directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 22:25 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

El govern de Ballesteros i d’Espanya converteixen Tarragona 2017 en els “Jocs de la Fam”

L’oposició de Tarragona titlla de “ridícul” i de “fracàs” anunciat l’ajornament dels Joc i constaten que el pacte amb el PP ha estat “inútil” per aconseguir els 12 MEUR pendents

Comentaris 23  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 4 vots )
carregant Carregant

ACN Tarragona .- Els grups polítics a l’oposició a l’Ajuntament de Tarragona han titllat de “fracàs” i de “ridícul” l’ajornament al 2018 dels Jocs Mediterranis i han recordat que fa temps que alertaven de la poca viabilitat de l’esdeveniment. Després que l’alcalde els hagi convocat a una junta extraordinària de portaveus aquest dilluns al matí, les formacions han mostrat el seu malestar davant del que consideren manca de transparència i han criticat que el govern municipal s’escudi en la manca de compromís financer de l’Estat i no assumeixi cap responsabilitat. Els portaveus han considerat que el pacte municipal entre el PSC i el PP ha estat “inútil” per aconseguir els 12 MEUR que havien d’arribar de l’executiu espanyol. L’oposició també ha lamentat que l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, no hagi aclarit qui ha pres la decisió de posposar l’esdeveniment ni quins costos econòmics tindrà l’ajornament. Per la seva banda, ERC ha proposat consultar a la ciutadania sobre la voluntat d’acollir o no els Jocs el 2018, i C’s ja ha registrat una moció per demanar una comissió de seguiment formada per tots els grups municipals.

Comparteix
   


Etiquetes
ERC recupera la consulta ciutadana
Per la seva banda, des d’ERC, Pau Ricomà, ha tornat a plantejar la necessitat de fer una consulta perquè els ciutadans decideixen si la ciutat ha d’acabar acollint o no els Jocs Mediterranis. El portaveu dels republicans ha lamentat que Ballesteros no hagi aclarit qui ha demanat l’ajornament i que l’hagi acceptat sense valorar els costos que tindrà. “Ens fa por l’ajornament perquè podem afegir uns 5 MEUR anuals de cost ordinari i la bola se’n pot anar als 7, 8 o 9 milions”, ha advertit.

Ricomà ha reivindicat que, malgrat que des del govern municipal se’ls hagi titllat de “tontets” o se’ls hagi acusat de “posar pals a les rodes” en determinades ocasions, ERC sempre ha actuat amb responsabilitat davant els dubtes que presentava el projecte i els incompliments del Pla Director pel que fa als recursos econòmics i als terminis. Davant el nou escenari del 2018, que ha definit com una notícia “trista i dolorosa”, el portaveu d’ERC ha afirmat que cal exigir a l’Estat que cobreixi tot el pressupost que falta per garantir els Jocs.

A més, ha mostrat la seva perplexitat pel fet que Ballesteros “no hagi après dels reiterats incompliments del govern espanyol” i que “hagi tornat a ensopegar amb la mateixa pedra”. ERC també ha fet notar que l’actitud de l’Estat contrasta amb el compromís que han tingut “totes les institucions catalanes”. Finalment, Ricomà ha opinat que, si ell fos l’alcalde, dimitiria, i que si fos el regidor coordinador dels Jocs, Javier Villamayor, es “retiraria de la política”.

CiU es pregunta si l’Estat tornarà a “trair” a la ciutat

El portaveu del grup municipal de CiU, Albert Abelló, que ha decidit abandonar la junta de portaveus abans d’hora, ha lamentat que el govern hagi “llençat la tovallola” per aconseguir l’arribada dels 12 MEUR de l’Estat i que els Jocs s’acabin fent el 2017. Abelló també ha constatat els dubtes existents sobre qui ha proposat l’ajornament dels Jocs. “Ningú se’n vol fer responsable i haurem de veure qui ho paga”, ha etzibat.
 
El portaveu de CiU ha afirmat que el pacte de govern “no ha funcionat” i ha advertit que caldrà veure si el govern espanyol, a qui ha acusat d’haver-los “traït a última hora”, serà capaç de garantir el finançament per fer possible els Jocs d’aquí a dos anys. Abelló també ha afirmat que “algú haurà d’assumir responsabilitats” i ha reivindicat més transparència. “L’ajornament és un fracàs, tot i que nosaltres ja vam advertir al 2015 que l’Estat era un soci poc fiable i que si assolíem l’alcaldia renunciaríem als Jocs”, ha afegit.
 
