Un diari italià, astorat per la influència i singularitat del Parlament català
The Post Internazionale se sorprèn pel nombre de seguidors a Twitter i la disposició dels parlamentaris a la cambra catalana
Guifré Jordan @enGuifre - El diari digital italià The Post Internazionale, especialitzat en l’actualitat internacional, s’ha fet ressò dels plans de la Generalitat per organitzar un referèndum el setembre vinent. Els plans de Puigdemont verbalitzats durant la qüestió de confiança han arribat a multitud de mitjans d’arreu del món, però The Post Internazionale va més enllà fixant-se en la cambra de representants catalana.
Més 'followers' a Twitter que el Congrés
“El Parlament de Catalunya té 137.000 seguidors a Twitter. No està ni molt menys als nivells del Barça, però el nombre de seguidors és molt més gran que el de qualsevol parlament regional espanyol i la mitjana de parlaments nacionals de països europeus”. Així comença l’anàlisi del rotatiu, que no menciona que fins i tot supera els 124.000 ‘followers’ del Congrés. Com a motius de l’èxit del compte de Twitter, l’article diu que “el Parlament ha esdevingut el centre mediàtic de la vida política catalana” i repassa el polèmic ple del 27 de juliol, on es van aprovar les conclusions de la comissió del Procés Constituent.
L'altra singularitat del Parlament
El diari també destaca una altra singularitat: la disposició dels diputats. “Al vell eix dreta-esquerra se n’afegeix un altre, molt més significatiu: el que separa els grups pro i contra la independència”, assegura The Post Internazionale. I continua explicant la unitat d’acció entre el PDC, ERC i la CUP per la independència, malgrat que “són forces radicalment diferents”. El digital també es fa ressò de la “hostilitat i la sospita” amb què Madrid veu la feina del Parlament. Ho exemplifica amb “el rebuig de tota una sèrie de mesures aprovades” per la cambra catalana i la persecució judicial de Carme Forcadell.