directe ! a La República. N. 4126. Dijous, 28 de març de 2024 20:28 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran recorda que Unió sempre ha defensat el dret d'autodeterminació

Aposta per 'la confederació i no per l'estat federal'

Comentaris 5  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional ( 1 vot )
carregant Carregant

El president d'Unió Democràtica, Josep Antoni Duran i Lleida, ha recordat que des del 1931 la formació defensa 'la confederació, que no un Estat federal', amb un model que reconegui 'el fet nacional, la sobirania i el dret a l'autodeterminació' de Catalunya. Duran i Lleida ha criticat que el president Montilla intenti traslladar a la ciutadania que CiU i el seu president són 'una colla de radicals' perquè no es posicionen per la independència del país. El líder d'Unió ha recordat al president de la Generalitat que és el PSC qui governa amb ERC, un partit independentista, al que està hipotecat i al que 'se sotmet per guardar la cadira'. Duran ha clausurat l'Escola d'Estiu d'Unió de Joves a Tortosa.
duran i lleida
Comparteix
   


Etiquetes
El líder d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Josep Antoni Duran i Lleida, ha criticat que el president Montilla intenti 'radicalitzar' CiU davant la ciutadania si la federació no adopta una posició per la independència de Catalunya i li ha recordat que qui governa amb un partit independentista és el PSC. Segons Duran, és Montilla 'qui se sotmet sovint a les consideracions d'un partit independentista només per guardar la cadira' i també 'qui presideix una govern que no representa la centralitat del país perquè està hipotecat pels extrems, per ERC i per ICV'.

Duran ha assegurat als ciutadans que amb una victòria àmplia de CiU a les pròximes eleccions, es recuperarà un govern amb centralitat i amb eficàcia per a la gestió del país. El líder d'Unió ha valorat les últimes enquestes, que donen una victòria amb majoria per a CiU als comicis de la tardor, com evidència de que la gent demana un canvi, i que el tripartit i els seus actuals partits de govern perdran vots per la seva 'incapacitat de governar amb eficàcia i d'assumir responsabilitat inclús en els moments més difícils com els presents', ha dit.

Resolució per l'Estatut

El president d'UDC considera que la resolució del Parlament de Catalunya davant la retallada del Tribunal Constitucional a l'Estatut 'no és cap solució'. Segons Duran i Lleida, la resolució del Parlament és 'un pèl vergonyosa' i provoca desil·lusió ja que 'no diu res més, més enllà del que ja diu el preàmbul de l'Estatut'. Per al líder d'Unió la solució està en que tots els partits catalans 'vagin a la una de veritat'. 'La unitat es reflexa situant per davant de tot a la política espanyola uns mínims denominadors comuns com el respecte al fet nacional, a la llengua, a la cultura, a un finançament més just, etcètera', ha detallat Duran. Per a aconseguir això, el president d'UDC demana al PSC que voti, si cal, en contra del PSOE i considera que aquesta unitat falla perquè els socialistes catalans 'no estan en disposició ni predisposició de votar contra el PSOE'.




COMENTARIS fletxa taronja

item
#5
atlasac fletxa Vila-real
19 de juliol de 2010, 11.21 h

NI HAN, NI HAN, que han fet un esforç i l´han recuperat el cervell, i...a que sííí que estan ben orgullosos!!! a quí l´agrada que li prenguen el pél!! els bobets sempre defensan LO INDEFENSSABLE!!!! APA QUE US PRENGUEN EL PEL el PsoE, CiU, erc, PP etc. perque----ferse el bobo......no serà oi?...i sabeu que!!! les paraues poden fer mal, una milèssima part dels FETS!!!! SENYORS QUE EL MAL l´ESTEM PATINT AMB LA PROPIA PELL!!!!.


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#4
Santi fletxa Flix
19 de juliol de 2010, 11.11 h

Fantàstic. I el dret a EXERCIR-LO???? Aquest, l'has defensat mai? o hem d'esperar 30, 40... 300 anys més, que visquin de fer el ploricó (com heu fet vosaltres i tan bé us ha anat) els vostres fills, néts, besnéts...


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#3
19 de juliol de 2010, 09.50 h

I ja m'explicarà la diferència entre un estat federal o cofederal a Espanya. Això és sinònim de ser absorbit i anul·lat per Espanya, ja ha quedat prou demostrat els últims 30 anys.
És com aquell que diu que se sent tant català com espanyol, que a la pràctica està dient que se sent només espanyol, perquè defensa el domini d'Espanya sobre Catalunya.
Per cert, si CiU torna al govern, haurem d'esperar 25 anys perquè es recuperi mig article de l'Estatut?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#2
19 de juliol de 2010, 09.45 h

Si els d'Unió són tant democristians i diuen que defensen l'autodeterminació, per què no recolzen que el poble pugui fer referèndums sobre el tema que sigui? Independentment del que van escriure quatre titelles sobre la constitució.
Per què sempre van llepant el cul a tot espanyol? Per què el seu anus té la forma d'una E d'Espanya? Per què són uns neo-borbònics?


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
19 de juliol de 2010, 08.13 h

Ja vénen eleccions, Duran? La mateixa cançoneta de l'autodeterminació d'abans de les eleccions.


Valora aquest comentari:   votar positiu 3   votar negatiu 5
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
S’avalua bé? Qui sap avaluar?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.