directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 19 d'abril de 2024 05:10 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Laporta, López Tena i Uriel Bertran podrien fer una crida a la 'unitat nacionalista'

Primer acostament dels encara membres de CiU i ERC cap a l'expresident blaugrana

Comentaris 48  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 21 vots )
carregant Carregant

Un breu avís de roda de premsa enviat la tarda de diumenge ha fet saltar totes les alarmes a les redaccions dels mitjans de comunicació catalans. Uriel Bertran -exmembre de la direcció d'Esquerra i exlíder de les JERC- i Alfons López Tena -conseller nacional de CDC fins la setmana passada- acompanyaran aquest dimarts a Joan Laporta en una roda de premsa, la primera que farà amb contingut polític des que va abandonar la presidència del Barça. L'hermetisme de les tres parts ha estat total aquest diumenge al vespre, fet que reforça la transcendència que han volgut donar a la compareixença. Una 'crida a la unitat nacionalista' seria el contingut de fons de la foto conjunta. Aquesta podria ser la 'resposta política' amb la que López Tena ja va advertir després que CiU votés en contra al Parlament de la IP pel referèndum d'independència. Com a conseqüència, Tena i Bertran van presentar la renúncia com a consellers nacionals dels seus partits.
uriel bertran joan laporta alfons lópez tena
Comparteix
   


Etiquetes
La compareixença conjunta s'interpreta com un primer acostament entre els membres destacats de CiU i ERC que podria ser un preludi per declarar en un futur el possible suport de tots dos a Laporta si finalment fa el seu salt definitiu a les eleccions al Parlament. Tal i com ja va avançar directe!cat, l'entorn de Laporta té molt bona consideració de la figura de l'exvocal del Consejo General del Poder Judicial, Alfons López Tena.

Cal recordar però que durant la històrica manifestació independentista del passat dissabte 10 de juliol, l'expresident del Barça va assegurar -en unes declaracions que van passar força desapercebudes- que està disposat a liderar un projecte independentista al Parlament de Catalunya, però el condiciona a obtenir 300.000 suports previs. Aquestes afirmacions podrien interpretar-se com una via de sortida per si Laporta no acabés de veure clar el fet de concórrer a les eleccions de la tardor per les perspectives electorals a dia d'avui adverses.

L'altra incògnita a resoldre és l'encaix de Laporta amb Reagrupament. L'equip de treball de l'exmandatari blaugrana no acaba de sintonitzar amb dinàmiques i peticions formulades pels de Carretero. A això s'hi sumarien les diferències en la configuració dels noms de les llistes electorals. En el que sí que ja hi havia consens era en cedir el cap de cartell per Girona a l'exconseller de Governació del primer tripartit.

CiU i ERC no en tenen constància

Fonts d'ERC i CiU asseguraven 'no tenir constància' de l'acostament de Bertran i Tena a la llista de Laporta. Fonts dels republicans associen aquesta hipotètica possibilitat al fet que el consell nacional d'Esquerra Republicana va atorgar el número 14 de la llista del Parlament a Uriel Bertran, fet que faria pràcticament impossible que el de Badalona pogués revalidar la seva acta de diputat. Tampoc s'ha de descartar una futura crida dels promotors de les consultes i Joan Laporta per formar un acord de mínims en clau sobiranista entre CiU, ERC i els partidaris de l'expresident del Barça.

L'aniversari de Laporta a Luz de Gas

Altres detalls que certificarien aquest acostament va ser, per exemple, la presència d'Uriel Bertran entre el reduït nombre de convidats a l'aniversari de Joan Laporta el passat dimecres a la Sala B de la discoteca Luz de Gas de Barcelona.






Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#48
Anselm fletxa Barcelona
20 de juliol de 2010, 00.51 h

Tan de bo es concreti aquesta candidatura unitària. Quim X, quin sectarisme. Com pots dir que Esquerra ho ha fet de meravella? I van per 13 diputats ! Ho arriben a fer malament i es queden com a extraparlamentaris. Tu realment penses el que escrius???

