directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 19:49 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Internacional doble fletxa

La premsa internacional ho té clar: el gran repte de Rajoy serà un independentisme reforçat

L'agència d'intel·ligència, predicció política i espionatge Stratfor creu que el procés no s'aturarà malgrat l'ofensiva judicial espanyola

Comentaris 7  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 14 vots )
carregant Carregant

Guifré Jordan @enGuifre – Les anàlisis a la premsa internacional de la legislatura que li espera a Mariano Rajoy no tenen cap dubte: l’independentisme que planteja Catalunya és el gran repte que el flamant president espanyol haurà d’afrontar. En aquest sentit, diverses capçaleres apunten que el Principat ha renovat el seu pols sobiranista després de l’anunci de referèndum de Puigdemont. I una de les agències d’intel·ligència i espionatge nord-americanes de més renom, Stratfor, ha anat més enllà i diu que malgrat l’ofensiva judicial que Madrid continuarà exercint, “és improbable que l’assumpte [de la independència] s’aparqui”. 

Stratfor (Estats Units)“Una aparença de certesa a Espanya”: l’empresa també de prediccions polítiques es fa ressò del referèndum de setembre de 2017, que hauria d’anar acompanyat d’unes eleccions a principis de 2018, i també descarta que el nou executiu espanyol faci cap gest abans: “Donada la fragilitat del nou govern, probablement no tindrà massa espai per moure’s en les polítiques en relació a Catalunya, així que una reconciliació amb Barcelona sembla improbable, com a mínim a ulls de Rajoy”. Stratfor tampoc dubta que en lloc de negociar, l’Estat continuï “utilitzant el sistema judicial espanyol” i “es recolzi en el “finançament regional” per barrar el pas al procés.

Anadolu Agency (Turquia)“Camí incert el que té endavant el nou govern espanyol”: com Stratfor, l’agència de notícies estatal turca dedica un apartat sencer de la seva anàlisi a Catalunya. “De moment, no hi ha virtualment diàleg entre el govern espanyol i la rica regió del nord-est, decidida a esdevenir un nou país”, diu l’article. El full de ruta de Puigdemont també hi està reflectit, així com unes declaracions del director del Programa Internacional de Comunicació i Relacions Eugeni Xammar, Joan Maria Piqué. L’excap de premsa del president Mas hi deixa clar que “Rajoy té dues maneres de parar-nos: convèncer-nos o destruint-nos. No està intentant convèncer-nos, i encara que ens pugui destruir, no seria prou [per a frenar-nos]”.

L’Indépendant (França)“Rajoy ara haurà d’abordar la crisi independentista a Catalunya”: el rotatiu francès, recollint un teletip de l’Agence France Presse, explica que en la seva primera legislatura, Rajoy va refusar fer cap canvi i recull declaracions del jurista Javier Pérez Royo: “El gran problema d’Espanya és Catalunya”. I continua: “Fins que no resolguem la qüestió catalana, tindrem un nus inextricable”. A la informació tampoc se li escapa que el setembre de 2017 serà un mes a tenir en compte. L’agència Reuters també destaca el referèndum com una de les carpetes calentes de Rajoy, tot i que no hi dóna tanta cobertura. Tampoc ho fa en especial Wall Street Journal, però sí que destaca que els partits independentistes seran un dels grans entrebancs per aprovar els pressupostos de 2017.

The National (Escòcia)“El somni de la independència continua viu a Catalunya tot i la reelecció de Rajoy com a primer ministre espanyol”: el rotatiu pro-independència escocès diu que el Principat no alterarà els plans per arribar a la plena sobirania i recull declaracions del secretari general de Diplocat, Albert Royo, per a corroborar-ho. El cap de l’òrgan de diplomàcia pública catalana explica que Puigdemont es reunirà de nou amb Rajoy per tornar a demanar el referèndum i si ho rebutja, “procedirem a organitzar-lo fins i tot si es prohibeix per part dels tribunals espanyols”. El diari també ofereix declaracions de l’activista de l’ANC Liz Castro, que explica la tria dels socialistes entre Rajoy i urnes a Catalunya. 





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#7
2 de novembre de 2016, 09.23 h

españa, una merda de gos no recollida per ningú
Rajoy, bub, bub
cope, pederastes amb sotana del papito FRANCISCO un feixista com la COPE MANA
Prohibir la cirminal IGLESIA CATOLICA es la primera necessitat de la CATALUNYA ESTAT
CAPELLANS terroristes de la cope, cap a españa, sotantes de franco i del papa Francisco la vergonya feixista


Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
jordibcn fletxa Barcelona
2 de novembre de 2016, 08.44 h

#4 Més positiu? no es tracta de ser ni positiu ni negatiu, es tracta de veure la realitat, i la realitat em fa no ser positiu.


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 12
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5

Valora aquest comentari:   votar positiu 20   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
NOSALTRES SOM EL SOMNI fletxa República Catalana II★II
2 de novembre de 2016, 00.44 h

#3


Podries ser una mica més positiu



.


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
jordibcn fletxa Barcelona
2 de novembre de 2016, 00.10 h

El Rajoy guanyarà la partida al independentisme fent el mateix que ha fet fins ara deixar passar el temps i esperar que nosaltres mateixos ens estavellem, d´aquí no res els pressupostos seran rebutjats i coherenment convocatòria d´eleccions, enfí adéu i tapat, ara nosaltres com si res que si els EE.UU diuen que ha dit, etc, etc , bla, bla, bla.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 21
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Synera fletxa Barcelona
1 de novembre de 2016, 19.21 h

POLÍTICA A SEGUIR POR LOS EUA EN LOS MOVIMIENTOS NACIONALES DE AUTODETERMINACIÓN SEGÚN EL DR. PAUL WILLIAMS Y LA CATEDRÁTICA REBECCA I. GRAZIER DE LA UNIVERSIDAD AMERICANA DE DERECHO Y RELACIONES INTERNACIONALES

En su informe al Congreso USA del 15 de marzo de 2016 citan, entre otros, el caso concreto de Cataluña.

Resumiendo:

1- Se trata de un claro caso de autodeterminación

2- El TI de La Haya valida que Cataluña pueda ser independiente y la Constitución española no tiene valor ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 25   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Claravalls fletxa Claravalls
1 de novembre de 2016, 17.53 h

28/10/16 14:51:24: Rosa Ortiz: MOLT IMPORTANT. Bon dia a tots Creo que mi comentario de hoy va a levantar ampollas entre los unionistas ya que se trata de algo que ha sucedido en los Estados Unidos con respecto a la independencia. Da la casualidad de que el Comité de Exteriores del Congreso de los Estados Unidos ha presentado un documento sobre la independencia de Catalunya... Documento y noticia, evidentemente vetada por los medios de comunicación españoles.. No vaya a ser de que alguien ab... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 51   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.