La CUP titlla l’alcalde de mentider
 
La CUP ha mantingut la seva postura de renunciar definitivament als Jocs Mediterranis i ha acusat l’alcalde i el seu govern d’haver “mentit”. La seva portaveu, Laia Estrada, ha recordat que l’auditoria de Tarragona 2017 ja posava de manifest els problemes financers de la Fundació i ha censurat que Ballesteros faci “zero autocrítica” i atribueixi la decisió únicament a la situació d’excepcionalitat i de govern en funcions a Madrid.

La CUP demana coherència al Govern de la Generalitat en referència al fet d’acollir uns Jocs que veten la participació de les Seleccions Catalanes

Estrada ha afirmat que l’ajornament és “la constatació d’un fracàs” i ha recordat que ells també ho van alertar el 2015. La portaveu dels cupaires ha defensat que el paper de l’oposició ha evitat que la ciutat s’endeuti més i, sense fer explícita cap petició de dimissió, ha exigit a l’alcalde que demani disculpes als ciutadans. A més, ha demanat coherència al Govern i ha posat en dubte que Tarragona pugui acollir uns Jocs que veten la participació de la selecció catalana si el 2018 Catalunya ha esdevingut una república.
 
ICV-EUiA exigeix la dimissió de Villamayor i el trencament del pacte de govern
 
Més contundent s’ha mostrat la portaveu d’ICV-EUiA a l’Ajuntament, Arga Sentís, qui ha demanat la dimissió del regidor coordinador dels Jocs, Javier Villamayor, davant “l’enorme fracàs de projecte” i ha emplaçat l’alcalde a trencar el pacte de govern amb el PP i Unió un cop s’ha vist que “no ha servit ni per aconseguir que els Jocs Mediterranis tirin endavant". Com la CUP, els ecosocialistes també són partidaris de renunciar definitivament a la cita esportiva.
 
Sentís ha lamentat que el govern municipal només es dediqui a “buscar culpables a fora” i que hagi aconseguit que la ciutat estigui fent un “ridícul històric”. Segons la portaveu d’ICV-EUiA, fins ara Ballesteros sempre havia expressat una visió “excessivament optimista i cofoia” de la realitat i estava entestat “a continuar amb una cursa agònica cap al desastre”. Sentís ha recordat la incapacitat de captar els ingressos previstos per patrocinis i la incertesa permanent sobre els terminis de construcció dels equipaments.
 
El govern continua guardant silenci
 
L’equip de govern ha evitat fer valoracions als mitjans després de la reunió de la junta de portaveus i s’ha emplaçat a una compareixença de premsa que tindrà lloc a les cinc de la tarda d’aquest dilluns a l’Ajuntament, que també comptarà amb l’assistència del president del COE, Alejandro Blanco. Aquest migdia, Ballesteros té previst mantenir una reunió al Palau de la Generalitat amb el president, Carles Puigdemont i, dijous, es traslladarà a Madrid per trobar-se amb el ministre d’Esports, Íñigo Méndez de Vigo.



Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#23
pengyu fletxa tarragona
8 de novembre de 2016, 21.43 h

Me ha dicho un arabe de la Arabia Saudi, que los juegos se realizaràn en 2018, y claro yo estoy tranquilo porque este año es elecciones y voy a presentarme. Ballesteros te has pasat, els ciudadans estem veien atònits com el endeutament del ajuntament cada any aumenta. El pacte que vas fer amb el pp. hi unio vergonyant, per un home de esquerrers.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#22
8 de novembre de 2016, 11.02 h

#8

Fascistas Vic :

D'acord, .....que a casa teva deuen estar de tù fins el monyo........ però nosaltres no som els teus benefactors psicològics.......

!! QUE CONYAZO DE TIO !!


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#21
8 de novembre de 2016, 09.19 h



Pot ser que el il-luminat de fascistas Vic, es pensi que el llegim.??????????

TREBALL INÚTIL XAVAL......... JO AL MENYS, ET PASSO DE LLARG...........


Valora aquest comentari:   votar positiu 7   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#20
David fletxa Badalona
7 de novembre de 2016, 22.45 h

macro-ridícul espanyol !