La millor raó per no votar Erc (a part del 3er tripartit que ja tenen al forn amb les conselleries de Justicia i Educació) és 1) haver vist el Benach votant dilluns dia 12 contra la ILP independentista i 2) els arguments d'analfabet que dó... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#47
19 de juliol de 2010, 23.54 h

La nostra cançó:
www.totsentmenat.info/Cant-a-la-Independencia.pps

Visca la Democràcia!
Visca la Constitució Catalana!
Visca la Llibertat!
Visca Catalunya Estat!


Valora aquest comentari:   votar positiu 2   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#46
Lluisa fletxa barcelona
19 de juliol de 2010, 23.41 h

Aquest partit promet amb tant de jefe que no ha pencat a la seva vida. cops per anar a les llistes amb tant de personalistes trepes.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 8
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#45
Marcel fletxa Girona
19 de juliol de 2010, 21.36 h

QuimX, quina ostentació de sectarisme! No estic lluny de la manera de pensar de Buriac. Veig amb bons ulls els darrer cop de timó de Puigcercós, encara que ho faci tard i es quedi només en la retòrica fins ara. Suposo que s'adonarà que li cal un gest a més de les paraules... La gent no és idiota: en un temps on Espanya ha actuat estratègicament (finançament, infraestructures, marc legal, drets històrics, llengua, cultura, educació, mitjans de comunicació,...) és simplement estúpid... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 5   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#44
Samant Foix fletxa Alt Urgell
19 de juliol de 2010, 20.38 h

Sí que farà falta mà d'obra, però de vots, ja que tenim una sobreproducció de líders independentistes i disgradors, al cap i a la fi, quan el que més falta fa no són líders, que en tenim per donar i vendre, sinó vots. A no ser que algú, com es traspua en algun laportista, encara esperi la resposta messiànica, religiosa i miraculosa de l'escollit.


Valora aquest comentari:   votar positiu 4   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#43
19 de juliol de 2010, 20.04 h

Farà falta molta ma d'obra qualificada i també de l'altra, per treballar per la total EXPULSIÓ de tota la nació catalana als unionistes de convergència i del psc.
FEM-HO possible les properes eleccions: CAP VOT ALS UNIONISTES SOCIOVERGENTS den MONTILLA i MAS...!! vot massiu per a formacions independentistes. La meva opció ja fa temps que la vaig agafar i passa per seguir fent confiança a ERC i a Joan PUIGCERCÓS.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#42
Ivan fletxa Avinyó
19 de juliol de 2010, 19.07 h

Al que es queixa que ERC li va donar la Generalitat a Montilla, o no s'ha enterat de res o va de provocador. ERC va fer el que havia de fer en aquell moment, ¿què se suposa que havia de fer, quedar-se a l'oposició i llavors si que no influir en res, o donar-li la Presidència a $iU, que en l'última legislatura que van governar els van despreciar i van preferir governar amb el PP?
Simplement, al formar part del Tripartit ERC va prioritzar la part més d'Esquerra en detriment de la nacionalist... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 6   votar negatiu 7
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#41
qui vota PSC es borrego fletxa Qui vota PSC es borrego
19 de juliol de 2010, 19.04 h

Qui vota PSC es borrego i anticatala.
Fa molts anys el PSC esra un partit catala i catalanista i ara es una merda ejpañola

INDEPENDENCIA


Valora aquest comentari:   votar positiu 13   votar negatiu 1
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#40
Pol fletxa Rubí
19 de juliol de 2010, 18.57 h

Vinga, a votar-los doncs!!! Visca Catalunya Lliure collons !!*!!


Valora aquest comentari:   votar positiu 15   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#39
l'Esteve fletxa Vallés Oriental
19 de juliol de 2010, 17.33 h

Un que encara creu amb la bona fe de les persones , pensa que la unió d'aquests tres polítics pot esdevenir una bona cosa sempre que siguin capaços de fer que la gran majoria d'independentistes no es quedin a casa les properes eleccions.
Ja hem vist com el fins ara únic partit independentista (Esquerra) sembla haver tocat sostre i començat una davallada en la intenció de vot que el pot situar en la frontera dels 12 -14 escons , xifra totalment anodina per influir al Parlament i per tant... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 14   votar negatiu 3
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Implants i implantació de musulmans

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.