directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 18 d'abril de 2024 22:27 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

La dissidència del PSC dura poc: voten amb el PSOE que Homs sigui jutjat

El portaveu del PDECAT al Congrés els acusa de “mirar cap a un altre costat”

Comentaris 15  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 8 vots )
carregant Carregant

La dissidència del PSC ha durat ben poc. Avui acaben de tornar a demostrar la sintonia i la unió entre les dues formacions germanes votant en bloc a favor del suplicatori que permetrà que el diputat de PDECAT, Francesc Homs, sigui jutjat pel Tribunal Suprem pels presumptes delictes de prevaricació i desobediència per l'organització de la consulta del 9-N. Els vots han anat acompanyats pels de Ciudadanos i PP.

Comparteix
   


Etiquetes
El PSC, de la mà de PSOE, Ciudadanos i PP

Aquest dimarts, el PP, PSOE i C's han votat conjuntament elevar al ple del Congrés el suplicatori del Tribunal Suprem per poder jutjar l'exconseller de Presidència Francesc Homs per la seva participació al 9-N. Els tres grups han sumat majoria a la Comissió de l'Estatut del Diputat per aprovar el dictamen i imposar-se al criteri d'Units Podem, ERC i PNB, que han presentat un vot particular perquè consideren que aquest és un "judici polític". 
 
Un cop ha obtingut la llum verda de la Comissió, el suplicatori entrarà a l'ordre del dia d'algun dels pròxims plens de la cambra, i es votarà a porta tancada. Previsiblement rebrà el suport dels mateixos grups que l'han avalat aquest dimarts, fet que permetrà que el Tribunal Suprem jutgi Homs per delictes de prevaricació i desobediència.

Homs ho titlla d'incoherència

Francesc Homs, ha retret al PSOE i a Ciutadans la seva “incoherència” per donar suport al suplicatori que permetrà que el diputat català sigui jutjat pel Tribunal Suprem pels presumptes delictes de prevaricació i desobediència per l'organització de la consulta del 9-N. En declaracions als mitjans de comunicació abans de la Junta de Portaveus, Homs ha carregat contra la formació taronja per criticar la “politització de la justícia” i al PSOE per ser partícip de la comissió d’investigació contra l’exministre d’Interior, Jorge Fernández-Díaz, en considerar que es van utilitzar instruments de l'Estat amb finalitats polítiques, i que després ambdós mirin “cap a un altre costat” davant d'un cas concret. D’altra banda, Homs ha reiterat que es tracta d’un “judici polític i no jurídic” i ha vist “més que raonable i normal” que aquells partits amb “conviccions democràtiques” opinin que no es pot tramitar el suplicatori.

Homs ha insistit que és “fonamental” explicar a l’opinió pública que es tracta d’un “judici polititzat” i que “respon a les instruccions polítiques del PP”. Pel portaveu del PDECAT, aquest fet no només l’afecta ell sinó que “ens afecta a tots”. “No ho diem només nosaltres i els grups parlamentaris que considerem que hi ha una judicialització política i que els alts tribunals d’Espanya estan polititzats, ho diu el Consell d’Europa”, ha afegit. 
 




Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#15
josepbna. fletxa Barcelona
9 de novembre de 2016, 20.49 h

#14 mira Bejota, si tu te ho creus és que ets mes il-lus del que em pensava. Convenceràs a fatxes com ara tu, però no vulguis que els normals et creguem.

Has pogut arribar a pensar per un moment, ja sé que es difícil això que et demano, que si tinguessis raó, els teus posarien tantes traves en que és celebrés.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#14
Lluis fletxa bcn
9 de novembre de 2016, 14.16 h

Joana Ortega, ofereix les dades definitives de la consulta independentista del 9Ngencat.cat

Política 01/12/2014 21:02 Hi va votar un 37%.
La Generalitat xifra la participació final en la consulta en el 37% del cens, i el suport a la independència en el 30% .

