El periodista afí a Ciudadanos, Pepe Albert de Paco, ha volgut denunciar a Twitter com de malament ho va passar a la Universitat Autònoma de Barcelona quan hi estudiava periodisme. Concretament, ha dit fàstics amb diferents tuits sobre com eren de dures les classes de dicció de català. Explica que ell va suspendre per no saber pronunciar correctament la doble ela als finals de les paraules com, per exemple, Sabadell.
El periodista Pepe Albert de Paco explica que els criteris de locució formal del català que havien de treballar i que s'havia de pronunciar un titular davant la professora conforme a la norma. Però de Paco no passar: "a mí me suspendieron en febrero por no saber decir Sabadell. Al parecer, no pronunciaba 'Sabadell', sino 'Sabadei".
Les raons que explica que li va donar la professora són tant clars com evidents: "La ela doble, me decían. S'ha de pronunciar amb un so palatal lateral ben diferent del de la i." Greus són els problemes de dicció de Albert de Paco que explica que va haver de necessitar 4 mesos per aconseguir pronunciar-la bé. Un fet encara més greu tenint en compte que ell és de la cocapital del Vallès Occidental.
Albert de Paco explica que, llavors, després dels grans esforços per aconseguir pronunciar la doble ela, "como lo habría dicho Mikimoto" (també sabadellenc però independentista), me dijeron: 'Bien, De Paco, bien; ahora di 'Matadepera'. Y me jodieron vivo".
Per acabar, compara el sistema educatiu català democràtic amb una obra de teatre que es diu "Florido Pensil" i que narra els moments que vivient els nens a l'escola de l'Espanya de postguerra franquista dels anys 50: "Pero eso sí, el 'florido pensil' es cosa de España.
Odi al catalanisme
Pepe Albert de Paco fa campanya per Ciuadadanos des dels inicis de la formació. De fet, va fer conferències pel "no a l'Estatut" ja l'any 2006 i és coautor d'un llibre titulat "La alternativa naranja". També és col·laborador al diari ultra espanyolista Libertaddigital i el seu bloc personal és una clara finestra al seu pensament unionista.
Twitter respon
Immediatament, diferents usuaris de Twitter han respost al periodista amb ironia i humor. Alguns el conviden a marxar a la Xina que allà la ela és fàcil de pronunciar. D'altres recorden que també els van suspendre de classes d'anglès per pronunciar malament i d'altres fan conya del temps que va necessitar per poder pronunciar la doble ela.
"La ela doble", me decían, "s'ha de pronunciar amb un so palatal lateral ben diferent del de la i." Estuve 4 meses ensayando el palatal.
Conec un magrebí que només fa 4 anys que és aquí i parla un català perfecte. Els espanyols són uns inútils per parlar llengües, bé, també són intútils per governar un país i per mil coses més.
És molt curiós que els espanyols (vull creure que no tots) tinguin greu dificultat per a pronunciar la seva pròpia lletra doble ele (ll). Suposo que deus ser per que des de l'escola ni el professor sap pronunciar-la per tant no pot ensenyar-ho i algú que hauria de vetllar-ho no ho fa , segurament per que tampoc ho sap i ja tenim el verb "llamar" perpetualitzat a pronunciar-se, " jamar o xamar",. . .. per cert els argentins que he sentit, també arrosseguen aquesta deficiència. Conclusió: ... Llegir més
PRINCIPIS SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ DELS POBLES REFRENDATS PEL RECONEIXEMENT DE LA DUI DE KOSOVO PER LA CORT INTERNACIONAL DE JUSTÍCIA DE JULIOL 2010
- No hi ha cap norma en dret internacional que prohibeixi o estigui en contra de les declaracions unilaterals d’independència
- Quan hi ha una contradicció entre la legalitat constitucional d’un estat i la voluntat democràtica d’un poble part d’aquest estat, preval sempre la voluntat democràtia d’aquest poble
- En un... Llegir més
#37
RESUM DE LA DECLARACIÓ DE LA COMISSIÓ DE DEFENSA DELS DRETS DE LA PERSONA DEL IL·LTRE COL·LEGI D'ADVOCATS DE BCN SOBRE EL DRET D'AUTODETERMINACIÓ (2013)
"... La declaració unilateral d’independència, proclamada pel Parlament de Catalunya, estaria justificada en dret internacional en el cas que el Govern espanyol impedís la celebració de la consulta a la ciutadania sobre la creació d’un nou Estat, o bé es negués a acceptar el resultat afirmatiu de la mateixa.
Després de més d'onze anys d'incansable feina al directe!cat, en aquell llunyà abril de 2007, amb quasi 100.000 entrades registrades i milions de pàgines vistes, ha arribat l'hora de fer un pas ferm i endavant que converteixi ...
Llegir-ne més
Tots els comentaris referents a qualsevol informació apareguda en aquest mitjà
digital són únicament i exclusiva responsabilitat de la persona o institució que
el realitza, i en cap cas serà responsabilitat del mitjà digital directe!cat.