directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 20 d'abril de 2024 04:15 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Cultura doble fletxa

El Rebrot 2010 torna a omplir Berga de joves independentistes

La capital del Berguedà torna a acollir el popular aplec, organitzat per Maulets i el Casal Panxo

Comentaris 6  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

Joves d'arreu dels Països Catalans han començat a arribar a Berga aquest divendres per assistir al Rebrot 2010. Un aplec que combina música i xerrades amb tallers de formació. Des d'aquest dijous i fins diumenge, la capital de Berguedà serà el punt de trobada de molts joves, tal i com explica el portaveu de l'organització, Abelí Flors. Segons Flors, el Rebrot 2010 'busca vertebrar els Països Catalans en base a la trobada de persones i a la seva interrelació'. Els joves que ja s'han apropat aquest divendres a Berga han pogut assistir a una xerrada sobre les resistències al capitalisme a Andalusia i al Marroc, i han participat en un dinar popular amenitzat amb concerts.
casal panxo berga
Comparteix
   


Etiquetes
Segons els organitzadors, Maulets i el Casal Panxo de Berga, l'aplec 'potencia i aposta pels grups novells del panorama català' però 'no és un festival musical, i això queda plasmat en els tallers i les xerrades'. En aquest sentit, Abelí Flors explica que han reduït la música: 'No hem apostat per músics grans i consolidats que puguin atreure grans masses de públic, sinó que hem apostat per grups de qualitat, arrelats al nostre territori'. A més, Flors destaca que aquesta trobada ha passat de ser 'un festival musical a un aplec polític'.

Segons els organitzadors, aquests dies, 'Berga s'omple de consciència i reivindicació'. L'eix de l'aplec d'enguany és la crisi capitalista i el debat i la construcció d'alternatives que els Països Catalans 'haurien de donar com a resposta' a la situació global actual.

Entre les actuacions musicals, destaquen aquest divendres a la nit 'Lark About' i 'Ebri Knight', guanyadors del concurs Esclat 2010. Dissabte, també a la nit, li arribarà al torn als caps de cartell, 'El Belda i el conjunt Badabadoc' i 'Orxata Sound System'. També hi haurà espai per la formació infantil, amb el grup local 'Koloraines', a les sis de la tarda.

Pel que fa a la formació i l'estudi polític, aquest dissabte tindrà lloc la xerrada titulada 'L'esquerra al segle XXI: visions des de la teoria i la praxi'. Hi intervindran Raimundo Viejo (UPF), Yodenis Guirola (UB) i Panos Raptis (ARAN), i es farà al Pavelló de Suècia de Berga.

El Rebrot es clourà diumenge amb l'aplec al Pi de les Tres Branques, que inspira el nom escollit per l'organització ara fa deu anys ja que estava destinat a fer-lo ressorgir. Per anar fins a aquest espai de Castellar del Riu, hi haurà autobusos gratuïts. A banda dels manifestos polítics i del dinar tradicional, hi haurà l'actuació del grup local 'Panxocontents'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#6
18 de juliol de 2010, 00.37 h

4 gatos? segun la empresa Lynce despues del calculo de las personas de uno de sus mas dotados empleados (el único con el título de primaria) hay media persona con un error del 60% a la alza.

De que dices de que hace 7 dias? Es que sólo miro las notícias importantes.

VISCA CATALUNYYYYYYYYYYYYYYYYYA LLIURE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
xavier fletxa barcelona
18 de juliol de 2010, 00.12 h

pero si hay cuatro gatos , jajajajaja


arriba españa visca espanya , hoy hace 7 dias la victoria mas grande de nuestra seleccion la copa del mundo,



Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
QuimX fletxa Barcelona
17 de juliol de 2010, 20.53 h

Coi, si que s'ha fet petita Berga des del darrer cop que hi vaig estar, si amb la dotzena de la foto ja "s'omple de joves independentistes", ostres, potser us heu passat amb el titular (o amb la foto!)


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 2
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
David C fletxa Sant Celoni
17 de juliol de 2010, 20.15 h


Sóc molt pràctic, i tenim una eina, totalment legal i és proclamar de forma unilateral la independència de Catalunya, seguirem formant part d'Europa ja que com a ciutadans ja ho som, i qui vulgui podrà anar a visitar la família a Espanya, malgrat aquests els hi faci ràbia, on molta gent encara porta els gens d'un Estat imperial d'altres èpoques.
Ser lliures, ens donarà moltes avantatges, per començar podrem ser generosos amb qui més ho necessiti o qui més treballi. Tindrem lo mate... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Almogaver.cat fletxa Regne Unit
17 de juliol de 2010, 19.53 h

#1 Company David: al meu entendre la resposta es R.cat. Sigues practic no tens res a perdre. Confia en nos i alguns anirem primer a la presó, Per proclamar al Parlament la fi del immoral i criminal colonialisme castellà. però anirem inequívoca i irrevocablement. a la Independència i plena Sobirania de Catalunya
Sobretot David, recorda que nostra Mare Catalunya nomes ens te a nos per defensar-la demòcrata i lleialment.
T'hi apuntes? Res serà fàcil però a la fi alliberarem Catalunya de c... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
David C fletxa Sant Celoni
17 de juliol de 2010, 17.19 h


I ara quin partit te la dignitat que el poble exigeix, a qui votar? un que no estigui venut, prou volent i a més que no estigui ple de corruptes! i la resposta podria ser molts d'altres partits, que van surtin per culpa de la incompetència dels nostres polítics, que ja em fa vergonya, dir que aquests són els representants del meu país. Donat que busco viure en un país millor, el que vol dir més just, no ha estat necessari pensar gaire, per veure clar, que la independència és la millor... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.