directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 26 d'abril de 2024 14:54 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

Joan Albert Amargós, nominat als Grammy en la categoria de Millor Compositor de Música Clàssica Contemporània

Els Premis Grammy, que enguany arriben a la 50a edició

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El compositor català Joan Albert Amargós ha estat nominat als Premis Grammy 2007 en la categoria de Millor Compositor de Música Clàssica Contemporània per la peça 'Northern Concerto'. Aquesta composició està inclosa en el disc Movements (OUR Recordings) i està interpretada per la flautista danesa Michala Petri i l'Orquestra Simfònica Nacional de Dinamarca, dirigida per Lan Shui. Amargós va començar a compondre la peça 'Northern Concerto' l'any 2002 i la va acabar el 2005. La van estrenar el 17 de juny del 2007 a Singapur i, posteriorment, el 8 de novembre del mateix any la va interpretar a Copenhaguen a Dinamarca la mateixa Michala Petri i l'Orquestra Simfònica Nacional de Dinamarca, sota la direcció del també català Josep Pons. Els Premis Grammy, que enguany arriben a la 50a edició, es lliuraran el diumenge 10 de febrer de 2008, al Centre Staples de Los Angeles.
joan albert amargos
Comparteix
   

Joan Albert Amargós està nominat juntament amb David Chesky, compositor del tema 'Concerto for Bassoon and Orchestra', inclòs al disc Urban Concertos (Chesky Records); Jennifer Higdon, compositora del tema 'Zaka', inclòs al disc Strange Imaginary Animals (Cedille Records); Peter Lieberson, compositor del tema 'Neruda Songs', i Joan Tower, compositora del tema 'Made in America', inclòs al disc Tower: Made in America (Naxos).

Va néixer a Barcelona l'any 1950. Estudià música al Conservatori Superior de Música del Liceu. És instrumentista de piano i clarinet, activitats que combina amb les de composició d'obres de cambra i simfòniques. Ha creat música per a cinema, teatre, televisió i dansa. La seva tasca com a arranjador i orquestrador de tot tipus de música posa de manifest la seva polivalència estètica. Fou fundador del grup Música Urbana, amb el qual va gravar dos discos. Recentment ha editat un CD amb el segell internacional Harmonía Mundi que inclou el seu 'Concert per a clarinet i orquestra', així com altres obres de música de cambra.

Com a arranjador, ha estat guanyador sis vegades consecutives (del 2000 al 2005), en la categoria de Millor Arranjador, dels Premis de la Música que se celebren a l'Estat espanyol.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.