directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 00:53 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ridao pregunta a Duran si derogarà la llei del matrimoni homosexual o del divorci 'exprés' pactant amb el PP

Qualifica de "tsunami integrista" l'acte de diumenge

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El candidat d'ERC a les eleccions espanyoles i portaveu al Parlament d'aquest partit, Joan Ridao, ha preguntat aquest dilluns al migdia al candidat de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, si en el cas que guanyi el PP i que la seva formació política sigui decisiva a l'hora de formar govern derogarà la llei del matrimoni homosexual, la del divorci exprés i si 'anirem endarrere enlloc d'anar endavant en l'àmbit de l'avortament'. Ridao ha acusat CiU i el PP de voler imposar un 'model únic de família' i que ho van demostrar diumenge amb l'assistència de Duran i d'alguns membres del PPC, concretament el seu president, Daniel Sirera, la candidata per Barcelona, Dolors Nadal, i el número dos de la llista barcelonina, Jorge Fernández Díaz, a l'acte organitzat pel Pacte per la Vida i la Dignitat.
joan ridao
Comparteix
   

Joan Ridao ha qualificat l'acte de diumenge de 'tsunami integrista' que ha 'patrocinat la dreta catalana', en referència al PPC i a CiU. Ridao ha criticat que els sectors cristians i de suport a la família tradicional proposessin un 'únic model de família, quan tothom sap que hi ha diversos models', com ara 'les famílies monoparentals, parelles de fet homosexuals i heterosexuals, etc.', i ha reclamat que 'se'ls protegeixi a tots' els tipus.

Ridao ha afegit que l'acte 'serveix per anar endarrere trenta o quaranta anys' i ha acusat els 'col·lectius cristians' i els 'polítics de dretes' que hi van participar de defensar un 'model de societat molt poc obert, molt poc tolerant i poc progressista'. Segons el cap de cartell republicà, 'no es pot promoure l'exclusió social' ni considerar que 'hi ha famílies de primera i de segona categoria'.

En aquest sentit, Joan Ridao ha carregat també contra el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, perquè ha 'sucumbit a la pressió dels sectors més integristes de la societat' per no haver iniciat un procés de reforma i fer 'marxa enrere' en relació a la llei de terminis de l'avortament. 'Podia haver apostat per la modernització perquè tenia prous aliats, i finalment ha posat el fre de mà amb una mobilització al carrer en contra a portes de les eleccions', ha dit.

Més crítiques a Duran


Ridao ha continuat amb crítiques contra Duran i Lleida, no només per haver assistit diumenge a l'acte del Pacte per la Vida i la Dignitat, sinó també per haver acusat ERC el dissabte, en la seva intervenció en la ratificació de les llistes de CiU per les eleccions espanyoles, de 'tenir la clau i el duro' i no fer-les servir en tota la legislatura. 'Duran ha tingut no només la clau i el duro sinó també el pany', ha dit Ridao, que ha afegit que l'ha fet servir per 'obrir la casa dels horrors i el bienni negre, mutilant l'Estatut'.

El republicà també ha recordat que de les 144 lleis que ha aprovat l'executiu espanyol durant la legislatura, CiU n'ha votat 94, 'més que ERC i gairebé tantes com IU', en una legislatura que s'ha destacat, segons ha dit, per ser la 'menys progressista i la menys ecologista'.

Ridao ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa posterior a la reunió de la Permanent Nacional del partit, que ha tingut lloc durant el matí de dilluns i en la qual també han participat els alts càrrecs d'ERC al Govern.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.