directe ! a La República. N. 4126. Divendres, 3 de maig de 2024 22:34 h


directe!cat

facebook twitter RSS in.directe.cat



acn

ACTUALITAT fletxa

publicitat

Política doble fletxa

Duran creu que els 400 euros de Zapatero són propis de "sistemes no democràtics"

Creu que l'Estat no és al G-8 perquè "Zapatero no compta a Europa"

Comentaris 1  
Molt dolent Fluix Interessant Molt bo Excepcional No hi ha cap vot
carregant Carregant

El cap de llista de CiU a les pròximes eleccions al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, ha dit aquest dimarts des de la capital del Segrià respecte a la proposta feta pel president del govern espanyol de retornar 400 euros de l'IRPF als treballadors, que és un 'despropòsit' i que 'ratlla sistemes que no són democràtics' així com que és 'excloent'. Segons Duran, tant el PP com el PSOE han entrat en una mena de 'subhasta' per veure qui dóna més' i ha destacat que el president del govern espanyol és víctima d'aquesta subhasta d'ambdós partits amb la seva proposta dels 400 euros. A més, ha criticat que no n'hi havia prou amb dir que retornaria aquesta quantitat de diners sinó que 'ara diu que no només és per un any sinó que és cada any'.
duran i lleida
Comparteix
   

Pel líder democratacristià, aquesta proposta no és més que una forma de comprar vots a través de diners públics. En aquest sentit, Duran ha recordat que quan Mèxic era un estat no democràtic, el PRI utilitzava mecanismes similars.

Duran també ha lamentat que la mesura és excloent perquè no té en compte la pagesia, ja que tots els agricultors que treballen per compta pròpia no rebran aquesta devolució de 400 euros. Així mateix, ha mencionat els autònoms com un altre col·lectiu que es veurà exclòs de la mesura anunciada per Zapatero.

Duran i Lleida ha insistit que en lloc d'aquests 400 euros que proposa ara el govern espanyol, seria més eficaç portar a terme la reducció del 5% de les retencions de l'IRPF que s'apliquen a salaris i pensions. El cap de llista de CiU ha explicat que en la reunió mantinguda aquest dilluns amb el grup d'experts professionals independents van traslladar-li que la mesura que proposa el partit nacionalista 'és la mesura adient'.

D'altra banda, Duran i Lleida s'ha preguntat sobre el paper que juga en tota aquesta qüestió el vicepresident econòmic del govern espanyol, Pedro Solbes, i s'ha estranyat del fet que sigui la vicepresidenta del mateix govern, Maria Teresa Fernández de la Vega, i el president Zapatero els que defensin una proposta econòmica. Segons Duran, si la proposta és tan bona per a l'estat espanyol, 'el més normal és que sigui el candidat i vicepresident econòmic qui la defensi'. Per això, ha definit el 'silenci' de Solbes com a molt 'eloqüent'. Per Duran, Solbes és una persona seriosa que sap que és propietari del seu silenci i que les seves paraules farien estralls perquè és conscient de la irresponsabilitat i del despropòsit d'aquesta mesura'.

Duran insisteix que Espanya no ha anat a la reunió del G-8 a Londres perquè 'Zapatero no compta a Europa'

En un altre ordre de les coses, Duran i Lleida ha insistit que l'estat espanyol no ha anat a la reunió que aquest dimarts té lloc a Londres entre països del G-8 per valorar l'actual situació econòmica mundial, 'perquè Zapatero no compta a Europa'. Segons el dirigent d'Unió, és una reunió de 'grans polítics i entre els grans polítics europeus no hi és el president del govern espanyol'. D'altra banda, ha remarcat que es reuneixen per parlar de la situació econòmica i que aquests dirigents creuen que aquesta crisi, desacceleració o recessió 'és quelcom que s'ha de prendre seriosament'.

Segons Duran, 'el president espanyol fins fa 48 hores no es prenia seriosament aquesta situació i fa setmanes que va dient que no passa res. Per tot això, 'perquè compta per a Europa i perquè la reunió es fa per parlar d'economia és lògic que no sigui necessària la seva presència', ha dit Duran.



COMENTARIS fletxa taronja

item
#1
31 de gener de 2008, 00.38 h

Per cert, ¿us heu fixat com Duran, rarament, per no dir mai dels mais, fa cap crítica contra el PP?

¿Senyor Duran, és que Aznar o Rajoy no fan res malament?

¿I Duran ha de ser qui faci tenir uns bons resultats a CIU? ¿Ell? Quina por...


Valora aquest comentari:   votar positiu 0   votar negatiu 0
Respondre comentari replica Comentari inadequat   abus

5 10 20 tots
1


publicitat



COMENTA fletxa taronja

El comentari s'ha enviat correctament. Pots recarregar l'article o anar a la pàgina principal

publicitat






















EDITORIAL fletxa

Del Directe a La República

Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ... Llegir-ne més

#xocdetrens fletxa






giny

giny

BLOGS enquestes

Joan Lladonet Joan Lladonet
Feijóo seria un bon tertulià de xous d’impacte

logo

v1.00 16 abril 2007
v2.00 16 abril 2008
v3.00 19 febrer 2010

Edita: Associació Cultural Nou País i Catmèdia Global
Desenvolupat per Tirabol

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Valenciana

Creative Commons
  • sobre els comentaris
  • Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.