directe ! a La República. N. 4126. Dissabte, 4 de maig de 2024 04:30 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Ausàs assegura que Zapatero castiga el sector lleter català

Davant la depreciació de la indemnització de quota

Comentaris 0  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

L'alcalde de la Seu d'Urgell i candidat d'Esquerra al Congrés de Diputats per Lleida, Jordi Ausàs, s'ha mostrat aquest dimarts molt crític amb el Pla d'Abandonament Lleter aprovat pel Ministeri d'Agricultura espanyol (MAPA) el passat mes de desembre 'd'esquenes al sector i a les organitzacions professionals agràries i també a les comunitats autònomes'. Jordi Ausàs ha expressat la seva 'profunda decepció' per la política del govern espanyol amb relació al sector lleter català i ha denunciat 'el silenci clamorós del Departament d'Agricultura davant les contínues hostilitats del MAPA envers un sector estratègic per a la nostra economia i el model de país que defensem'.
llet vaca
Comparteix
   

El candidat d'Esquerra al Congrés de Diputats ha explicat que el text de l'Ordre del Ministeri d'Agricultura (MAPA) estableix que l'import per la indemnització de quota és el mateix per a tothom, 0,19 euros/kg, la qual cosa suposa una depreciació del valor de la quota, que passa de 0,27 euros per quilogram de la campanya anterior, a 0,19 euros en aquesta. Jordi Ausàs s'ha compromès a impulsar des del Congrés de Diputats iniciatives parlamentàries per tal que, com proposa el sindicat agrari Unió de Pagesos, 'es mantingui estable el preu de 0,25 euros en els pròxims anys amb la condició que, per aquells ramaders que vulguin comprar, es garanteixi el dret a produir i per cada quilogram de quota adquirit s'assigni un altre de gratuït cedit per l'Estat i dos quilos en el cas del joves titulars d'explotació'.

Jordi Ausàs ha manifestat que 'el sector lleter català es troba en una situació de fragilitat i la depreciació de l'import de la quota no fa altra cosa que perjudicar encara més els titulars de les explotacions de boví de llet'. El candidat d'Esquerra a les Corts Generals espanyoles ha recordat que amb l'aplicació de l'anterior Decret del MAPA, Catalunya ja va perdre, el 2005-2006, 26.000 tones de quota lletera, i el 2006-2007, 4,5 milions de quilograms que van marxar cap a altres zones de l'estat, especialment cap a Galícia i la cornisa cantàbrica, i 'això provoca unes conseqüències molt greus perquè ens debiliten com a país i posa en perill la viabilitat de moltes explotacions impulsades per joves emprenedors que han invertit molt en els darrers anys'.

Jordi Ausàs ha reclamat al govern espanyol que la gestió de la quota abandonada sigui el 100% autonòmica, tant pel que fa al volum total abandonat, com als criteris d'assignació, i per tant 'que sigui el Govern de la Generalitat qui redistribueixi la quota entre els productors de llet catalans i poder dissenyar així una política més favorable a la realitat del nostre sector lleter'. En aquest sentit i tenint en compte també les reclamacions de la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, Esquerra veu fonamental mantenir el teixit ramader a Catalunya per garantir l'equilibri territorial i per assegurar la producció de llet autòctona amb totes les garanties de qualitat i seguretat alimentària.



COMENTARIS fletxa taronja


No hi ha cap comentari


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.