directe ! a La República. N. 4126. Dimarts, 23 d'abril de 2024 13:19 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Rajoy defensa la 'plena vigència' de la Constitució espanyola

En una visita a Catalunya, el líder del PP ha evitat parlar de la massiva manifestació independentista del 10J

Comentaris 2  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El president del PP, Mariano Rajoy, ha acusat aquest diumenge el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, d'haver 'enganyat' a tothom amb l'Estatut, que ara ho farà amb la interpretació, i de 'jugar amb l'Estat com si fos un mecano'. En la que ha estat la seva primera visita a Catalunya des que es va fer pública la sentència del TC sobre l'Estatut, Rajoy no ha fet cap referència a la manifestació del 10J, ha dit que Zapatero actua 'com a aprenent de bruixot' i ha defensat la 'plena vigència' de la Constitució.
mariano rajoy sànchez camacho
Comparteix
   


Etiquetes
Rajoy ha tancat aquest diumenge l'Escola d'Estiu del PP en un discurs molt marcadament econòmic i en el qual no ha parlat fins als minuts finals sobre l'Estatut en la que ha estat la seva primera visita a Catalunya des de la sentència del Tribunal Constitucional. Un fet que no ha passat inadvertit per a la presidenta dels populars a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, que ha destacat que Rajoy 'sempre està a Catalunya' mentre 'Zapatero no s'atreveix a posar-hi un peu'.

El president del PP no ha fet cap referència a la manifestació multitudinària de la setmana passada pels carrers de Barcelona i, a l'hora de parlar de l'Estatut, ha centrat les seves crítiques en el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, a qui ha acusat d'haver fet una 'història d'enganys' en el procés de l'Estatut, primer prometent que aprovaria el que sortís del Parlament de Catalunya, després 'enganyant' tant el PSC com CiU, i posteriorment 'dient a tothom que l'Estatut era constitucional i estava net com una patena'.

A punt un 'nou engany'

Ara, ha avisat Rajoy, Zapatero està 'en situació de perpetrar un nou engany': 'ens anuncia no sabem què per interpretar ell, ell diu que interpretarà, la sentència del TC'. Rajoy ha acusat el president espanyol de 'jugar amb l'Estat com si fos un mecano'. 'Se situa fora del límit del camp de joc i hauria d'haver après que qui actua com a aprenent de bruixot acaba generant massa problemes a la resta', ha afegit.

Rajoy ha defensat la 'plena vigència' de la Constitució, amb la qual 's'ha produït l'etapa de major benestar de la història d'Espanya i la de més descentralització política'. Per Rajoy, la Constitució 'significa concòrdia' i 'grans consensos', i ara ha apel·lat a 'actuar amb molta prudència, molta responsabilitat i molt de sentit d'estat', en lloc d'actuar a 'curt termini'.

Rajoy ha refermat la seva aposta per la Constitució del 78 en un moment en què el PSC i el president de la Generalitat, José Montilla, han apostat per abordar el debat de la reforma constitucional, tot i admetent que ara aquesta opció no és possible.





Notícies relacionades

COMENTARIS fletxa taronja

item
#2
19 de juliol de 2010, 10.55 h

La constitucio ep.panyola es va fer per contentar sobretot al bándol feixista que en aquell moment encara estava removent la cua. Es va fer amb la policía a la porta per si de cas no agradava, avisar l'exèrcit i acabar amb "toda esta tonteria de la democracia". Per aixó, aquest paio d'en Rajoy diu que es plenament vigent.
De fet, sota el punt de vista d'un ep.panyol, si que es vigent, ja que obeieix a la seva manera de pensar, que es molt diferent a la nostra. La nostra es democràtica, la s... Llegir més


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

item
#1
Santi fletxa Flix
19 de juliol de 2010, 09.12 h

A algú a CAtalunya li interessa el que digui aquest senyor? És un total desconeixedor del nostre país i s'entesta a venir a donar-nos lliçons i a dir què hem de fer i què no. Com si un esquimal anés a alliçonar els congolesos. Que no té feina al seu país?


Valora aquest comentari:   votar positiu 1   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
On abunda més el seny, a Euskadi o al Principat?

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.