N.B. QUAN LA REPUBLICA O ARA ARREU DEL MÓN ESTARIEU A LA PRESÓ.PER MENYS ,COMPANYS HI VA ANAR.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#13
josepbna. fletxa Barcelona
9 de novembre de 2016, 13.36 h

#1
#7
#5 Com sempre, aquests cavernícoles arcaics espanyols, és creuen que amenaçant, desacreditant i desprestigiant a els nostres dirigents i institucions, tant per mitjançà la justícia (pro PP) com per la limitació de recursos per obres públiques, aconseguiran doblegar la voluntat dels catalans, demostren ser més il-lusos del que es pensàvem. Abans tot el contrari, doncs com que estem tan acostumats a rebre atacs injusts, sempre ens posem al costat del qui els rep, sigui o no de... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#12
JCV fletxa Santa Cristina d'Aro
8 de novembre de 2016, 20.18 h

#11 Així Vós, sou partidari de la democràcia "Made in can madriz", oi ? Valga'm Déu quins disbarats !!!! I Vós en els vostres comentaris critiqueu tot allò que fans els PePerros ? O és que sou de la corda socialista ?


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#11
Josep Pagés i Canaleta de Cardedeu .. TOT EN CATALÀ fletxa NO A LAS CORRIDAS DE TOROS NI EN CATALUNYA NI EN ESPAÑA .. CAL PROHIBIR EL CRUEL CORRABOUS .. FORA SANTI VILA DIMITE MARXA PLEGA NO TE VOLEM .. MAL CONSELLER DE CULTURA DE CATALUNYA EL PITJOR
8 de novembre de 2016, 20.07 h

Es normal que EL P.S.C. Con EL P.S.O.E. Votin contra HOMS El es de Dretes de Convergencia i els altres son D´ESQUERRES ,, aqui la cosa esra normal si miren en plan politica ..EL P.S.C. te que disfrutar amb que les coses li baixin malament a Convergencia ,, CONVERGENCIA Si vol un SALVAVIDES POLITIC ja el te amb E.R.C. .. No le esperi mai del P.S.C. ..Bastante tenen els en salvarse els ha ha que tambe se Enfonsen con els de CONVERGENCIA ...a MADRID E... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#10
8 de novembre de 2016, 18.54 h



No os estranyin les treicions. QUI ERA EL SENYOR X.....?????


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#9
JCV fletxa Santa Cristina d'Aro
8 de novembre de 2016, 18.37 h

El què m'estranya, és que arran d'aquesta votació infame, no m'ha pas semblat veure a l'hipòcrita de l'Iceta, ballar una rumba tot movent el seu culet. Foten fàstic i basques !!! En canvi al desgraciat d'ex-ministre en fernades dias, encara li han posat medalles, i al seu soci el jutge de l'oficina antifrau, de seguida va trobar feina del seu ofici. Espanyistan: Un niu de corbs, hienes pudentes i retrassats mentals.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#8
Tomppa fletxa Sabadell
8 de novembre de 2016, 17.52 h

Si PSOE vol una dictadura a Espanya, em sembla bé tenir-ne una contra espanyols a Catalunya ... em fa molta fàstic que els espanyols tenen dret a ser fills de putes nazis ocupant els catalans sense respectar ni mínim dels seus drets però viuen com els reis ... a la merda, fills de putes no mereix res a la vida ... la llei es la llei diuen, doncs, hi ha moltes lleis que es pot dictar ... fills de putes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 8   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#7
8 de novembre de 2016, 17.28 h

iceta, una vergonya humana, un nazional.socialista a les ordres del feixisme MARRANO RAJOY I ELS SEUS FRANQUISTES CONSTITUCIONALS.
PSC, enemics del poble catala, pa MURCIA COÑO


Valora aquest comentari:   votar positiu 9   votar negatiu 4
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#6
8 de novembre de 2016, 16.34 h


Això no son socialistes ni res que s'assembli, només son trossos de carn que voten.


Valora aquest comentari:   votar positiu 10   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.