi espanyol va perdre Gibraltar, també va perdre el Rosselló, Itàlia, Sardenya, Portugal, Holanda, i Bèlgica. Per què no reclamen també tots aquests territoris?


Valora aquest comentari:   votar positiu 31   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.