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#19
7 de novembre de 2016, 21.24 h

#8

OSTI, QUIN CONY-AZO DE fascistas Vic...........

QUE EL TREUEN DE CASA SEVA...??????????????????????


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#18
HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAHHUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH fletxa HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAHHUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH
7 de novembre de 2016, 19.47 h

HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH !! !! !! !!






TRETZE COMENTARIS !! !! !! !! . . . SÍ, 13 COMENTARIS HA ESCRIT LA FEIXISTA HISTÈRICA, NOMÉS EN AQUESTA NOTÍCIA !! !! !! !!





TÉ VOCACIÓ, POBRETA MIGUEL ROMUALDO !! !! !! !!






HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH ... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 11   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#17
HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAHHUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH fletxa HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAHHUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH
7 de novembre de 2016, 19.44 h

HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH . . .

MicaelaaaaaaAAAAAAAAAAAAAAA A A A A A A A A A !! !! !! !! . . . HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH !! !! !! !!


PPALURDA HISTÈRICAAAAAAAAA A A A A A !! !! !! !! . . .HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUAH HUA... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#16
Els " IL·LUMINATS " SEPARATISTES(=GENTUSSOLA) del RÉGIM DICTATORIAL del "PENSAMENT-ÚNIC" dels ADOCTRINADORS i ADOCTRINATS !!! ................................................ fletxa VOSALTRES,POBRETS NEONAZIS PANCATALANISTES SEPARATISTES,TRAÏDORS ANTI-ESPANYOLS,SEGUIU CONFONENT ELS VOSTRES DESITJOS AMB la REALITAT(=LEGALITAT DEMOCRÀTICA de l'Estat de DRET),QUE "MÉS DURA SERÀ LA CAIGUDA", QUAN US ADONEU de la REALITAT !!!
7 de novembre de 2016, 19.20 h

#15 ...«Para muchos catalanes, incluso los que como yo
somos de lengua catalana,
es OBVIO y EVIDENTE
el "talibanismo lingüístico" de los separatistas,
que se dedican a generar
problemas donde no los hay
en una sociedad como la española,
la más ABIERTA y TOLERANTE
en DERECHOS lingüísticos de toda Europa
y del mundo.»...
(=Teresa Giménez i Barbat.
Diputada en el Parlamento Europeo.
Grupo ALDE).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#15
Els " IL·LUMINATS " SEPARATISTES(=GENTUSSOLA) del RÉGIM DICTATORIAL del "PENSAMENT-ÚNIC" dels ADOCTRINADORS i ADOCTRINATS !!! ................................................ fletxa VOSALTRES,POBRETS NEONAZIS PANCATALANISTES SEPARATISTES,TRAÏDORS ANTI-ESPANYOLS,SEGUIU CONFONENT ELS VOSTRES DESITJOS AMB la REALITAT(=LEGALITAT DEMOCRÀTICA de l'Estat de DRET),QUE "MÉS DURA SERÀ LA CAIGUDA", QUAN US ADONEU de la REALITAT !!!
7 de novembre de 2016, 19.01 h

#14 ...Les senyalitzacions viàries o les comunicacions oficials ...

SÓN EXCLUSIVAMENT en "català",

a risc de no comprendre

una comunicació important que podria acabar en MULTA ...

o, FINS i TOT, PITJOR (= MORT)

(= senyalització VIÀRIA...NOMÉS en "català")...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 9
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Els " IL·LUMINATS " SEPARATISTES(=GENTUSSOLA) del RÉGIM DICTATORIAL del "PENSAMENT-ÚNIC" dels ADOCTRINADORS i ADOCTRINATS !!! ................................................ fletxa VOSALTRES,POBRETS NEONAZIS PANCATALANISTES SEPARATISTES,TRAÏDORS ANTI-ESPANYOLS,SEGUIU CONFONENT ELS VOSTRES DESITJOS AMB la REALITAT(=LEGALITAT DEMOCRÀTICA de l'Estat de DRET),QUE "MÉS DURA SERÀ LA CAIGUDA", QUAN US ADONEU de la REALITAT !!!
7 de novembre de 2016, 18.56 h

#13 ...Las señalizaciones viarias o las comunicaciones oficiales...

SON EXCLUSIVAMENTE en "català",

a riesgo de no comprender una

comunicación importante que podría acabar en MULTA...

u otro daño PEOR (=MUERTE)(=señalización VIARIA).


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.