directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 29 de març de 2024 01:47 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El "nou" PSC aprova com a objectiu un Estatut "com a constitució de la comunitat autònoma"

Finalment, Núria Parlon serà responsable de política municipal i formació

Comentaris 9  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 3 vots )
carregant Carregant

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha assegurat que amb la nova executiva el PSC sortirà "més unit, més fort i més útil". Iceta ha presentat la proposta acordada aquesta matinada amb la seva contrincant a les primàries, Núria Parlon, reconeixent les dificultats durant la negociació per la necessitat "d'incorporar i sumar" que exigien els resultats de les primàries. El primer secretari ha reconegut que volia una executiva més petita i que no se n'ha sortit però ha afegit que estava "content d'haver fracassat" ja que ha asseverat que calia "encabir les esperances i les il·lusions" en al·lusió a l'entorn de Parlon. Durant la presentació, ha agraït la feina a la també alcaldessa de Santa Coloma de Gramanet "per haver fet possible un acord per l'executiva, que era un mandat implícit del congrés".

Comparteix
   


Etiquetes
La fins ara viceprimera secretària del PSC, Núria Parlon, serà la responsable de Política Municipal i Formació del partit, mentre que l'alcaldessa de l'Hospitalet de Llobregat, Núria Marín, en serà l'adjunta a la primera secretaria. Aquests serien dos dels noms destacats de la nova executiva que el primer secretari, Miquel Iceta, ha estat perfilant tota la nit i que s'havia encallat per manca d'acord amb Parlon i el seu entorn. La proposta contempla que el primer secretari del PSC del Vallès Oriental, Salvador Illa, passi a ser el nou responsable d'Organització, mentre que l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, mantindrà la presidència. D'altra banda, l'Àrea de Política Institucional, Econòmica i Social recaurà en la diputada Eva Granados; l'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, se'n farà càrrec de la de Polítiques d'Igualtat; l'eurodiputat Javi López entra a l'executiva per fer-se càrrec de la secretària d'Impuls Europeu i la diputada al Congrés Meritxell Batet de la d'Impuls Federal. L'executiva, que serà ratificada pel congrés aquest diumenge, està formada per 49 persones, de les quals 24 són dones i 25 homes.

Tossuts amb una 'tercera via' morta

El PSC ha aprovat una resolució "pel reconeixement d'Espanya com a Estat federal integrat per nacionalitats i regions que adoptaran la denominació i institucions que prefereixin" i que doni a l'Estatut un nou caràcter per tal d'assolir la consideració "com a constitució de la comunitat autònoma". Segons el text, aquest nou rang ha de permetre donar resposta a l'"ambiguïtat" que han tingut fins ara els estatuts pel doble caràcter d'estatut i llei orgànica, especialment pel que fa a les competències. La proposta posa sobre la taula també que cal canviar el procediment per a la seva aprovació "que serà tasca exclusiva de la comunitat autònoma", així com la "limitació del control del Tribunal Constitucional".
 




COMENTARIS fletxa taronja

item
#9
LLUIS fletxa bcn
14 d'abril de 2017, 17.55 h

El 6 de diciembre de 1978 los españoles mayores de 18 años fueron convocados a votar en referéndum la aprobación o no de la Constitución Española. Un 88% de los votantes dijeron «sí», aunque en Andalucía, Canarias, Murcia y Cataluña se superó el 90%. En ésta última, los votos afirmativos fueron Barcelona, 90,38%, Gerona 89,78%, Lérida 91,34% y Tarragona 90,99%.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Synera fletxa Barcelona
7 de novembre de 2016, 08.27 h

PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFERENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010


- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En una soc... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
jaume fletxa Esplugues de Llobregat
7 de novembre de 2016, 07.13 h

Primer premi als campeons del cinisme , aixo de qualificar com "nou PSC " es un insult a la honestedat.


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
7 de novembre de 2016, 06.49 h

Si este es la novedosa meta política del PSC, lo mejor que pueden hacer es disolverse y perderse en la España profunda.


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#5
Synera fletxa Barcelona
6 de novembre de 2016, 19.42 h

EL PSOE QUE TAN ESTIMEN ES EL D'AQUELL DESGRACIAT QUE VA DIR QUE "NO LO HEMOS CEPILLADO"
DAVANT D'UNA AUDIÈNCIA QUE REIA A MORIR.

BONIC, EXEMPLAR. I EL PSC DEPEND D'ELLS.

POC RECORREGUT LI QUEDA A CAT.


Valora aquest comentari:   votar positiu 29   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
JCV fletxa Santa Cristina d'Aro
6 de novembre de 2016, 12.31 h

Aquest nou estatut com a constitució d'una comunitat autònoma, Sr. Iceta, amb tots els meus respectes l'he de dir: QUE US EL FOTEU ALLÀ ON US CÀPIGA, i que el recomaneu als vostres associats d'Al-Andalús.
Vergonya els hauria de donar entabanant la gent amb propostes descafeïnades com aquesta, o un Espanyistan confederat i altres invents que els polítics -bé, segons quins-, teniu la virtut d'inventar-vos.


Valora aquest comentari:   votar positiu 27   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
6 de novembre de 2016, 12.28 h

El món evoluciona però ells segueixen estant al mateix lloc, en ple estadi autonomista, com si res hagués canviat al seu voltant. Fan molta, molta pena, no sé si riure o plorar!


Valora aquest comentari:   votar positiu 27   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
Lo semita d'Adenui fletxa Adenui d'Urgell
6 de novembre de 2016, 12.02 h

Senyor Miquel Iceta i companyes i companys del clan " sucio listo ", el vostre tupinaire objectiu d'estatut, més o menys ensabonat amb una pressumta nació de nacions federal, us la podeu posar amb tots els ingredients amb SALMORRA, al rebost del psoE, el mateix que ostenta una nòmina esgarrifosa de cacics, corruptes i lladres...


Sempre vostre per la proclamació de la República Confederal Catalana, i amb molta empatia i solidaritat per Galeusca.

Peu de Nota : El vostre reelecte president... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 23   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Vicenç Ramoneda i Ullar fletxa Sentmenat - República de Catalunya
6 de novembre de 2016, 11.52 h

El "nou" PSC? Però si encara volen un "estatuto para Cataluña!" Això ja ho cantàvem fa mes de 40 anys! Els absolutistes sempre donant la volta per tornar al mateix lloc i, com que aquest lloc no hi ha ningú, es pensen que són els primers!

Espero que, quant siguem un estat, la gent se'n recordi quins partits son els que mai han volgut una Catalunya lliure d'espanya!


Valora aquest comentari:   votar positiu 31   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.